Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (194)

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série Stranger Things je opravdu skvěle natočený seriál, který nejvíc stojí na hereckých výkonech ze strany dětských protagonistů, kteří byli jedním slovem brilantní. Ač se mi to nestává často, tenhle seriál mě díl po díle přitahoval víc a víc právě kvůli těm čtyřem skvělým hlavním hercům, do kterých jste se mohli s přehledem vžít. Scénář byl napsán také velmi pozorně a atraktivně. Přes to, že inspiraci čerpá hlavně už z dávno viděných klasik, pořád dokázal nabídnout vcelku nové věci a bratři Dufferovi tak stvořili tajemný svět, do kterého jsem se ráda vracela. Seriál se zalíbí jak starším vrstvám, tak mladším dětem a myslím, že bez problémů naláká i na druhou možnou sérii. Po řemeslné stránce můžu zdůraznit hlavně hudební podkres, efekty a oblíbený retro styl, jež tomu všemu dodával jakousi uvěřitelnost. Zkrátka po příběhové stránce to pro mě nebyla až taková bomba, ale po všech ostatních stránkách ano. Ke druhé sérii se určitě vrátím, pokud nějaká bude. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snaha vzkřísit osmdesátkovou zábavu se cení. Stranger Things to vyvolávání nostalgie snad až přehánějí. Půjčují si řadu elementů z klasických filmů, pořád někde hraje synťáková písnička, mluví se o tom, jak se jde do kina na Poltergeista, ale přes tenhle čelní útok nelze přehlédnout, že příběh je vlastně velmi prostý, postavy jsou jednoduché a přitom je to všechno zbytečně roztahané. Vzhledem k tomu, že všechny ty vypůjčené prvky z filmové éry plné víry v monstra, telekinezi a ufony si každý v nějaké míře vybaví z povedenějších děl, je v podstatě jednoduché předvídat, jak se bude děj vyvíjet, jak která scéna skončí a nějakou zvědavost vzbuzuje série až v závěru. Opravdu zajímavé věci (co se dějí především v posledním dílu) by se daly zhustit tak na třetinu počtu epizod. Škoda, snad to bude příště lepší a ne tak násilně roztomilé a nostalgické za každou cenu. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že fiasku u Hře o trůny jsem se bál, že u dalšího vysokohodnoceného seriálu budu se svým hodnocením vypadat jak mimoň, ale tady se s radostí připojuji k nadšenecké většině. Stranger Things mě svou vyprávacé strukturou naprosto ohromil. Je tam spousty velmi silných, emotivních i romantických momentů, ale přitom snad ani na jednu minutu neztratí seriál ohromující tempo a poutavost vyprávění. O retro atmosféře už to mluví mnoho kolegů, takže jen podepisuju. Tohle je opravdu topka i když mě v posledním díle trošku píchlo u srdce u jedný postavy, kterou jsem si maximálně možně oblíbil. Trošičku mám obavy z druhé a třetí série, protože moc nevěřím, že takovou super kvalitu je možný udržet, ale uvidíme. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je retro, jak má být!! Osmdesátá léta jsou zde zachycena dokonale, i hudební složka je absolutní! Fantastický seriál! Spousta odkazů na kultovní horory jako The Thing, Evil dead, Alien, Kingovy scifárny nebo sérii Star Wars, či Spielbergovy filmy. Obsazení party kamarádů spolu s dívkou Eleven je perfektní a přirozené. Neskutečná temná stylizace " Druhé strany " je fakt bomba! Nejlepší sci-fi hororový seriál za poslední dobu. Těším se na druhou sérii. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poté, co jsem viděl plakát k seriálu, říkal jsem si, že tohle bude skvělé. Hodnocení mě v tom utvrdila. A první sezóna přesvědčila o tom, že tu máme něco výjimečného, i když to ve své podstatě není objevné. Skvělý retro styl, výborně vybraní herci, hlavně v dětských postavách, naprosto úchvatná hudba a hororové momenty, které vás dostanou. Nemohu se dočkat druhé sezóny, i když se trochu bojím, kam se to vyvine. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Deprivační nádrže byly v minulosti hojně využívány (někdy v kombinaci s LSD) za účely psychologických výzkumů. Zbavují tělo veškerých smyslových vjemů a navozují opojné stavy. (HellFire)
  • Když se kluci rozhodnout vydat v noci na pátrací akci, aby našli svého ztraceného kamaráda, zastaví se na kolech na kraji lesa. Jejich dialog a dokonce i hudba jsou prakticky totožné se scénou z filmu Rošťáci (1985). (HellFire)

Reklama

Reklama