Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 2

(série)
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2017, 7 h 47 min (Minutáž: 46–62 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Od podivného Willova zmizení uplynul téměř rok. A život v Hawkinsu se ještě nepodařilo uspořádat. Ani zdaleka. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (279)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Stranger Things dokázala to samé, co série první. Přišla s dalším mysteriozním příběhem, který nenápadně navazuje na příběh ze série první a přitom si vytváří naprosto soběstačné a sebejisté prostředí, které mě prostě bavilo od začátku do konce. Osmdesátková atmosféra je cítit i z účesů na hlavě a hezké jsou i momenty, kdy tvůrci naprosto vědomě naráží na řadu tehdejších filmařských legend od Terminatora počínaje po Indiana Jonese konče. Ke konci série jsem si přál, aby nám ústřední parta s Jedenáctkou v čele nikdy nezestárla a zůstala pořád tak super, jako tomu je teď. Snad třetí série přijde co nejdříve... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti predchádzajúcej sérií výrazné zlepšenie. Postavy, určité pravidlá s ktorými sa postavy musia vysporiadať a ktoré sa týkajú mimosveta a rovnako aj vzťahy, ktoré sa medzi nimi budujú. Má to silnejšiu atmosféru, oproti prvej sérií to využíva všetky možné prvky od lakačiek alebo ukázaním inej stránky temného mimosveta. Je to funkčné, zábavné, má to parádnu atmosféru a skvelý soundtrack a hlavne to nezanecháva takú pachuť niečoho nedotiahnutého ako prvá séria. Už mi tu nevadilo takmer nič a zhltol som to aj s navijákom. Konečne Dufferovci dupli na plyn a ukázali skvelú kombináciu Spielbergovej fascinácie mladým hrdinom a Kingovou fascináciou monštrami, ktoré obývajú nudné a nezaujímavé mestečko. Za mňa plný počet a naozaj ma to potešilo. 2. séria - 100% ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bigger, stronger, faster. Šlape to bez větších zaváhání, ale vlastně chvílemi až příliš na jistotu. Ve třinácti uměla děcka svoje vztahy vyhrotit i v osmdesátkách, nepochybuji o tom a trochu mě mrzí to opatrné našlapování kolem. Každopádně, letos ještě o něco víc než před rokem je vidět, jak moc je to Dufferovic dítko, se kterým si rozumí nejlépe oni. To režijní drolení dost bije do očí a na plnou palbu se to vyšvihne až v úplném závěru. Koketoval jsem s tou myšlenkou už minule, ale tenhle nepřiznaný filmový portál do Black messa ocení devět doktorů Freemanů z deseti. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak první série nasadila laťku hodně vysoko, co si budeme povídat. Ale druhá řada na ni celkem důstojně navázala a až na první a sedmou epizodu dosahovala u mě taky na max. hodnocení. Celkové dosavadní seriálu je vynikající a trochu se bojím toho pokračování, protože tento level IMHO nejde dlouhodobě s daným tématem udržet.... ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Jelikož musím hodnotit seriál jako celek, dávám 4*. Bez jediného dílu (a to sedmého) by se celý seriál zřejmě obešel. Samozřejmě, bez něj by se postrádalo pár motivů, které však šly předat do nějakého ze zbývajících osmi epizod. Jinak jsem toho názoru, že první série nemůže bez druhé fungovat. Je správné, když se autoři snaží pracovat s Willem, že ho nezahazují do statusu "přežil - je úplně v pořádku". Scénář zde pracuje s psychickým traumatem, dilematy a lépe rozepisuje vztahy mezi postavami, než u první části. Za mě je druhá porce scenáristicky lepší a daleko propracovanější (už jen kvůli tomu, že se tvůrci nesnažili neustále překvapovat prvoplánovými mindblowy). ()

Galerie (320)

Zajímavosti (34)

  • Na začátku epizody zazní skladba „Hammer To Fall“ od Queen. Následují skladby v tomto pořadí: „You Better Go Now“ od Billie Holiday, „Blue Bayou“ od Roye Orbisona a „Round And Round“ od Ratt. (Duoscop)
  • V 9. minutě slyšíme v autě píseň „Whistle On The River“ od The Mercy Brothers. Na gramofonu hraje skladba „You Don't Mess Around With Jim“ od Jima Croceho. (Duoscop)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama