Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (192)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím uznať že žiaden seriál ma takto nevtiahol do deja. Naposledy sa o to snažil Ash a jeho smrtelné zlo. Tento seriál je však o tretinu lepší. Epízody sú sice dlhšie ale ta atmosféra a chuť si pustiť dalšiu časť. A popritom mi dokonca nechýbal žiaden film. A to niesom veľký serialový fanúšik. Proste nemám slov. Určite si pozriem ešte druhú sériu a až tak ohodnotím tento seriál. Ale prvá séria ozaj vydarená. Škoda že domarogon sa ukázal najviac až v poslednej časti.. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netflix se vytasil s další seriálovou peckou. Výborně vymyšlené a takřka dokonale zrealizované sci-fi hororové dobrodružství, které skutečně vypadá, jako kdyby ho v 80. letech natočili Spielberg s Carpenterem podle (velmi dobrého) scénáře Stephena Kinga. Tvůrci neskrývaně čerpají z hromady žánrových klasik, vzdávají jim hold a činí na ně sympatické narážky (přirovnávání zdejších postav ke kultovním filmovým charakterům, filmové plakáty visící na zdech hlavních hrdinů atd.). Napínavé, mysteriózní a strašidelné scény patří mezi nejlepší, které jsem za poslední roky viděl. Výraznější chyby se na první sérii hledají docela těžko, snad jen dosti (a hlavně nečekaně) mizerně přehrávající Winona Ryder (ostatní herci, včetně dětských, jsou naopak výteční) mě občas trochu vytrhávala z objetí jinak perfektně ukuchtěné retro atmosféry. Jsem zvědav, s čím přijde druhá řada. 90 % ()

Reklama

Mkqp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál začíná, zápletka se rozjíždí a já uznale kývu hlavou, neboť mě to baví. Lidé mizí, matka jednoho pohřešovaného dítěte hraje skvěle, objevuje se tajemná holka a spolu s ní dalších mnoho otázek. Dokud byly tyto otázky, tak mě Stranger Things bavil, jenomže čím víc se blížil konec a čím víc jsme toho věděli, tak se můj dojem hroutil. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zprvu nenápadný seriál, o kterém se ze dne na den, z ničeho nic, začalo všude mluvit jen v tom nejlepším. A proto, kdyý jsem se k němu konečně v polovině srpna dokopal, byl jsem notně naštván (na sebe) protože jsem byl poslední, kdo ho ještě neviděl, ale mnohem víc jsem byl neuvěřitelně nadšený, protože jsem dostal nejlepší seriál nejen léta, nejen roku, ale rozhodně několika posledních let. Dostal jsem skvostnou atmosférickou lahůdku, která oslavuje osmdesátky, nejlepší období v lidské historii, tak skvostně, že těmi osmdesátkami JE. Na Stranger Things je perfektní naprosto všechno - parádní soundtrack, herecké výkony (je dobře že Winona ještě žije, dále tu je pak perfektní Harbour a všechny děti, které všechny hrají opravdu naprosto skvěle a z nich zejména Millie Bobby Brown), Kingův scénář, Spielbergova režie (nebo ne?) a prostě ta skvělá napínavá retro atmosféra od začátku až do konce. A navíc mám díky Stranger Things i novou životná lásku - úžasnou Natalii Dyer. To, že Netflix umí, to víme všichni, ale tohle překonalo naprosto veškerá má očekávání a já jsem hrozně šťastný, že to vzniklo, protože přesně tohle jsem chtěl vidět, aniž bych o tom věděl. A i když je poslední díl nejslabší (ale jenom o trochu) nemůžu se dočkat druhé série. Je to skvost a kdyby na tom opravdu dělali Spielberg a King (eventuelně ještě Carpenter) pravděpodobně by to vypadalo přesně takhle. Osmdesátkové dobrodružství s tím nejlepším z dětství, se sympatickými postavami, které prostě chcete prožít. Naprosto dokonalé, přesně tohle tady chybělo. 100%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sezóně jsem velice spokojený. Vždy jsem měl rád dobré příběhy o dětských partách, přestože běžně mi dětští herci ve filmech a seriálech paradoxně příliš nesedí. Tvůrci to však vzali za správný konec, nechali se očividně inspirovat příběhy Stephena Kinga a filmem E.T. Mimozemšťan, přispěli skvělou atmosférou plnou jemné nervozity, vystupňovaným napětím i přesvědčivou akcí, tím se mi trefili do chuti a nemohl jsem hodnotit jinak, než pěti hvězdičkami. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Při boji s nestvůrou v budově školy je vidět v jedné třídě periodická tabulka prvků. V 80. letech 20. století ještě některé nebyly objeveny, tudíž neměly svá jména a proto na tabulce nemohly být uvedeny. Z tohoto hlediska je evidentní, že tabulka pochází z pozdější doby. než se seriál odehrává. (czKarlos)
  • Na konci dielu je scéna s bazénom a záber na prázdny odrazový mostík. V pozadí hrá skladba "A Hazy Shade of Winter" od The Bangles. Oficiálne video k tejto skladbe má na začiatku scénu s bazénom a zábery na prázdny odrazový mostík. (andrejba)

Reklama

Reklama