Reklama

Reklama

Opilí láskou

  • USA Punch-Drunk Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Barry Egan (Adam Sandler) je nesmělý mladý obchodník, který se po celý svůj dosavadní život trápil. Může za to jeho sedm sester, které ho od narození zesměšňovaly. Barry není schopen se zamilovat a v některých situacích propadá záchvatům vzteku. Pod zdánlivě vyrovnaným zevnějškem se chvějí nervy napjaté k prasknutí. Jednoho dne do Barryho života vstoupí půvabná, ale tajemná Lena (Emily Watson). Požádá ho, aby se postaral o její rozbité auto, a toto náhodné setkání je prvním krokem na romantické cestě za láskou. Film scenáristy a režiséra Paula Thomase Andersona (Magnolia, Hříšné noci) získal v roce 2002 na MFF v Cannes cenu za režii. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný příběh, než bych čekal. Tak trošku jiná romance, než normálně vídám a tak trochu jiný humor, než by si Adam Sandler zasloužil. Tady totiž hraje neskutečně uťáplýho, zakřiknutýho, málomluvnýho ale zblázněnýho člověka, který to zrovna jednoduchý v životě nemá. Na druhou stranu představuje naprosto dokonalý anti-typ postavy, kterou bych měl mít rád. A to ve filmu, který jde proti veškerým klišé romantické komedie. Určitě není obvyklý, a stoprocentně se na něj hezky kouká. Kolikrát Vás dokonce překvapí ale ve výsledku jsem mu nakonec fláknul tři hvězdy. I když je film neobvyklý a co se týče romantických komedií, neskutečně inovativní, prostě jsem kolikrát měl pocit, jako kdybych koukal na film z jiného světa. Může za to muzika, postava kteoru Adam Sandler hraje a celková atmosféra filmu. Na druhou stranu jsem rád, že jsem film viděl, protože jsem mohl vidět něco, co jen tak každý den nevidím a to je to nejúžasnější, co mě u filmů může potkat. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

PTA je eklektický režisér s vlastným ksichtom, nesporne kvalitný (Magnólia je srdcovka). Už v úvodných minútach je jasné, že toto dielko bude "iné". Originalitu a nekonformnosť cítiť taktmer z každého záberu a scény, no to, že je niečo netradičné ešte neznamená, že to musí byť aj dobré. Punch-Drunk Love je pre mňa filmom dobrého nápadu, pár skvelých sekvencií a zároveň rozpakov z "nekontrolovanej inakosti":) Btw: pri záberoch z Havaja som mal pocit, že pozerám vlastné fotky spred 5 rokov...:) ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Nepomyslel bych si, že budu nadšen z americké romantické komedie po roce 2000, a většina filmů s Adamem Sandlerem nepředstavuje od pohledu nic, co by mě aspoň trochu lákalo ke zhlédnutí – a ani nemůžu říct, že by to Opilí láskou nějak výrazně změnili, nakolik se tu Sandler svým kukučem a často jedním výrazem pomateného ňoumy náramně hodil a já měl z úředníčka Barryho pocit plného splynutí herce s postavou... a Emily Watson, přestože si za mě svůj úplný herecký vrchol odbyla již 6 let před tím ve svém prvním filmu, opět nezklamala a když se pohybovala po scéně nebo někdy pouze mluvila hlasem, zaváněla zvláštně tajemným půvabem. Hned od první scény z kanceláře mě nesmírně upoutala vizuální stránka a z ní plynoucí jedinečná komorní atmosféra, v často delších záběrech s nečekanou událostí v nich či jindy originálně přidanými barevnými efekty a později se krásně rozjel i skvěle promyšlený hudební doprovod. Samotný příběh o zamilovaném páru, kdy ona ho svůdními návrhy i dalšími žádostmi neustále otravuje přes telefon a on plně zjistí, že je zamilovaný, až co se ona záhy odmlčí, možná zní od poslechu jako předvídatelné klišé. To by ale nesměl Paul Thomas Anderson jako autorský tvůrce pojmout zvolený námět s takovým nadhledem, že i snad nejklíčovější romantická scéna ve stylu retro videoklipu obsahuje tolik hravosti a kreativních nápadů, když ji navrch ještě předchází neočekávané stepování v obchodě. Lehce bizarního nádechu, včetně choulostivě svůdných telefonátů nebo záměrně komičtěji pojatého zúčtování s gangsterskou partou, bylo přidáno tak akorát, aby celkovou náladu dostatečně ozvláštnil a zároveň nesnížil celkový dojem. Jedna z neotřelých filmových romancí, kterou bylo radost sledovat. / Dík za společnou projekci honajzovi2. [90%] ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo majú niektorí diváci tendenciu vidieť vo filmoch niečo viac, než čo nám vlastne ponúkajú - niečo, čo v nich vôbec nie je. Ja osobne Opití láskou považujem za poriadne čudácky film, bez akéhokoľvek hlbšieho zmyslu. To by však ani nevadilo, keby ma čo by komédia vedel pobaviť, resp. čo by romanca vedel dojať. Ale nestalo sa ani jedno, ani druhé, ani tretie. Prišiel, videl som, nepochopil som, odchádzam. Hviezda za Sandlera, hviezda za Emily Watson. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Geniálna Genialita. Adama extra nemusím, ale tu je naprosto ojedinelý. Zahral si extrémneho NEUROTIKA BARRYHO EGANA, ktorý má 7 SESTIER, a mimochodom, je z nich úplne na NERVY, že nezaváha rozmlátiť toaletu na franforce v reštaurácii. Raz zavolá na erotickú linku, kam sa až tak dôverne vyspovedá dievčine so sexy hlasom, že na druhý deň, bude toho veľmi ľutovať... Jedna zo sestier, ho zoznámi so šarmantnou Lenou, s ktorou nadviaže vzťah, ktorý by mohol do budúcna fungovať... ? To je hlavný koncept, o čom je tento fenomenálny film - PAULA THOMASA ANDERSONA. / Iný mexický režisérsky kolega, Alejandro González Iñárritu, mám taký “sedliacky pocit” , že tak trochu „opisoval ” , keď nakrúcal oscarový film BIRDMAN. Nemyslím ani tak tie povestné, dlhé zábery, ako skôr zvukový štýl - ruchy, bubnovanie, alebo i samotné herecké kreácie Adama Sandlera, sa dosť podobajú tým Michaela Keatona... ? Takto mi to príde, keď sa pozerám na originálny názov : PUNCH - DRUNK LOVE, čo by som preložil, ako : „Udretá / Opitá láska” . Lenu stelesnila „božská” Emily, a tak i cez klikanie som sa dostal k filmu, ktorý síce poznám už pomerne dlho, ale nie a nie, sa k nemu odhodlať. Nečakal som, že to bude takýto dynamický a svieži, vynikajúci film, v ktorom si taktiež zahral už nebohý, dvorný herec režiséra a scenáristu P.T.Andersona, P.S.HOFFMAN, ktorý i na veľmi malom priestore, sa vyrovnáva hercom, ktorí sú tu dlhšie, ako Adam a Emily. Sú majstrovskí. PS : Sandler je po celý filmový čas v modrom obleku, a taktiež k tomu počúvam ľubozvučnú HUDBU ! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (15)

  • Během propagačního rozhovoru pro film Magnolia (1999) se britský žurnalista zeptal režiséra Paula Thomase Andersona, s jakými herci by chtěl v budoucnu pracovat. Anderson odpověděl, že by chtěl spolupracovat s Adamem Sandlerem a Danielem Day-Lewisem. Novinář věřil, že Anderson žertoval, protože tito dva herci jsou z takového odlišného prostředí a mají velmi odlišné herecké styly. Nicméně Andersonovy další dva filmy skutečně představují tyto dva herce v hlavních rolích (tento film s Adamem Sandlerem a Až na krev (2007) s Danielem-Day Lewisem). (orkadimenza)
  • Sean Penn měl původně hrát Deana Trumbella, ale musel odstoupit. (D3VIL)
  • Čtyři blonďáci, kteří pronásledují a následně zmlátí Barryho, jsou ve skutečnosti bratři. (D3VIL)

Související novinky

Paul T. Anderson založí sektu

Paul T. Anderson založí sektu

09.12.2009

Jeden z nejosobitějších současných filmařů si na téma manipulace víru hledajících lidí náboženskými vůdci posvítil už ve svém majstrštyku Až na krev. V jeho novém filmu s pracovním názvem Master… (více)

Reklama

Reklama