Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (1 083)

verbal 

všechny recenze uživatele

Joaha! Takže pokud se v áčkovým režisérem áčkově natočeném filmu osazeném áčkovými herci přes hodinu unyle nerozebírají s vyšinutou plechovou hubou při cestě na Jupiter nejpalčivější filozoficko metafyzická dilemata tlučhubovského kokotizmu jako například „Kolik stojí deset hrušek, když jedna stojí v širém poli“, prohlásí jej zdejší Klubík patologicky hloubavých umaštěných paniců s patentem na kategorizaci filmů automaticky za béčko a unisono mu okázale kurví rejtynk. A samosebou vše, v čem se objeví frustrovaný kosmonaut v raketce, je jen vykrádačkou Vesmírné prudy 2001 nebo Vetřelce. Ale já vám poradím, hošššy. Začněte tím, že si koupíte šampón proti lupům, deodorant, hadry z jiného obchodu než Maminčin hipster a pečlivě si vymačkáte všechny jebáky na obličeji a krku. Poté konečně ve třiceti opusťte svůj zatuchlý pokojíček s Mekbukvicí, plakátky kapitána Homokokota, Super a Spájdrgeje, stylově prokládanými wykydpedicky vyčerpávajícími výbory z díla Kierkegaarda a Schopenhauera, a společensky se uplatněte v některém z mnohých skvělých zaměstnání, adekvátních vašemu dokokotorátu z FFUK. Třeba u Mekdonalda, v Tesku nebo jako prodejce multilevlu. Garantuji vám, že po takovéto odvážné resocializaci si záhy i najdete kluka, zašukáte, uvolníte přetlaky, okolí vás začne znatelně méně považovat za škaredého nesnesitelného egoistického pičuse a poznáte, že Život nemusí být jen nabubřelé honění nevyvinutých šulínků, ale i čiré odreagování a zábava. Skvělá náplast na posledního přežvaněného Vetřelce! Žádné ubíjející androidí kreacionistické filipiky, žádné unylé hodinové cestování na planetu Smrtící nuda, jen pěkně od startu odsejpající a krásně udělaný souboj porážkové posádky s vychcaným, agresivním a nekompromisně lidožravým ufonským humusákem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Standardní, efekty trošku béčková sci-fi podívaná. Záměrně píšu efekty, protože některými záběry si film hraje na Gravitaci, ale přitom je na něm hrozně vidět, jak je Gravitace někde úplně jinde, zatímco tento film se o tu kvalitu jenom pokouší. K plusu má ale suprovou partu, kde co herec, to borec. Takže tady zklamání neočekávejte. No a po příběhové stránce? Tam to snad nemůže být jasnější ne? Klasická sci-fi hororová fráze. Na začátku máte všechny a na konci...máte konec. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Nudná a přeceňovaná Gravitace se může jít klouzat, je tady nový ŽIVOT. Už jsem ani příliš nedoufal, že někdo natočí takto vynikající sci-fi horor, ale pro mě doposud neznámý Daniel Espinosa to dokázal a hlasitě se přihlásil o místo na výsluní. Posádka vesmírné stanice, má co dočinění s mimozemským organismem, jehož vysoké inteligenci se vyrovná pouze jeho agresivita. Líbí se mi, jak zprvu neškodný tvor, jedná účelně a systematicky a vše, co dělá, dává smysl. Není to typická vyvražďovačka, jde o velice chytrý snímek, se sympatickou posádkou a napětím od začátku, až do skvělého závěru (takhle nějak měl původně končit první Alien). Doporučuji, takhle zdařilých filmů s tématikou vesmírných zabijáků, už dnes moc není. Ne takhle kvalitních a výborně natočených. Scottův Vetřelec - Covenant, se mi moc líbil, ale Life je ještě lepší, to je skutečně svěží, čerstvý vítr na poli science fiction. Jen tak dál, pane Espinosa. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Z řady úpěnlivě plačtivých dopisů je zjevné, že musím zase něco okomentovat, neb mí milí čtenářové trpí, kurděje útočí, nehty na nohou jim slezjaj, nad orgánem lysinka se tvoří. A protože se mé draze zakoupené promile probojovávají do dvouciferných čísel, přišel ten čas. Tedy - co že jsem to viděl? Jo, todlemctonc. Hm, eh. Heh. Éééé - docela dobrý to je vlastně! Casting sice stál za pyču s voctem, ovšem když se divák ráčí soustředit na příběh,obnášející čistokrevné scífko se šťastným zakončením, udělá si dobře. No. Tááák. Jsem si to po sobě přečet - a jedu dál! Udeřila má hvězdná hodinka. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Takto kvalitný sci-fi horor tu teda nebol už poriadne dlho. Mám veľmi rád realistické sci-fi filmy zo súčasnosti s astronautami a reálnymi vesmírnymi stanicami, ale vždy som miloval aj sci-fi horory v štýle Votrelca, so skupinami ľudí, ktorí sú nútení čeliť neznámej forme života, takže na túto pomerne originálnu kombináciu som sa aj dosť tešil a výsledok ma nielen nesklamal, ale skôr predčil moje očakávania. O nejakom originálnom a nápaditom scenári sa tu síce moc hovoriť nedá, ale s tým tu predsa nemôžem mať žiadny problém, film sa snaží ukázať, ako by to teoreticky mohlo vyzerať, keby v súčasnosti skutočne došlo ku kontaktu s nejakou formou života a podľa mňa sa mu to darí veľmi dobre. A tak film možno pôsobí trochu priamočiarejšie, než podobné filmy, ale vôbec mu to neškodí, tu vôbec netreba na nič čakať, úvodná fáza je ideálna a rýchla a tak už po chvíli je nová forma života na vesmírnej stanici, kde sa po minútach skúmania stane hrozbou a čoskoro aj mimoriadne nebezpečným zabijakom, takže tu sa to už naplno rozbehne a nepoľaví až do konca. Poteší, že úroveň netvora neustále graduje, takže je čoraz nebezpečnejší, ale aj hnusnejší a postavy sa ho snažia zastaviť logickými a inteligentnými spôsobmi, takže sa z toho nestane žiadna bežná hlúpa vyvražďovačka. A k tomu ešte ten perfektný záver, toto ma teda mimoriadne bavilo. Veľkým plusom sú postavy, už dávno som nevidel film, v ktorom mi všetky postavy boli tak sympatické, že mi vlastne smrť každej z nich bolo ľúto. A navyše v zložení známych a dobrých hercov. Získalo si ma hlavne trio Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson a Hirojuki Sanada, ale sadol mi aj zvyšok a dokonca aj Ryan Reynolds, ktorého vôbec nemusím, ale tu to bol správny muž, ktorý priateľa neopustí. O plnohodnotnej hororovej stránke sa tu moc hovoriť nedá, pravá žánrová atmosféra sa tu nevyskytuje a ani drsné momenty tu moc nie sú, ale Life šiel na to predsa len trochu inak a zvládol to. O napätie aj tak nie ne núdza a jednotlivé strety s mimozemšťanom sú rozmanité a vždy zaujímavé. A tak ani režijne tu nemám čo vytknúť, pričom mi sadla aj hudba, ktorá pôsobí až tak zlovestne. Takže v tomto prípade ma to vlažné prijatie filmu aj dosť prekvapuje, v rámci toho, čo chcel film ukázať to už snáď ani nemohlo byť lepšie. Pre mňa výborný film, ktorý si určite ešte viackrát pozriem. 81% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama