Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (193)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Netflix opět potvrzuje kvalitu svých seriálů naprostou topkou letošního roku. Výborné natočené drama, které využívá naplno svou tajuplnost a napětí. Herci jsou kapitola sama o sobě a přestože jsou první díly slabší, pak se to rozjíždí na tolik, že musím jít na plný počet. Druhé série, která má být, bych se bál, ale tohle je opravdu kvalita, přestože kombinuje možná až příliš věcí na jednou. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zprvu nenápadný seriál, o kterém se ze dne na den, z ničeho nic, začalo všude mluvit jen v tom nejlepším. A proto, kdyý jsem se k němu konečně v polovině srpna dokopal, byl jsem notně naštván (na sebe) protože jsem byl poslední, kdo ho ještě neviděl, ale mnohem víc jsem byl neuvěřitelně nadšený, protože jsem dostal nejlepší seriál nejen léta, nejen roku, ale rozhodně několika posledních let. Dostal jsem skvostnou atmosférickou lahůdku, která oslavuje osmdesátky, nejlepší období v lidské historii, tak skvostně, že těmi osmdesátkami JE. Na Stranger Things je perfektní naprosto všechno - parádní soundtrack, herecké výkony (je dobře že Winona ještě žije, dále tu je pak perfektní Harbour a všechny děti, které všechny hrají opravdu naprosto skvěle a z nich zejména Millie Bobby Brown), Kingův scénář, Spielbergova režie (nebo ne?) a prostě ta skvělá napínavá retro atmosféra od začátku až do konce. A navíc mám díky Stranger Things i novou životná lásku - úžasnou Natalii Dyer. To, že Netflix umí, to víme všichni, ale tohle překonalo naprosto veškerá má očekávání a já jsem hrozně šťastný, že to vzniklo, protože přesně tohle jsem chtěl vidět, aniž bych o tom věděl. A i když je poslední díl nejslabší (ale jenom o trochu) nemůžu se dočkat druhé série. Je to skvost a kdyby na tom opravdu dělali Spielberg a King (eventuelně ještě Carpenter) pravděpodobně by to vypadalo přesně takhle. Osmdesátkové dobrodružství s tím nejlepším z dětství, se sympatickými postavami, které prostě chcete prožít. Naprosto dokonalé, přesně tohle tady chybělo. 100%. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Docela mě to bavilo a udrželo si to mou pozornost. Vedle mě seděl fish a dělal si své věci, ale jak mi to hrálo nahlas, tak ho děsila jen ta hudba, čili z hlediska ozvučení je seriál velmi kvalitní. Dětští herci nebyli otravní, ano, bezzubka přemoudřelý jako nikdo, ale nakonec mě bavil asi ze vše děcek nejvíc. Postupně to gradovalo a já jsem ráda, že to nemělo víc dílů, protože by stačilo jen o díl navíc a celé to napětí by se rozplynulo. Zajímavě podány mezilidské vztahy i nadpřirozeno. Nakonec to byl poměrně svižný seriál a jsem zvědavá, co přinese druhá série, která prý stojí za prd. Tak uvidíme. Slabší 4*. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Super vec (sedemdesiatkový Stephen King verzus osemdesiatkový Steven Spielberg + pár ďalších vecí), ale k stovke jej k dokonalosti pár vecí chýba. Niektoré otázky nie sú uspokojivo zodpovedané, niektoré postavy sa nedočkajú takého dôstojného konca, aký si zaslúžili a občas sú dvierka k prípadnému pokračovaniu otvorené dokorán až príliš, až tak, že to vadí, vytvárajúc to nezrozumiteľnú hmlu. Rozhodne ale prevládajú nadpriemerné pocity, od skvelých hereckých výkonov deciek i dospelých, cez parádnu osemdesiatkovú retro atmosféru (ale pesničiek mohlo byť viac) až po scény, ktoré sú skvele zrežírované. Občas je to mierna nuda a nie so všetkými vecami som bol spokojný, ale rozhodne a bez debaty sa teším na druhú sériu. A, pravdaže, na Jedenástku. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to jako skvěle zfilmovaná skvělá kniha... Jen s tím rozdílem, že žádná předloha neexistuje. O to víc je třeba obdivovat práci scenáristů a režisérů, kteří měli nejen kopu nápadů, ale také soudnost, vystačili si s osmi epizodami a podařilo se jim vytvořit seriál, ve kterém nebylo slabé místo a chvilka k zívání. Z herců mě velmi mile překvapil David Harbour (na nového Hellboye opravdu dobrá volba, když už to muselo být) a potěšila Winona Ryder. Děcka byla perfektní. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Jeden z výzkumníků, který projde portálem ve zdi do světa na druhé straně, se jmenuje Shepard (Cody Robinson). Alex Shepherd, hlavní hrdina videohry „Silent Hill: Homecoming“ (2008), je mladý voják, který se častokrát vydává do dimenze zvané Hell Descent, kam prochází skrz portál ve zdi. Jedná se tedy o další z odkazů na tuto videoherní sérii. (HellFire)
  • Úvodní scénka, kdy kluci hrají hru na hrdiny „Dungeons and Dragons“, je odkazem na film E.T. - Mimozemšťan (1982), ve kterém jsou nám podobným způsobem představeni hlavní protagonisté. Kromě toho můžeme na pozadí zahlédnout plakát ke kultovnímu snímku Věc (1982). (HellFire)
  • Při boji s nestvůrou v budově školy je vidět v jedné třídě periodická tabulka prvků. V 80. letech 20. století ještě některé nebyly objeveny, tudíž neměly svá jména a proto na tabulce nemohly být uvedeny. Z tohoto hlediska je evidentní, že tabulka pochází z pozdější doby. než se seriál odehrává. (czKarlos)

Reklama

Reklama