Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

gogos 

všechny recenze uživatele

Zákaldní linie příběhu byla tímto dílem totálně zničena... Scénář prakticky o ničem, gore efekty se téměř vytratili, cenobité přijdou až v závěru, Pinhead je jen snůška keců a ani zdaleka film nedosahuje kouzla a napětí prvních dvou dílů. Po třetím díle jsem čekal nastartování nové linie příběhů, něco jako u Pátku 13., ale to se bohužel nestalo. Doufám, že toto byl nejslabší článek celé serie a že se to dalším dílem napraví. Trocha napětí a pár světlých momentů zachrání alespoň nějakou hvězdičku pro film, ale víc jak 2* si bohužel nezaslouží. Francouzská linie se prostě nepovedla... ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Upřímně podle zdejšího hodnocení (a už i samotného faktu, že se část filmu odehrává ve vesmíru) jsem to čekal horší. Dokonce mě po zhlédnutí trochu mrzí, že natáčení filmu bylo ze strany studia strašně uspěchané a že došlo k výměně režisérů (a tudíž i vize), protože si myslím, že nebýt toho, tak čtvrtý Hellraiser dokonce vůbec nemusel být špatným pokračováním. Bohužel kvůli třem časovým linkám by filmu prospěla buď mnohem delší stopáž, nebo jeho rozdělení na aspoň tři filmy. Ono potenciálu tu není zrovna nejméně, ale tím, že je celý narvaný do 86minutového filmu, neuvěřitelně ztrácí na kvalitě a zároveň působí místy možná až příliš chaoticky. I tak jsem se ale proti vlastnímu očekávání při sledování Bloodline bavil, přestože chaos v režii je tu skutečně znát. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Filmom sa miesi ďaleka minulosť,prítomnosť aj ďaleka budúcnosť ale ani jedna z tých dejových liniek nemá úroveň a ani ako celok to vobec nedrží po kope.Je tu veľa dialógov a netušil som,že Pinhead je až tak ukecaný.Herci boli slabý a troškou tiež prispeli k veľmi slabému dojmu.O krvavosti snímky hovoriť nemusím je to hellraiser to už samé o sebe hovorí zato,že krvi a nechutností bude dostatok.Príbeh je rozdielny čo sa týka serie a tu je ešte ukázaná historia kocky a kto ju vytvoril.Ale celé to bolo nemastné-neslané,lebo nemusím byť všímavým pozorovateľom ale tento film kopíruje či terminátora alebo Votrelca.Táto časť bola veľmi slabá či po tvorivej,hereckej aj scenáristickej stránke.Aspoň triky boli dosť vydarené. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky nemohoucí blábol, pomalu jsem nepochopil, o co vlastně šlo (zničit peklo?). Příběh probíhal ve třech časových rovinách, přičemž jenom ta nejkratší z 18. století o vzniku kostky nabídla špetku atmosféry; hrozivě nudná současnost vše dokonale zazdila, no a celé to orámoval jakýsi experiment z vesmírné stanice budoucnosti, aspoň vzdáleně se přibližující průměrné hororové naháněčce. Ikonický Pinhead tentokrát jenom nevýrazně hrozil a rozumoval, a to bolelo mnohem hůře, než úsměvně slabé až ubohé triky. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak se dozvíme, kde, jak a proč se vzala na světě kostka. Výlet do budoucnosti a kosmu si mohli tvůrci klidně odpustit, naproti tomu výlet do minulosti ke vzniku kostky a část z tehdejší současnosti (1996) ještě tak nějak drží laťku. Celkově je film kvalitativně sešupem dolů, ale díky charismatické Angelice, která se takřka vyrovná Pinheadovi (který zde opět háže své květnatě filosofické hlášky, které tolik miluji, a řetězy s háky) a je důstojným nahrazením výborné Julie z prvních dvou částí, opět skvělým maskám (Angelika, bratři z ochranky) a jakýsi úvod do Hellraiseří mytologie (kterou mám taky hodně rád), se ten pád naštěstí zastaví ještě někde nad průměrem. Poslední část série, která šla ještě do kin. Ze dvou částí série, která vyžaduje více času. Poprvé jsem tomu dal hvězdičky jen dvě, ale po opětovném shlédnutí jsem nucen (a jsem tomu rád, je to má oblíbená série) ještě jednu přidat. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Kevin Yagher se chtěl soustředit spíše na příběh než na samotného Pinheada. Producenti s ním nesouhlasili a chtěli, aby se Pinhead objevil na scéně co nejdříve. Yagher tak film nedokončil a byl povolán Joe Chappelle. (HellFire)
  • Film existuje ve dvou verzích. Jedna z nich je prodloužená a obsahuje vystřižené scény. (ČSFD)
  • Jedná se o poslední film ze série, který byl distribuován také do kin. (gogos)

Reklama

Reklama