Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 2

(série)
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2017, 7 h 47 min (Minutáž: 46–62 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Od podivného Willova zmizení uplynul téměř rok. A život v Hawkinsu se ještě nepodařilo uspořádat. Ani zdaleka. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (279)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Plynulé navázání na události z první série, doplněné o otevřenější svět, hlubší mytologii a v přirozeně sequelovém stylu taky více postav a více monster. Je to trochu na úkor rozvíjení postav, ale furt to solidně utíká to a byť už to nemá takovej emocionální zásah jako první řada, pořád jsem si to moc užil. Hlavně pak ten hudební závěr. 7/10 ()

raimi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmm, když jsem viděl plamenný projev Davida Harboura na předávání Screen Actors Guild Awards, kde hřímal, že je potřeba "praštit některé lidi do tváře", šel mi hrůzou mráz po zádech. Tohle už jsme v historii z tribun párkrát viděli. Zatímco mu po boku stála naprosto vysmažená, pološílená Winona, a snobská smetánka spustila ovace ve stoje, já nenacházel slov. Bohužel to nebyl jen výstřelek dalšího herce, kterého zachvátil spasitelský komplex, ale jak vidno na druhé sérii, mluvil za celý tvůrčí štáb. A tak se nám z pohodového nostalgického seriálu, stala agitka neomarxismu. Stejně jako městečko Hawkins prolezla nákaza zla z "upside down", tak tohle v první sérii krásné osmdesátkové retro zachvátila horečka politické korektnosti. Nechybí žádné módní téma- ať už jde o otázky genderu, mezirasových vztahů, práva na sebeurčení..., je tam všechno. Objeví se velký zlý rasista, mlácený velkým zlým otcem. Skupina cool odbojářů, kteří vedou svůj boj a vraždí pro lepší věc. Holčička, co se chová a vypadá jako chlapeček. Chlapeček, co vypadá jako holčička, a samozřejmě to zlo největší, které vás prožere až na kost a udělá z vás to samé (že by Trump a "fašisti a xenofobové"?). Uuuuf. Tenhle mor, kdy tvůrci mají tendenci vyjadřovat v komerčním díle své názory, tady zatím dosáhl svého vrcholu. V novém To, se spokojili jen s tím, že jedna z hlavních postav se chce věnovat "social study", v Bushwicku, kde hrdinka studuje to samé, Dave Bautista poznamená- "abys mohla měnit svět k lepšímu". V The Purge: Anarchy, poznáte největšího grázla tak, že má na kšiltovce jižanskou vlajku, a ti správní zachránci jsou černé radikální milice, které pomocí samopalů čistí svět od všeho špatného. Jako je mi jasný, že většina umělců jsou levičáci jak poleno, ale už by vážně mohli jít s tím svým aktivismem do pr-ele a nekur-it každej film svým politickým světonázorem. U Stranger Things mě to mrzelo o to víc, že první sérii mám moc rád. Bohužel u druhé s autory jebla pýcha a místo pořádnýho příběhu se věnovaly těmhle trendy sra-kám. A přitom první dvě epizody jsou dokonalý osmdesátkový retro, a třetí má naprosto dechberoucí závěr. Pak to ovšem jde do kytek, a poučuje se a poučuje, aby to celé skončilo nudným digitálním finále. Co mě naopak velmi potěšilo, byl vývoj postavy Stevea, který zaperlil nejkouzelnější scénou z celé série (rady Dustinovi ohledně lásky a účesu), a celkově se ukázal jako největší sympaťák a charakter příběhu. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dufferovci sa vybrali trošku riskantnejšou cestou košatosti dejových línií a nových postáv. Výsledkom je, že niektoré postavy sú síce zaujímavé a dobre zahrané, ale v konečnom dôsledku aj zbytočné. Ale to ani nemusíme nutne brať ako chybu, ale skôr ako také korenie, ktoré tomu dodáva chuť. Viď noví súrodenci na scéne. I keď aj pri ich konfliktnom vzťahu môžeme hľadať paralely so vzťahmi medzi v príbehu etablovanými hrdinami. Celkovo je séria menej zovretá, viac epickejšia, takže záleží skôr na vkuse konkrétneho diváka, či bude spokojný. Tretia séria je, zdá sa, nevyhnutnosťou a ja sa na ňu teším. Ako budú postavy starnúť, príbeh musí nutne ešte o jeden level potemnieť. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada má možná pomalý rozjezd, trochu slabší sedmou epizodu, ale závěrečné dva díly jsou naprostou špičkou, a směle konkurují těm nejlepším dílům první série. Devátý díl je dost možná úplně nejlepším ST dílem vůbec. Bratři Dufferové si skvěle pohrávají s postavami, vy se je zamilujete ještě mnohem více, dějové linky jsou propracovanější a všichni herci jsou úžasní. Hlavně mě překvapuje s jakou lehkostí hrají dětští představitelé. Především pak Will, který ve vypjatých momentech je až strašidelně a mrazivě přesvědčivý. Je tam prostě všechno, romantika, napětí, akce, humor a závěr pak ukazuje, že ST mají ještě spoustu nedořešených otázek. Těšeníčko za rok! 95% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Delší, epičtější, akčnější, hororovější.... Tedy typická dvojka, která ale pořád zná míru a jedničce nedělá ostudu. Řekl bych vlastně, že tahle řada je ještě lepší než první, a to hlavně díky postavám Eleven a Hoppera, což jsou fakt skvělé a úžasně zahrané postavy, které prostě přirostou k srdci. Především tedy ultrasympatický David Harbour (svým projevem mi nemálo připomínal Jacka Nicholsona) si zaslouží veškerou chválu a je teď jednou z mých hlavních nadějí, že nový Hellboy bude alespoň trochu za něco stát. ()

Galerie (320)

Zajímavosti (34)

  • Při vystupování z autobusu slyšíme skladbu „Runaway“ od Bona Joviho. Po ní následuje „Dead End Justice“ od The Runaways. A v závěru přijde na řadu píseň „Birds Fly“ od The Icicle Works. (Duoscop)
  • Paul Reiser hral rovnakú scénu prepadnutia vojakov cudzími organizmami (aj s rovnakým detailom radarového pohľadu na scénu) v dvoch filmoch: ako Carter Burke vo Votrelci (1986) a ako Dr. Owens v tejto epizóde. (andrejba)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama