Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 2

(série)
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2017, 7 h 47 min (Minutáž: 46–62 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Od podivného Willova zmizení uplynul téměř rok. A život v Hawkinsu se ještě nepodařilo uspořádat. Ani zdaleka. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (279)

mcb 

všechny recenze uživatele

Stranger Things 2. Nastavený čas v městečku Hawkins, maximálně pro nekritické příznivce. Přibližně sedm epizod zdlouhavé hledání zápletky, přičemž se recyklují témata, příběhy a prostředí první sezóny. Na jednu a půl epizody se nějaký děj objeví, ale většinou jde jen o útěk před monstry/zničení většího monstra, přičemž si tvůrci dopomáhají naprosto předvídatelnými klišé, které už se bohužel nedají omluvit zdánlivou sebeuvědomnělostí, znalostmi žánrů a jejich převracením. Půl epizody dojemný epilog, který jako jediný dokáže vtáhnout do děje. Strážci Galaxie Vol. 2 letošního televizního roku, kde vyčnívá jen atypická sedmá epizoda, v níž se na chvíli objeví záchvěv originality. Jinak jde o příliš bezpečný a předvídatelný fanservice. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada přesně ve stylu dvojek nabízí všeho více, všechno větší a vše se děje rychleji. Párování postav se vydává nečekanými směry, ale samotné odhalování světa naruby probíhá stále velice pozvolna. Jane je odklizena zcela na vedlejší kolej, aby nějaké nebezpečí vůbec mohlo vzniknout což by nevadilo, ale celá linie s hledáním sestry jen zdržuje děj. Jinak to znovu parádně odsýpá v duchu Kingovské školy. Stále příjemná zábava. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"MyšOholka roste z vody, puberta se plíží... u telky se vztekne z nudy, zápletka se blíží." Z průměru nakonec na čtyři hvězdy, kvůli mé kvalitní husí kůži, když El zavírala Bránu! Druhou řadu si užijí zejména amatérští speleologové bez špetky pudu sebezáchovy, i nekritičtí seriáloví žrouti se zdravým chrupem. Ten se hodí zejména pro zkousávání zápletek se spoustou slepých odboček a při skřípání zuby nad vražděním ducha jedničky. "This is your home." ... between the homeless :-). Pro laboratorní myšoholku vlastně vhodný domov. V první sérii pozabíjela pár nevinných komparzistů (personál ústavu, provinili se jen blbou volbou zaměstnavatele, to se holt stává, taky znám) a nyní se tím chlubí vraždící osmičce, své sestřičce: "Já už jsem taky zabíjela lidi, heč!" Hodná holka. Taky mě překvapil kolozubý kudRRRRnáč, zřejmě s Alzheimerem, protože zapomněl, že MONSTRUM NENÍ KÁMOŠ. Z akvária vyhodil želvičku (to přehnal!) a pak si v něm, prakticky od štěněte, resp. šeropulce, vypiplal a vymucínkoval pejska Demogorgona. Asi ho kamarádi na život a na smrt z první série už nebavili a chtěl je nechat sežrat, podobně jako svou kočku. R.I.P. Mňouk. Dále, naší příšeře, trpící v šerosvětě jedničky naprostou samotou a depresemi, už to začalo lézt na mozek, takže si pořídila armádu monstrčoklů, protože pes je nejlepší přítel monstra, známá věc. Překvapilo mě i personální odd. CIA, které citelný úbytek pracovníků, zkonzumovaných v jedničce, řešilo přijímáním nových zaměstnanců typu HZV - Hodný a zodpovědný vědec. To už spíš začnu věřit v existenci UFO než v HZV. Njn, první série byl fajn retro výlet do mých vlastních chlapeckých let, pokračování už mě moc nebralo, místy i sejřilo, viz nevěrohodná černozrzavá lovestory MaxMaďačky s ocasem Lucasem. Celkově už mi celá parta Mike,Will, Dustin, Lucas + šerif + mutter mínus Bob... začíná být volná jak kšandy, vlastně mě zajímá už jen Jedenáctka. Proto mě zneklidňuje, že seriál má mít údajně 11 řad... a v každé řadě vybafne další dítě s vytetovaným číslem, to asi nedám. Leda by docházelo k nečekaným zvratům s El, např. 8+11=69 , taková poloha postav seriálu by mě zaujala :-). ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle rychle jsem ještě žádnou sérii nezhlédl, a kdyby neexistoval spánek, tak by to bylo dokonce ještě dřív. Dořeší se události z jedničky, na které se prve nedostalo a které mě zajímaly. Nabídnutá různorodost, více perspektiv a příběhové linky na mě tentokrát zafungovaly bez výjimky, záhady nepřerůstají tvůrcům přes hlavu, ukázal se pravý potenciál a nové postavy lehce zapadnou mezi ty známé. Snad si i budoucí série udrží kvalitu a budou nadále úspěšné. (Netflix) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Stranger Things dokázala to samé, co série první. Přišla s dalším mysteriozním příběhem, který nenápadně navazuje na příběh ze série první a přitom si vytváří naprosto soběstačné a sebejisté prostředí, které mě prostě bavilo od začátku do konce. Osmdesátková atmosféra je cítit i z účesů na hlavě a hezké jsou i momenty, kdy tvůrci naprosto vědomě naráží na řadu tehdejších filmařských legend od Terminatora počínaje po Indiana Jonese konče. Ke konci série jsem si přál, aby nám ústřední parta s Jedenáctkou v čele nikdy nezestárla a zůstala pořád tak super, jako tomu je teď. Snad třetí série přijde co nejdříve... ()

Galerie (320)

Zajímavosti (34)

  • Nancy Wheeler (Natalia Dyer) se s konspirátorem Murraym Baumanem (Brett Gelman) domlouvají, jak novinám a veřejnosti přijatelně podat zprávu o aktivitách v Hawkins National Laboratory. Bauman navrhne, že smrt Barbary vysvětlí únikem smrtelných toxinů. Nancy k tomu dodá: „jako únik na Three Mile Island“. V jaderné elektrárně Three Mile Island v Pensylvánii skutečně došlo 28. března 1979 k úniku radiace mimo zařízení elektrárny. Do roku 2019 se jednalo o nejhorší jadernou havárii na území USA (stupnice INES-5). (efenberger)
  • Sean Astin (Bob Newby) nebyl do své role vybrán náhodou. Poprvé se proslavil rolí ve filmu Rošťáci (1985), kde se parta dětí vydává na honbu za pokladem a do povědomí širší veřejnosti se dostal díky roli Sama v trilogii Pán prstenů. Na knižní předlohu J.R.R. Tolkiena tvůrci odkazují hned v několika epizodách první série. (HellFire)
  • Auto Boba Newbyho (Sean Astin) je Toyota Camry z roku 1983 nebo 1984. (J.F.B.)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama