Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (192)

fmash 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemně civilní, skoro nepřehnané, až na v závěru typickou stoupající výslovnost (tajemno mizí, nahrazováno zobrazením všeho dříve jen tušeného) dokonalé ztvárnění dětského sci-fi hororu. Pro mě od E.T. možná nejlepší podívaná svého druhu, ale pravda je, že zase tolik toho na pultech není (nebo se nepídím). V pohodě 4¾, jen mi není jasné, jak to chtějí nafukovat na druhou sérii, k čemuž slimejš v umyvadle v úplném závěru jednoznačně a pro mě nepříjemně nasvědčuje. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Joyce, tohle je Hawkins, jasný? Víš, co nejhoršího se tady stalo za čtyři roky, co tu dělám? Víš, co bylo nejhorší? Když sova napadla Eleanor Gillespieovou, protože si myslela, že má na hlavě hnízdo.” Jenže Will se skutečně ztratil, toulající se vyholená holčička je skutečně zvláštní a v laboratoři tajné organizace sídlící za městem se skutečně dějí podivné experimenty. Solidní dávka odkazů na slavná díla 80. let a pocta sci-fi kouskům i mysteriózním hororům dané doby jsou tady. Hned z úvodu bylo patrné, že jde o seriál, který divák musí sjet za pár dní/večerů. S minimalistickým obsazením a na malém prostoru si s námi pohrávalo komorním postapokalyptickým survivalem Hidden bratrské duo Matt a Ross Dufferovi už v roce 2015. Mělo za sebou podíl na několika krátkometrážních horůrcích. Tímhle ovšem vyvolalo solidní humbuk. I když si pořád myslím, že dějově bychom se v případě první série vešli do pěti dílů. Určitě se objevují lehce klopýtavá klišé, opadnutí napětí někde v polovině série a hlavně několik momentů, u kterých mi prostě chybí logické souvislosti. Šerif David Harbour se v roli každopádně našel, skvostní jsou i šišlající kudrnáč, „šéf“ bandy Mike nebo „jedenáctka“ hrající očima (zasloužené skloňování jména Millie Bobby Brown). ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pecka, granát, bomba, uragán, atomovka...... Jeden z nejoriginálnějších a nejpoutavějších seriálů za poslední roky, který je geniálním žánrovým mixem tvůrčích rukopisů Štefana Špilberga a Štefana Krále, a který je víc napínavej jak moje kšandy - je až k nevíře, že tenhle počin nepochází z pera ani jednoho z obou mistrů svého řemesla, poněvadž ta inspirace takovými kulturními šlágry jako 'IT' nebo 'E.T.' je víc než očividná. Dílčí prezentace mytologických prvků Upside Down, neboli světa Druhé strany, naprosto překonává poměry ekvivalentu mysteriózního dramatu. Bratři Dufferové prostě ví jak stylově vykrádat osmdesátkovou popkulturu a zároveň této ikonické éře vzdát hold. No a Millie Bobby Brown jakožto Eleven je jeden z největších talentů svý generace. Tenhle seriál si mě zkrátka okamžitě získal a já se navždy zamiloval...... VERDIKT? Retro obsese nejláskyplnějšího kalibru - prostě nostalgická euforie hadr! 💞 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to jako skvěle zfilmovaná skvělá kniha... Jen s tím rozdílem, že žádná předloha neexistuje. O to víc je třeba obdivovat práci scenáristů a režisérů, kteří měli nejen kopu nápadů, ale také soudnost, vystačili si s osmi epizodami a podařilo se jim vytvořit seriál, ve kterém nebylo slabé místo a chvilka k zívání. Z herců mě velmi mile překvapil David Harbour (na nového Hellboye opravdu dobrá volba, když už to muselo být) a potěšila Winona Ryder. Děcka byla perfektní. ()

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koukání na seriál musí být pro některé epileptiky fakt vzrůšo. Chvilkama ta blikačka vadila i mně, ale člověk si časem zvykne. Monstrum na mě působilo trošku lídl dojmem. Prostě splácanina Vileplume a Wendiga s lehkým nádechem Gaping Dragona z Dark Souls, ze které nejde vůbec strach. Škoda. Jinak už nemám co vytknout. Kamera byla pěkná, efekty přijatelné, děj zajímavý, napínavý a dobře vygradovaný. Herci docela sympatičtí. Teda až na Charlie Heatona. Nemůžu si pomoct, ale z jeho kukuče jsem měla nepříjemný pocit víc, než ze samotného Demogorgona. Jinak se mi moc líbil ten feel osmdesátek. Neskutečná atmosféra a ta hudba? Pecka. Příjemné oprášení oldiesek, které miluju. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Deprivační nádrže byly v minulosti hojně využívány (někdy v kombinaci s LSD) za účely psychologických výzkumů. Zbavují tělo veškerých smyslových vjemů a navozují opojné stavy. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno