Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poprvé se potkali v příšeří biografu a hned si omylem vyměnili tašky. Podruhé se „našli“ u okénka Ztrát a nálezů, kam slečna Petra (L. Šafránková) přišla Tomášovi Krchňákovi (J. Abrhám) připomenout, že podle jeho ztraceného diáře by právě v tomto okamžiku měl sedět v zubařském křesle. V témže duchu pokračovala známost stále ještě svobodného, pětatřicetiletého, značně roztržitého vědeckého aspiranta Krchňáka a romanticky založené slečny Petry až do dne, kdy se Tomáš odjel podívat za rodiči na venkov. Doma jej uvítala bábovka a dobře míněné rady, začínající u jeho kandidátské práce a končící u maminčina povzdechu, že vnoučků se už asi nikdy nedočká. O to větším překvapením byla pro rodiče Tomášova reakce: „Já se budu ženit“. Rodinný rozhovor mžikem nabral jiný směr. „Člověk by se měl ženit s rozmyslem“, varoval před zbrklostí otec. „Toho druhého nejlíp poznáš, když s ním cestuješ“. Oni dva s maminkou například jeli na svatební cestu do Jiljí. Když Tomáš půjde v jejich šlépějích, nemůže nic zkazit. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (336)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Půvabná Libuše Šafránková a šaramantní Josef Abrhám tvořili hezký pár v životě i ve Svatební cesta do Jiljí. Jedna z nejlepších romantických komedii Made in Czechoslovakia.  Má laskavý humor, je inteligentní, hercům to sluší. Celkovému dojmu pomáhá i vnitřní hlas mužské polovičky této dvojce. Zajímavý byl ženský vnitřní hlas. Tento komentář a hodnocení jsou tak trochu věnovaný Libuši Šafránkové a Josefu Abrhámovi jednomu z nej (v několika ohledech) hereckých párů. Budete nás bavit z pláten kin, televizních obrazovek a monitoru počítačů bavit bavit dohromady i solo ještě dlouhá léta. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bude asi ta správná metoda. Nejet na svatební cestu někam na pláž do hotelu, ale šlapat pěšky po kopcích, aby se ukázalo, jak jsme na tom. No zkuste si za bouřky tahat na horu dlouhý kůl... Ale ze všeho nejpůvabnější je Libuše Šafránková. Nejlepší je, když vodákům odpovídá na jejich pozdrav AHÓÓÓJ! tím obligátním "Dobrý den" :-) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdo pospíchá se svatbou, bude mít dost času toho litovat… Ona živelná, lehce manipulativní a s otevřeným srdcem, zažije zklamání s falešnou kybernetikou a pravým žárlením. On racionálně uvažující vědátor, jenž si v představách nachystá poznávací cestovní pětiboj s romantickým podtónem, ale přitom se neudělá ani na vodě. Přes to všechno mám pocit, že je cesta do Jiljí sblížila mnohem víc, než si představovali.. Milé, úsměvné, nenásilné, dá se říct, že ze života a Abrhám nesoucí trám na Golgotu, to je ukázka ryzí mužské zabejčenosti.. ()

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, hlavně díky ústřední manželské dvojici Šafránková+Abrhám. Trochu mi to připomnělo norské Tatt av kvinnen (2007), ale v o hodně snesitelnější podobě. Jinak pro znalce natáčecích lokací to musí být asi trochu zběsilé, když dvojice od Labské boudy sejde k Mumlavskému vodopádu, pak se zase ocitne kdesi na vrchu, odtamtud přes Rýžoviště dojde na nádraží plné vodáků, aby odtamtud uskutečnili druhou část svatební cesty, tedy sjezd řeky na kanoi. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Josefu Abrhámovi tyhle ironizující typy chlápků prostě sednou. A to ani nemluvím o tom, jak v tomhle filmu září Libuška Šafránková. Jedna z nejkrásnějších českých hereček zahrála tu postavu tak dokonale, že člověk hned chápal, proč se jejímu nastávajícímu pořád něco nezdá, ale proč zároveň není schopen se na ní moc dlouho zlobit. Prostě ten typ ženy, kterou chlap nemůže nemilovat. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (17)

  • Libuše Šafránková, stejně jako její postava Petra, jela řeku prvně, takž v souladu s rolí nic nehrála, ale opravdu si na řece a s lodí nevěděla rady... (sator)
  • Štáb potreboval natočiť zábery priamo z lode v rýchlejšom pohybe. Nezaobišlo sa to bez technických problémov. Prirobili na loď kameru. Prvýkrát spadla do vody, druhýkrát sa ohla tyč, na ktorej bola pripevnená. Až na tretíkrát sa to konečne podarilo. (Raccoon.city)
  • V nebezpečných vodáckych scénach Libuši Šafránkovou (Petra) dublovala vtedy pätnásťročná Monika Jandová skôr Sýkorová, ktorá jazdila predtým na vode aj závodne. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama