Reklama

Reklama

Porota

Trailer

Obsahy(1)

Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává vinu za smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových osob. Je to právník Wendell Rohr, konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Hackman) a porotce Nick Easter (Cusack) se svou přítelkyní Marlee (Weisz). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Žalovat zbrojovku za to, že někdo s její zbraní zabil člověka, je možné jen v USA. Aby divák neměl tak jednoduchou volbu, tak ti, kdo se o to pokoušejí, jsou klaďasové. Pak tu máme manipulátory číslo jedna, manipulátory číslo dva a k tomu fakt, že výrobci zbraní nemají dobré renomé. Ale podstatná je manipulace – ukázka toho, že americký soudní systém reprezentovaný porotou není zárukou objektivity. Příjemně strávěný večer s nečekaně odlehčeným filmem. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 8 | hudba 6 | humor 0 | akce 0 | napětí 2 | pustil bych si znovu 8 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jedna z top právnických thrillerov či drám. A to napriek tomu, že nesúhlasím so súdnym rozhodnutím, ale to je Amerika, tam asi hocijaká blbosť na súde vyhrá. Proste scenár na jednotku a herecké výkony ešte viac. Nemyslím tým len slizáka Cusacka, ktorému vtedy išla karta, ale hlavne Hackmana, to bol fakt pán. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Scénář je klasickou ukázkou na téma jak nedělat adaptace. Použijí sice silnou scénu se slepcem, který se zastává svého práva stát se porotcem, ale narozdíl od Grishama pak už postavu ani její handikep k ničemu nevyužijí – dotyčný herec si to doslova odsedí. Podobných příkladů by se dalo najít víc. Naštěstí situaci zachraňují skvělí herci, ale kdyby se autoři opravdu trochu více zaměřili na samotné porotce, mohl to být daleko zajímavější film. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

V první půli jsem byla nadšená - nečekané ostré vykreslení soudních poměrů, manipulace a chytré zneužití systému. Ale pak to začalo být příliš nevěrohodné. Dvojice amatérů předvídající snad každý krok dlouholetých profesionálů? Pohádka! Ale pořád je to solidní, byť nijak převratný film. Nicméně, jestli takhle opravdu funguje soudní systém, tak můžem být jen rádi, že je Spravedlnost slepá. Protože jinak by si ty oči vypíchla schválně! ()

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Tento film byl dost divný. Naťukl mnoho věcí ale ani jednu nedokončil kompletně, dobrá pointa provedená hůř než byst čekali v přítomnosti těchto slavných jmen. Film vždycky nakousl lidský problém a potom hned vložil zápletku s podle mě ne s moc kvalitním vysvětlením. Snad jen ten Dustin Hoffman a Gene Hackman měli na práci soudnické věci, čekal jsem trochu víc... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Film sa natáčal v Louisiane (USA). (Arsenal83)
  • Jedna z porotkyní se jmenuje "Lydia Deets" a je zobrazena jako goth dívka. To je odkaz na Winonu Ryder, která ve filmu Beetlejuice hraje též goth dívku a navíc se jmenuje "Lydia Deitz". (viperblade)
  • Nicholas Easter (John Cusack) nosí hodinky značky Longines Pocket Watch 1910. (dyfur)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno