Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Naši hrdinové za zvuku metalu obětavě bojují o každý metr bitevního pole, aby zachránili město Hawkins. A spolu s ním celý svět. (Netflix)

Recenze (104)

Bobbyk69 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

150 minut, přesně tak dlouho trvá tato epizoda, což jí činí druhou nejdelší epizodou seriálů vůbec. Počítačových efektů je tu více než dost a skoro pořád se tu něco děje. Jednu hvězdu dávám dolů za toho Eddiho, který v podstatě spáchal sebevraždu. A jeho smrt byla naprosto zbytečná, ale tak už to u nových postav ve Stranger Things bývá, seznámíme se s novými postavami, abychom se s nimi pak zase rozloučili. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejutahanější a nejpřeceňovanější "finále," který jsem za dlouhou dobu viděla. V první sérii to začalo jako příjemný retro sci-fi s prvky hororu a neotravnou partou nerdovských dětí, tady to končí jako neuvěřitelně nafouknutá a nabubřelá telenovela plná nepřirozených plků, citových výlevů a přehrávajících, jakože vtipných postav. SPOILER: Navíc ta neskutečná srabařina tvůrců neustřelit čéšky aspoň jedné hlavní postavě, a tak se ty zbabělci zmůžou leda na to, že představí postavu novou - děsně cool outsider, samozřejmě - a obětují ho na konci, aby to mělo aspoň nějaký bodycount a nepůsobilo to tak trapně, jakože skupinka dětí je už počtvrtý schopná vyváznout strašlivému zlu ve stylu Cthulhu a neodnese si ani škrábanec. To naposledy zvládal snad jen Harry Potter, ne? A i tam nakonec zakápla pěkná řádka postav. KONEC SPOILERU. Dvě hodiny stopáže možná vypadají epicky, ale akce je tam tak dvacet minut a všechno je příšerně natahovaný. A když už se konečně něco rozjede, musí tam hned šoupnout např. toho dlouhovlasýho, tragicky nevtipnýho kripla a jeho teorii o ananasový pizze. Holt už asi nejsem cílovka. No, žádná škoda. ()

Reklama

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle by měly vypadat kdejaké blockbustery, na které razíme do kina. Takhle už ani seriál nemůže působit. Tohle je tak vysoko nastavená laťka, že si Stranger Things mohou být naprosto jistí, že je z trůnu seriálové tvorby jen tak nikdo nesesadí! A my se jdeme všichni choulit do kouta s čekáním na potřebnou 5. sezónu. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na jednu stranu si cením, že dělají takovéto filmové epizody, na druhou stranu to až na ten děj bylo až moc dlouhý. Chápu, že některé věci chtějí nechat procítit, ale místy se poslední dva díly vlekly. Škoda, že odkráglovali novou a zajímavou postavu. Max je sice super, mám ji rád, ale tvůrci se musí učit zabíjet i své staré a dlouhodobé postavy. Teď odhalili záporáka a já vůbec nevím, co nám chtějí příště ukázat. Už teď se seriálem dostáváme do menší slepé uličky, tak snad vědí, co dělají... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souboj se zlem vrcholí na všech frontách. Tedy vystřihnul bych všechno láskyplné žvanění a blábolení o životě a díl by byl nejen kratší, ale i mnohonásobně svižnější. Došlo na mrtvé, souboje dohnané na samotnou hranu, ždímání kapesníků a plané naděje. Pátou hvězdu dám za lovecraftovský konec, ne že by z celé série nečouhal Lovecraft na každém rohu, a za závěrečný song - Siouxsie and The Banshees: Spellbound, ne že by Police nebo Metallica nebyly fajn kapely... mírné zklamání - asi spoiler - doufal jsem, že šišla zařve, no, tak snad příště. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (8)

  • Joseph Quinn (Eddie) pro americký týdeník Entertainment Weekly o kytarové scéně prozradil: „Nic z toho, co slyšíte, ve skutečnosti nejsem já, ale v pozadí hrála druhá stopa, se kterou jsem se snažil pro vizuál držet tempo.“ Robert Trujillo na svém Instagramu zveřejnil informaci, že jeho syn také spolupracoval na kytarové části, a ku pomoci mu byl i Kirk Hammett, kytarista kapely Metallica a jeden ze skladatelů „Master of Puppets“. (DarweyD)
  • Délka epizody činí 150 minut a jedná o druhou nejdelší epizodu u seriálů. Rekord drží epizoda Amor Vincit Omnia (2018) seriálu Osmý smysl (od r. 2015), jejíž délka činí 152 minut. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama