Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (193)

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když si pozorně prohlédnete mé hodnocení jednotlivých epizod, ve kterém dominuje především pětihvězdičkový verdikt, tak si asi řekněte, co to sakra blbnu? proč tu hvězdu ubírám? Ono je to z jednoduchého důvodu: seriál jsem viděl již před dvěma lety (tedy, první dvě epizody), a nezískalo si mě to. A nyní jsem tomu opět dal šanci... a moc se toho nezměnilo. Můj pohled je pořád takový nemastný neslaný... to ale pořád nevysvětluje těch pět hvězd u většiny epizod. Já z toho mám zkrátka jenom pocit, že to je jakoby taková velká snůška nejrůznějších klišé, které dohromady dávají hodinovou epizodu. Jenom ty klišé nějak zapadají do sebe a dějové linky skvěle tvoří, ale pocitově mi to přijde úplně rozdělené. Plus však je, že ty klišé dokáží vybudovat nevídaným způsobem a úderně. Stejně úderně jako celkové provedení seriálu. A udeřilo to silně! 8/10 ()

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálová první řada připomene kouzelnou atmosféru osmdesátkových filmů US provenience (my tady měli přeci jen trochu jiné osmdesátky) a namixuje do ní napětí přímo hororové, a to takovým stylem, že u každého dílu sedím v křesle jako přikovaný a skoro nedýchám. Asi půjdu přehodnotit svou seriálovou TOPku, tedy pokud to další série nějak zásadně "nepošlou ke dnu". ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snaha vzkřísit osmdesátkovou zábavu se cení. Stranger Things to vyvolávání nostalgie snad až přehánějí. Půjčují si řadu elementů z klasických filmů, pořád někde hraje synťáková písnička, mluví se o tom, jak se jde do kina na Poltergeista, ale přes tenhle čelní útok nelze přehlédnout, že příběh je vlastně velmi prostý, postavy jsou jednoduché a přitom je to všechno zbytečně roztahané. Vzhledem k tomu, že všechny ty vypůjčené prvky z filmové éry plné víry v monstra, telekinezi a ufony si každý v nějaké míře vybaví z povedenějších děl, je v podstatě jednoduché předvídat, jak se bude děj vyvíjet, jak která scéna skončí a nějakou zvědavost vzbuzuje série až v závěru. Opravdu zajímavé věci (co se dějí především v posledním dílu) by se daly zhustit tak na třetinu počtu epizod. Škoda, snad to bude příště lepší a ne tak násilně roztomilé a nostalgické za každou cenu. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pecka, granát, bomba, uragán, atomovka...... Jeden z nejoriginálnějších a nejpoutavějších seriálů za poslední roky, který je geniálním žánrovým mixem tvůrčích rukopisů Štefana Špilberga a Štefana Krále, a který je víc napínavej jak moje kšandy - je až k nevíře, že tenhle počin nepochází z pera ani jednoho z obou mistrů svého řemesla, poněvadž ta inspirace takovými kulturními šlágry jako 'IT' nebo 'E.T.' je víc než očividná. Dílčí prezentace mytologických prvků Upside Down, neboli světa Druhé strany, naprosto překonává poměry ekvivalentu mysteriózního dramatu. Bratři Dufferové prostě ví jak stylově vykrádat osmdesátkovou popkulturu a zároveň této ikonické éře vzdát hold. No a Millie Bobby Brown jakožto Eleven je jeden z největších talentů svý generace. Tenhle seriál si mě zkrátka okamžitě získal a já se navždy zamiloval...... VERDIKT? Retro obsese nejláskyplnějšího kalibru - prostě nostalgická euforie hadr! 💞 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zprvu nenápadný seriál, o kterém se ze dne na den, z ničeho nic, začalo všude mluvit jen v tom nejlepším. A proto, kdyý jsem se k němu konečně v polovině srpna dokopal, byl jsem notně naštván (na sebe) protože jsem byl poslední, kdo ho ještě neviděl, ale mnohem víc jsem byl neuvěřitelně nadšený, protože jsem dostal nejlepší seriál nejen léta, nejen roku, ale rozhodně několika posledních let. Dostal jsem skvostnou atmosférickou lahůdku, která oslavuje osmdesátky, nejlepší období v lidské historii, tak skvostně, že těmi osmdesátkami JE. Na Stranger Things je perfektní naprosto všechno - parádní soundtrack, herecké výkony (je dobře že Winona ještě žije, dále tu je pak perfektní Harbour a všechny děti, které všechny hrají opravdu naprosto skvěle a z nich zejména Millie Bobby Brown), Kingův scénář, Spielbergova režie (nebo ne?) a prostě ta skvělá napínavá retro atmosféra od začátku až do konce. A navíc mám díky Stranger Things i novou životná lásku - úžasnou Natalii Dyer. To, že Netflix umí, to víme všichni, ale tohle překonalo naprosto veškerá má očekávání a já jsem hrozně šťastný, že to vzniklo, protože přesně tohle jsem chtěl vidět, aniž bych o tom věděl. A i když je poslední díl nejslabší (ale jenom o trochu) nemůžu se dočkat druhé série. Je to skvost a kdyby na tom opravdu dělali Spielberg a King (eventuelně ještě Carpenter) pravděpodobně by to vypadalo přesně takhle. Osmdesátkové dobrodružství s tím nejlepším z dětství, se sympatickými postavami, které prostě chcete prožít. Naprosto dokonalé, přesně tohle tady chybělo. 100%. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Na začátku epizody zazní píseň „Atmosphere“ od skupiny Joy Division a po ní „Should I Stay Or Should I Go“ od skupiny The Clash (tuto skladbu můžeme slyšet i ve vysílačce). (Duoscop)
  • Pan Clark (Randy Havens) sleduje se svou přítelkyní film Věc (1982), na který tvůrci odkazovali několikrát v předchozích dílech. (HellFire)
  • Na začátku hraje píseň „Sunglasses At Night“ od zpěváka Coreyho Harta. (Duoscop)

Reklama

Reklama