Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době, kdy úspěšný vedoucí pracovník newyorské reklamní agentury (Will Smith) prožívá hlubokou osobní tragédii a zcela se stahuje do ústraní, jeho kolegové vymyslí drastický plán, jehož cílem je přinutit ho překvapivým a hluboce lidským způsobem se vyrovnat se svým žalem. (Freeman Ent.)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (378)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pár dobrých momentů by se tam asi našlo, ale jako celek mi to přišlo spíše jako slabší film - občas melodramatický k zalknutí, ale povětšinou spíše jen povrchní a dramaticky nezajímavý. Největší slabinou snímku je podle mě scénář - moc mě nebavilo sledovat vývoj děje, některé dialogy mi přišly dost hrozné, a celé mi to přišlo dost předvídatelné. Soundtrack se mi taky moc nelíbil a ani hvězdné obsazení, resp. herecké výkony, nejsou po mém soudu bez chyb (nejvíc se mi líbilo trio Will Smith & Helen Mirren & Edward Norton - zvláště ten Will Smith je skutečně excelentní, naopak moc nemusím Keiru Knightley, která mi zde přišla ještě horší než obvykle - skoro ji nově podezírám, že má vadu řeči - a Jacob Latimore a Michael Peña mi tam vyloženě vadili). Spoustě lidem se ten film asi bude líbit a osobně jim to přeju, ale já jsem z něj měl bohužel jen průměrný dojem. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Uměle vykonstruovaná pohádka, v níž si každá z postav sice prožívá nějakou svou větší či menší osobní krizi nebo tragédii, ve finále nejde však o nic, s čím by si neporadila trojice světaznalých divadelních herců! Tvůrci Collateral Beauty nejenže spoléhali na urputné ždímání divákových emocí, ale ještě těmi několika dějovými rozuzleními ke konci dělají z diváka rovnou debila. Já při sledování trpěl snad víc než některá z hlavních postav. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Slabších sedm, scénář musel vypadat určitě moc chytře a mile, provedení je řemeslně asi okay, ale tomu filmu prostě něco chybí. Navíc je občas vyloženě blbej, viz. závěrečný intervention s právníky. Obecně jsem ale byl furt mile překvapenej, není to moc naleštěný, jak má Hollywood v tomhle žánru zvykem a Will Smith je prostě herecký jistota, takže nakonec mírná spokojenost. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Pokud pří vzniku filmu všichni očekávali, že dojde k útoku na naše srdíčka v předvánoční náladě, tak se nesmírně spletli. Samotný koncept mohl fungovat, ale museli by ho uchopit úplně jinak a ne se zamotávat do vlastního scénáře. Hrdinů je ve filmu až přespříliš, výborné obsazení vyšumí do prázdna, neboť herci nemají skoro co hrát. Scéna střídá scénu nudnými dialogy a ve většině případů vše působí na rychlo a tudíž nemají ten tížený efekt. Koncepce dvojic, kde se objevuje čas, láska jsou nudné, ničím nezaujmou a v případě smrti se divím, jak promarnili potenciál citově diváka vyždímat. Dějových linek je hodně, včetně závěrů, které jsou docela předvidatelné, zvlášť u přátel hlavního hrdiny. Mimo jiné, jak se Smithem vypečou, to je dost nechutné. Hlavní pointa, kde je ústřední postavou Smith je přitom výborná a tvůrci by udělali lépe, kdyby se zaměřili jen na ni samotnou. Bohužel místo toho přijde další závěrečné věřte nevěřte, což logikou úplně pohřbívá.......5/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

když pominu,že samotný nápad jak pomoci Howardovi vlastně není vůbec o tom jak pomoci Howardovi a úplně se s tím nestotožňuji,je Collateral Beauty těžkým zásahem na komoru.Může být vnímáno jako prvoplánový slzopudič,ale ten film operuje s velkou spoustou pravdy (a vlastně i klišé),které si člověk v běžném životě neuvědomuje a bere za samozřejmost.V mnoha ohledech mi to připomnělo My Sisters Keeper a ve výsledku mě úplně rozseklo.Za ten konec jdu na plnou palbu...85% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Film měl původně režírovat Alfonso Gomez-Rejon, který se kvůli neshodám se studiem New Line Cinema režírování vzdal. (MessiM)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj celé jeho natáčanie prebiehalo v New Yorku. (MikaelSVK)
  • Herečka Keira Knightley hraje ve filmu postavu se jménem Aimee Moore. To pochází z francouzského slovesa aimer, takže její jméno znamená více milována. (MessiM)

Reklama

Reklama