Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (1 081)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Z řady úpěnlivě plačtivých dopisů je zjevné, že musím zase něco okomentovat, neb mí milí čtenářové trpí, kurděje útočí, nehty na nohou jim slezjaj, nad orgánem lysinka se tvoří. A protože se mé draze zakoupené promile probojovávají do dvouciferných čísel, přišel ten čas. Tedy - co že jsem to viděl? Jo, todlemctonc. Hm, eh. Heh. Éééé - docela dobrý to je vlastně! Casting sice stál za pyču s voctem, ovšem když se divák ráčí soustředit na příběh,obnášející čistokrevné scífko se šťastným zakončením, udělá si dobře. No. Tááák. Jsem si to po sobě přečet - a jedu dál! Udeřila má hvězdná hodinka. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $58miliónovTržby USA $30,234,022Tržby Celosvetovo $98,905,061Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Mohlo to byť aspoň remeselne zvládnuté a mohlo to byť fajn sci-fi sústo ale réžia je len ako keby poletujúca vo vzduchoprázdne, bez poriadneho miesta, zázemia, pevnej pôdy pod nohami. Chýba tu poctivé napätie a rovnako tak moc nenadchnú ani herci, moc nevtiahnu do deja, dosť to kazí aj naivný prístup pri ohrození života. Mix Votrelca a Gravitácie proste nevyšiel. Pre mňa určite sklamanie. /45%/ ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Potkají se ve vesmíru dva Američani, dva Britové, Ruska a Japonec a hádají se, koho první sežere Calvin.. Tak by mohl začínat Espinosův vtip, v němž je nepříliš bystrý štáb na ISS konfrontován s marťanským křížencem rosolovitého Gremlina a vysokoškolsky vzdělané chobotnice. Kromě toho, že načas ukojí divácký hlad po anhilaci lidského plémě vesmírným monstrem, disponuje tato anekdota takřka černohumornou pointou, ale to nic nemění na tom, že z ní celkově čiší otřepanost. Nechat si do finále dva nejschopnější herce sice nebyl špatný nápad, ale proložit nefunkční akční závěr jejich meditováním o blížícím se konci tu žánrovou nevyhraněnost ještě více umocnilo. Netřeba připomínat, že kdyby si posádka založila občanské sdružení s názvem „Komise pro Legalizaci Integrace Teroristických Organismů a jejich RehabilitacI ve Společnosti“ (i s ohledem na zkratku by předsedkyní byla Rebecca Ferguson) a počkala by, ač to zavání extrémem, na zásilku tematických nálepek, byla by Země nyní v bezpečí.. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Nudná a přeceňovaná Gravitace se může jít klouzat, je tady nový ŽIVOT. Už jsem ani příliš nedoufal, že někdo natočí takto vynikající sci-fi horor, ale pro mě doposud neznámý Daniel Espinosa to dokázal a hlasitě se přihlásil o místo na výsluní. Posádka vesmírné stanice, má co dočinění s mimozemským organismem, jehož vysoké inteligenci se vyrovná pouze jeho agresivita. Líbí se mi, jak zprvu neškodný tvor, jedná účelně a systematicky a vše, co dělá, dává smysl. Není to typická vyvražďovačka, jde o velice chytrý snímek, se sympatickou posádkou a napětím od začátku, až do skvělého závěru (takhle nějak měl původně končit první Alien). Doporučuji, takhle zdařilých filmů s tématikou vesmírných zabijáků, už dnes moc není. Ne takhle kvalitních a výborně natočených. Scottův Vetřelec - Covenant, se mi moc líbil, ale Life je ještě lepší, to je skutečně svěží, čerstvý vítr na poli science fiction. Jen tak dál, pane Espinosa. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Šesťčlenná posádka vesmírnej stanice narazí pri výskume na pozoruhodný organizmus, ktorý je dôkazom mimozemského života. Po hlbšom výskume vedci zistia, že to, čo našli, je velkým krokom pre celé ludstvo. Avšak tento krok vedie priamo do záhuby, pretože organizmus je stále väčší, silnejší a agresívnejší. - Life je v hororovom žánri zvláštnym úkazom. Rozpočet 58 miliónov sa v tomto žánri nepošťastí dostať len tak niekomu a je škoda, že sa to dostalo zrovna do rúk nejakého režiséra, ktorý vo svojej kariére nenatočil ani len krátkometrážny horor. Scenáristicky už to vyzeralo byť nádejnejšie, pretože autori Zombielandu by sa mohli zdať ako záruka kvality, lenže je rozdiel medzi hororovou komédiou a Sci-Fi hororom. Herci nestáli za vela a chýbala mi tam nejaká poriadna osobnosť, ktorá by to dokázala viesť. Ďalej už prevažujú len pozitíva. Prostredie je fascinujúce, efekty prekvapivo vydarené, úmrtia sú natočené priamočiaro bez akýchkolvek skrytých detailov a záver je v sprievode intenzívneho soundtracku úplne brutálne hororový presne tak, ako by to malo v tomto žánri byť vždy, pretože tieto horory, ktoré chodia do kín, často končia nezmyselným happyendom. Nenadchlo ma to nejako extrémne, ale vďaka tomu neopozeranému prostrediu to má vela plusových bodov. Podobné námety však patria do rúk poriadnym hororovým tvorcom a nie týmto chlapom z Hollywoodu. + herec z The Amityville Horror ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Severoamerické tržby filmu byly 30,2 milionu amerických dolarů, celosvětové 100,5 mil. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama