Reklama

Reklama

Zabiják & bodyguard

  • Česko Zabijákův osobní strážce (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nejlepší bodyguard na světě dostane nového klienta, nájemného vraha, který musí svědčit u Mezinárodního soudního dvora. Aby se včas dostavili k soudnímu řízení, musí oba zapomenout na to, že jsou tak trochu jiní a že si možná až příliš lezou na nervy. (Vertical Entertainment)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (738)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Zabiják a bodyguard je buddy komedie. A velmi kvalitní buddy komedie. A to nejen kvůi tomu, že si nepamatuju, že bych se přestal smát. Každý herec je do své role správně obsazen- Samuel L. Jackson si s jeho Kincaidem neuvěřitelně vyhrává, Reynolds mu zdatně sekunduje, Gary Oldman hraje psychopatickýho rusáka a Salma Hayek je Salma Hayek. Akční scény jsou dobře natočené (celá scéna rvačky s domácími potřeby skvělá), Reynolds s Jacksonem se vtipně doplňují. Možná to jenom měli skončit dřív, přece jenom se z jednoho konce nakonec stane druhý který možná až moc hraje na jistotu, film skončí tak nějak samovolně a kazí první a lepší polovinu. Pořád ale dost dobrá komedie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi nestalo, abych měl pocit, že po shlédnutí filmu jsem viděl dvě kvalitou naprosto rozdílné poloviny akční komedie. Nadšení z nové akční komedie z kraje postupně klesalo, když jsem pozoroval příběh odehrávající se v Londýně, který není ani moc vtipný a dvojka Samuel L. Jackson a Ryan Reynolds se ne a ne naladit na správnou buddy vlnu. Trvalo to dlouho a chvíli jsem měl i pocit, že film nevydržím dokoukat. Třeba Salma Hayek je tu tak strašně nevtipná a v roli mi tak příšerně neseděla, že trapnosti nasazovala korunu. Jenže po hodině filmu se stalo něco neuvěřitelného. Film se přesunul do Amsterdamu a nejenom, že rozjel naprosto úžasnou akční smršť, ale dokonce začal i docela dost bavit. Samuel se tu s Ryanem vysloveně našli a začali proti sobě drtit jednu hlášku za druhou. Z druhé poloviny jsem nakonec byl tak nadšený, že jsem si pár scén musel pustit znova. Jak je sakra možné, že jeden film může vyvolat až tolik rozdílných emocí? ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jestli mě tady někdo chcete nechat zabít, řekněte prosím Samuelovi. A jestli tu někdo ví, že ho na mě už poslali, sežeňte mi prosím Ryana! Pak mi bude celkem jedno, jak to dopadne... Těmhle klukům to spolu klapalo víc, než kdy mně s nějakou holkou, a to si myslím, že tentokrát ani moc nepřeháním. Nějakou kritikou se vůbec nebudu zabývat, naštěstí mě ještě pořád neplatí za to, abych si nějakou vymýšlel. Nuda si ještě teď líže rány, jak dostala na zadek, protože když už na plátně nebyli ti dva božani, byla tam Šelma dokonalá anebo skvěle natočená akce vyvracející mýtus, že v ulicích Amsterdamu lze zažít jen jeden druh honičky. Zkrátka jízda jako když stojíš zády k černé sjezdovce a kamarád do tebe šťouchne hůlkou. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jejda, jak já se těšil. Patrick Hughes do první akční ligy nepatří, přesto se snaží a některé sekvence jsou vymazlené. Ovšem jiné dost trikově mdlé. V Interpolu někdo zlobí, sličná agentka tak raději kontaktuje svého bývalého Ryana Reynoldse, který před ztrátou klienta patřil ke špičce osobních strážců, aby pomohl dopravit do nizozemského Haagu zásadního svědka procesu s běloruským diktátorem (mimochodem tahle linie o genocidě se do podobného filmu moc nehodí). Tím svědkem je motherfucker nájemný vrah Samuel L. Jackson. Jenže překážek je hodně. A tenhle ultracool týpek vlastně ani žádnou ochranu nepotřebuje. Což není jediná výtka k zápletce, která je chatrná. A s ní jsou chatrné i samotné dialogy a situace, do kterých se dvojice dostává. Moc jsem se těšil, že zase někdo po dlouhé době udělá pořádný zářez do žánru buddy-movie. Nesourodá dvojice hrdinů by tu sice byla, jenže dost často přijde na citové projevy a vztahové poradenství, vzájemné popichování je naopak úderné jen v minimu případů. Prostě spíš úsměvné, než že by se u výsledku dalo smát nahlas. Ulítlé béčko s áčkovými herci a dialogy, které potřebovaly mnohem větší péči. PS: Prořízlá pusa Salmy Hayek pobaví. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Důležité je aby se člověk - divák u filmu bavil, což já jsem se bavil. Možná byl nekorektně konkretní a nahradil bych Bělorusko Kosovem a fiktivního Vladislava Dukoviče Ramushem Haradinajem (nebo fiktivní postavou), který u soudu v Haagu byl a 19 svědků obžaloby zemřelo. Ryan Reynolds a Samuel L. Jackson tvoří dobrou dvojku. Citát filmu: Kdo je horší, ten kdo zabije špatný lidi nebo ten, kdo je chraní? ()

Galerie (88)

Zajímavosti (19)

  • Po titulkoch nasleduje krátka scénka z natáčania. (barborasara)
  • Na začátku má Michael Bryce (Ryan Reynolds) hodinky Patek Philippe Sky Moon Tourbillon 5002P,  jejichž cena se v roce 2017 pohybovala okolo 1,2 milionu amerických dolarů. (Chevees)

Související novinky

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Zabiják & bodyguard dostanou pokračování

Zabiják & bodyguard dostanou pokračování

02.11.2018

Loňská akční komedie Zabiják & bodyguard se Samuelem L. Jacksonem (Skleněný) a Ryanem Reynoldsem (Deadpool) dostane pokračování. Snímek ponese v originálu název The Hitman’s Wife’s Bodyguard a… (více)

Zabiják a bodyguard se vrátí

Zabiják a bodyguard se vrátí

15.05.2018

Z malé akční komedie Zabiják & bodyguard se loni vyklubal solidní hit. Nikoho by tak nemělo překvapit, že se pracuje na dvojce, k níž by se měl vrátit celý vítězný tým. Scénář znovu sepíše Tom… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama