Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clive Owen hraje detektiva, který žije ve světě, kde neexistuje soukromí či anonymita. Životy všech jsou transparentní, vysledovatelné a kontrolované příslušnými orgány. Vypadá to na konec zločinnosti. Avšak když narazí na mladou ženu (Amanda Seyfried), o které nejsou vedeny žádné záznamy, začne si uvědomovat, že to nemusí být konec zločinnosti, ale teprve začátek. (ČSFD)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (134)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Myšlenkově opět velice výživné. Zajímavý svět, ale pořád mi to připadalo jako nápad který Niccol strčil do šuplíku, když natočil promakanější In Time. Svět bez soukromí s vrahem, kterého nikdo nikdy neviděl je totiž malinko kostrbatý. Funguje tak akorát jak příběh potřebuje, což malinko zamrzí. Stejně jako statické záběry pohledu očí. Clive Owen sice hraje na volnoběh, ale v pohodě zvládá a Amanda Seyfried se do tajemné neznáme výborně hodí. Díky Netflixu nechybí ani nahota ani násilí. Ta nedotaženost ale zamrzí. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Své dva nejlepší filmy (Gattaca, Truman show) Niccol už zřejmě nepřekoná. Snaží se, ale nedaří se. Je to solidní epizoda Black Mirror, ale nic víc. Amanda Seyfried má asi být záměrně chladná. Hackerka, která se tu objeví, tu zmizí. Jenomže tím pádem vlastně moc nefunguje chemie mezi ní a Owenem. Ke konci se ve filmu přihodí klasický zvrat a odhalení jedné záporné postavy, ale nikdy se nedozvíme reálnou motivaci. Ta motivace je sice slovně vysvětlena, ale moc to nefunguje. Spíš je to jen "překvapivý" zvrat pro zvrat. Zklamal mě taky konec, určitě šlo vymyslet zajímavější scénu, jak ukončit film, než že si dva lidé povídají a slovně shrnují to, co měl akcí ukázat film. A to nemluvím o klasických nelogičnostech. Vím, že jsem "hacknutý" a mám halucinace. Co udělám? Sednu do auta a jedu do práce, supr nápad, ne? I přes tuhle kritiku mě film bavil. Jak ale píší ostatní, film působí ospalým a chladným dojmem. Většina postav je neprokreslených. Třeba ex-manželka, která je ve filmu jenom kvůli dvěma telefonátům o synovi. Takže abych to shrnul: nic moc. ()

Reklama

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Ja vul si myslel, ze ta nejnudnejsi vec ve filmech je, kdyz protagoniste civi na obrazovky monitoru. A pritom civeni na monitor bez monitoru je mnohem vetsi peklo! Skvely namet tu zabilo nudne provedeni. Mohla to byt techno-noir detektivka, misto toho jsme dostali pseudo scifko se slabym scenarem a mdlym audiovizualem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po dvou slabších kouscích je Niccol zpět s dalším výborným nápadem. Ztráta soukromí schovávaná za bezpečnost tu byla mnohokrát, ale tahle verze působí uvolněněji, protože tu není všudypřítomný šmírující státní aparát. O to víc vše působí reálnějším dojmem. Pokud bych měl něco vypíchnout, tak jsou to scény s hacknutým mozkem. Ty mě bavily. A potěšili i herci. Mínusem je celkový lehce ospalý dojem, díky kterému některé sekvence postrádají odpovídající tempo. Nicméně i tak se jedná o další povedený netflixácký kousek. 75% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Spolupráce Niccol a Owen slibovala již od úvodních trailerů povedený sci-fi snímek z budoucnosti, kde skoro nic nedokážete skrýt před společností. Má to své světlé chvilky (a není jich málo), ale celkově vás to asi neohromí. Pár inovací mě nadchlo, zejména hacknutí zraku jiných lidí a následné vidění z jejich perspektivy mělo něco do sebe, nebo třeba nabourávání reality druhých lidí (jednoduše vnuknete druhým lidem něco, co v reálu v ten daný moment neexistuje). Příběh taktéž nikterak film neshazoval směrem dolů, ale chyběla mi tomu větší propracovanost na poli scénáře a hlavně větší pospolitost. Owen je sympaťák již od pohledu, jeho roli jsem mu uvěřil, možná přímo sežral. Vizualizace filmu na druhou stranu moc nepřesvědčí, může se to pyšnit zajímavým filtrem a různými digitálními popisky všech věcí v okolí, ale ve výsledku to zas tak futuristicky fakticky nepůsobí. Film se vytasí i s akčními sekvencemi, pár z nich mě docela i chytlo (střílení po slepu, atd.), ale větší počet by asi nebyl na škodu. I dialogy mohly přijít s něčím vyšperkovanějším. Průser se nekoná, ale podruhé si film nemá cenu pouštět. Za mě dávám 66 % ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama