Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (194)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu spíše 7hodinový fantaskní rodinný film, u kterého by se mi, předpokládám, více osvědčil sledovací "maratón", než dávkování 1 díl týdně. Nicméně i při 2. variantě jsem si klučičí dobrodružství s jasnou "80s DNA" (výprava, hudba, styl) báječně užil. Výrazněji s přibývajícími epizodami, protože některé linky (např. hroucení zoufalé matky, zamilovanost premiantky do třídního plejboje), byť později obhajující svou příběhovou opodstatněnost, mě bavily mnohem méně než jiné (osud "Jedenáctky", pátrání zarputilého šerifa, rošťáckost party kluků). Rozjížděly se tedy poněkud rozvláčně až do SPOILER paralelního temného světa, jenž mi zase přišel poněkud "za hranou". ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada je z dosavadních tří jednoznačně nejlepší. Chvílemi jsem měl pocit, že za rohem musí být schovaný E.T. mimozemšťan, komunikace světly mi připomněla Blízká setkání třetího druhu, občas jsem měl strach, že se odněkud vynoří Freddy Krueger. Zkrátka nostalgie obrovská. Nepřijde mi fér srovnávání Stranger Things se seriálem Dark, neboť americký seriál je mnohem hravější a díky dětským hrdinům i často odlehčenější. A díky tomu asi i divácky svým způsobem stravitelnější. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviem prečo som čakal väčšiu pecku. Je to celkom priamočiary príbeh bez výraznejších dejových zvratov. Postavy sú buď hysterické, alebo ukotvené vo svojej prostoduchosti( malý čierny Chris Rock mi liezol neskonale na nervy). Vygradovanie a napätie bolo pre mňa nulové a hoci atmosférou sa jedná o zaujímavý počin, 3 rozdielne paralely rovnakej iniciatívy považujem za celkom nudné, hlavne ak sa v určitom bode stretnú, len aby si vymenili poznatky a každý zase išiel svojou cestou. Netvrdím že je to zlé, ale rovnako ako Night Manager som v rámci seriálu stúpil vedľa a nechal sa pritom oblbnúť pozitívnymi hodnoteniami. Carpetnera, Poltergeista a Kinga zbožňujem. A hoci to na nich výrazne odkazovalo, v tomto prípade ma to nechalo skôr chladným. Mrzí ma to. 60%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sezóně jsem velice spokojený. Vždy jsem měl rád dobré příběhy o dětských partách, přestože běžně mi dětští herci ve filmech a seriálech paradoxně příliš nesedí. Tvůrci to však vzali za správný konec, nechali se očividně inspirovat příběhy Stephena Kinga a filmem E.T. Mimozemšťan, přispěli skvělou atmosférou plnou jemné nervozity, vystupňovaným napětím i přesvědčivou akcí, tím se mi trefili do chuti a nemohl jsem hodnotit jinak, než pěti hvězdičkami. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálová první řada připomene kouzelnou atmosféru osmdesátkových filmů US provenience (my tady měli přeci jen trochu jiné osmdesátky) a namixuje do ní napětí přímo hororové, a to takovým stylem, že u každého dílu sedím v křesle jako přikovaný a skoro nedýchám. Asi půjdu přehodnotit svou seriálovou TOPku, tedy pokud to další série nějak zásadně "nepošlou ke dnu". ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Keď sa chlapci na začiatku chystajú domov, ich otec v televízii pozerá seriál Knight Rider (od r. 1982). (Bluemoon)
  • Deprivační nádrže byly v minulosti hojně využívány (někdy v kombinaci s LSD) za účely psychologických výzkumů. Zbavují tělo veškerých smyslových vjemů a navozují opojné stavy. (HellFire)

Reklama

Reklama