Reklama

Reklama

VOD (1)

Hopper se vloupá do laboratoře a Nancy s Jonathanem se postaví tomu, co uneslo Willa. Kluci u pana Clarka vyzvídají, jak se dostat do jiné dimenze. (Netflix)

Recenze (40)

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na druhé zhlédnutí se poněkud vytrácí onen pocit neznáma, o to víc si ale můžu vychutnat jiné aspekty seriálu. Co ale pořád považuji za nezvládnuté, tak je to smutnění nad smrtí Willa. Jasně, hodně postav ví nebo tuší, že není mrtvý, ale ostatním jejich smutek nejde věřit. Mimochodem, ta scéna ke konci, kdy Nancy vleze do stromu, se mi pořádně vypálila do paměti. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5.díl. Šerif Hopper se úspěšně vloupá do Hawkinsovy laboratoře, jenže je zadržen a probouzí se až doma. Tam nalezne špehovací zařízení, a rozhodne se, že s pravdou vyjde ven. Joyce si mezitím domů přizve svého manžela, jenže ani on jí nevěří. Nakonec se ukáže, že k ní nepřišel pro nic jiného než pro peníze. A tak se ho zbavuje. Nancy se sejde se Stevem a odpustí mu, s tím, že ale nemá čas. V lesích, kde je s Jonathanem na lovu, se spolu pohádají, ale pár věcí si zase vyjasní. Nancy poté vstupuje do Obráceného světa, a Jinathan ji nenajde. Jedenáctka brání svým kamarádům v nalezení místa, kde existuje průchod (tam by mohli najít Willa), a vzpomíná na nepříjemnou minulost. 95 procent. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Willov otec Loonie príde domov s cieľom povzbudiť Jonathana a Joyce, to sa mu však príliš nepodarí. Šerif Hooper sa dostane do laboratória s priechodom, tam ho však spacifikuje ochranka a odvlečie domov. Po poslednej rozlúčke s Willom Joyce Loonieho vyženie z domova. Jonathan začína veriť svojej mame a spolu s Nancy pátrajú po tvorovi. Rovnako vlastné pátranie podniknú Lucas, Mike a Dustin potom ako im učiteľ fyziky vysvetlí teóriu o alternatívnom svete. Lucas podozrieva El, že ich vodí za nos a tak sa pobije s Mikeom a počas ich bitky El zmizne. Jonathan s Nancy nájdu v lese zranenú srnku a Nancy sa ocitne v alternatívnej dimenzii. Čoraz nesympatickejší Lucas, dej príliš nenapreduje a napriek tomu že tvora vidieť o čosi lepšie, dojem z celej epizódy pokazila reakcia Hoopera po zistení, že Willove telo je podvrh. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šišlající kudrnáč, „šéf“ bandy Mike nebo „jedenáctka“ hrající očima jsou skvostní. Na všudypřítomný povyk se dá dívat i lehce přísněji, protože skutečně (a pátou epizodou se to ukazuje ještě víc) mnohé „trvá“ déle, než by mohlo. A mírné opadnutí napětí je taky patrné. Příjemný mix Kinga a Spielberga nicméně jede dál a ona retro atmosféra prostě baví. Pátrání pokračuje na několika úrovních (parta kamarádů, lekaček se dočká i Nancy s Jonathanem i šerif Jim Hopper, který lecčemu začíná přicházet na kloub), přičemž každá má trochu jiný cíl. A to teprve bude, až Will zjistí, jaká „kočka“ mu tehdy brečela na pohřbu! ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vše šlape a do sebe zapadá jak má a koukat na to je opravdu radost. Geniální začátek v ústavu a střípky z minulosti a závěr též geniální. Vysvětlení druhé strany též výborné a akce s monstrem které vůbec nevypadá zle se též povedla, navíc atmosféra nám čím dál víc houstne. Tohle je prostě nářez a zatím mě to neskutečně baví. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (6)

  • Při pohřbu zazní skladba „Elegia“ od skupiny New Order. (bohhous22)
  • V deprivačnej nádrži nebola (dostatočne) slaná voda, takže 11 sa nevznášala, ale stála na dne. (andrejba)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno