Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4

(série)
Trailer 5
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2022, 13 h 2 min (Minutáž: 63–150 min)

Hrají:

David Harbour, Winona Ryder, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Těsně před jarními prázdninami se do Hawkinsu vrací temnota. Čeká nás nová porce hrůz, děsivých vzpomínek a taky úplně nové nebezpečí, ze kterého tuhne krev v žilách. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 5

Recenze (297)

matestlust 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vecna je skvělý záporák a celý jeho příběh zapadá bez chybičky. Hluchá místa to má, to vlastně od první série, ale tady to prostě odpustíte, protože žijete s každou postavou jejich příběhy a tu partu nemůžete nemilovat a teď pár nelogických chvilek a nebo trapných pokusů o vtip, to přehlédnete mrknutím oka. Je to celé geniálně propracované, natočené a zahrané, na druhou stranu je to často dětinské, místy trochu chabne promyšlenost daných situací a pár nových i starých postav mi tam trochu nesedí, nebo mi spíš přijdou zbyteční ( pizza boy, či malá Lucasova sestra ). Stejně ale sázím 5*, protože tak, jak ST dokáží diváka stáhnout do děje, již od první řady, tak to moc seriálů neumí a ta nedočkavost po dalším díle a další sérii je až neuvěřitelně žravá. ST je zaručeně nelepší seriál od Netflixu a dost možná jeden z nejlepších vůbec. 4. série mé tvrzení jen upevňuje. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největší fenomén Netflixu i současné doby, který zažívá obdobný hype jako Game of Thrones či Hra na Oliheň je opět parádní retro hororovou podívanou, které se vyloženě něco vytýká velmi těžko. Bratři Dufferové jsou šikovní a Stranger Things se už teď řadí mezi nejlépe hodnocené hororové seriály vůbec. 4. série přinesla zajímavého záporáka Vecna - chválím nepříjemný vzhled i originální způsob zabíjení ( lámání kostí ve vzduchu působilo parádně) a líbil se mi i jeho background a plán. Z nových postav zaujme Eddie, který potěší fanoušky Metalové muziky a Jason, který si zahrál lidského teen záporáka. Rozhodně zaujme rozdělení děje do několik linek ( podobně to bylo i v GOT), kde některé jsou méně zajímavé ( Winona Ryder mě moc nebaví a Will i Mike až na emotivní scénu v autě, měli také slabší příběhovou linii), ovšem linie s EL je opět perfektní a konečně získává zpátky schopnosti ( to mi vadilo na předešlé sérii) a nejlepší je bez debat linka s Hooperem - Kamčatka, Aljaška, demogorgon. dialogy, akce, strhující atmosféra- tam bylo naprosto vše v hojné míře. Na Stranger Things mě baví velký rozpočet a spousta odkazů na starší horory, fakt, že se celá série nese v duchu Noční můry z Elm Street je toho vzorným příkladem a o nádechu Lovecrafta ani nemluvím. Uvidíme, jak si tvůrci poradí s finální 5.sérii, ale vše je v dobrých rukou a věřím, že dostanem důstojné zakončení další velké éry. 8.5/10. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stranger Things jsou zpět, ve formě a zajímavé bez toho, aby se vykrádaly! Na konci třetí série se hrdinové rozdělují - úvod čtvrté série v tomto rozdělení pokračuje. Na nové charaktery jsem si musel zvykat, nakonec je však hodnotím jako velmi super a přínosné ("best metal ever!"). První epizody přitom působily zvláštně, to, jak se však vše podařilo režisérsky ukočírovat a spojit, však překonalo očekávání. Pokračování mívají slabinu, že je těžké najít hlavního zloducha - zde se to však podařilo a dokonce tak, že to logicky navazuje na předchozí série! ■ P.S. Ano, sledujeme vývoj. Hrdinové dospěli, děj je temnější, vážnější a smutnější, než kdy předtím. Naše Prťata řvala a řvala, současně však odmítala přestat seriál sledovat (a naopak se smála, když "drogy zachránily svět"). ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dokoukána čtvrtá serie a šup sem se spoily a pocity. Citím jisté zklamání, protože to, co pro mě bylo Stranger things je prostě pryč...ta atmosféra osmdesátkového dětského dobrodružství říznutého hororem je fuč...jen občas probleskne ta atmoška na povrch. Jen chvílema jsem měl dojem, že sleduju stejnej seriál...hodně se to utápí ve scénáristickým balastu, dialogy šustí papírem apod. Akutečně nejlepší scény jsou závery epizod....kupříkladu u sedmé a osmé epizody. jenže pak přijdou ty vycpávky, při kterých jsem byl přesvědčen, že se políbí Eddie s Dustinem...ta scéna skutečně k polibku gradovala (8. díl) anebo, že se v závěrečném díle políbí bráchové Byersovi. K poslednímu dílu mám více výtek, ty si hodím rovnou k němu. ()

ledzepfan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím no.. Čtvrtá série ze startu hezky brnká na temnější strunu, pár dílů tuhle temnotu vcelku chytlavě rozehrává aby ve čtvrtém díle vše extaticky ejakulovalo v jedné z nejintenzivnějších scén televizní historie... Potom se další čtyři díly jen zdlouhavě natahuje a slibuje velké finále, které je ve svých roztříštěných a překombinovaných dvouapůlhodinách jedním z nejblbějších a nejméně funkčních dílů všech čtyř sérií ST. Chvíli to vypadalo, že snad nakonec situaci přecejen zase zachrání Max, ale ten seriál prostě nemá koule uhnout z požadavků nejprostřednějšího mainstreamu. V čem se topí ten údajně největší seriálový rozpočet, to fakt netuším. Asi to jde na honoráře dětských hvězd, kterým agenti sestavili super smlouvy, jinak fakt nevím (cgi, triky, lokace, nic nevypadá jako, že by to potřebovalo extra money).. Takže co? Moc fajn první čtyři díly. Perfektní Max-finish čtvrtého. Obrovské zklamání ze zbytku.... Podtrženo sečteno= Nula od nuly pojde. ()

Galerie (569)

Zajímavosti (77)

  • Kvůli covid-19 opatřením byl nucen Dacre Montgomery natočit svoji scénu doma v Austrálii. Režisér Shawn Levy ji režíroval skrz videohovor přes aplikaci Zoom. (NiWi)
  • Zmínky o kultu uctívajícím ďábla jsou narážkami na hysterii kolem satanské paniky, jenž se rozmohla v USA v 80. letech. (NiWi)
  • Eddie Munson (Joseph Quinn) je fanouškem mimo jiné i metalové hudby. Na jeho vestě se nachází mnoho nášivek kapel jako jsou: Megadeth, Motörhead, DIO, W.A.S.P., Mercyful Fate a Judas Priest. (Karlosik_4)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Stranger Things dostanou další sérii

Stranger Things dostanou další sérii

30.09.2019

Přestože to tak nějak všichni očekávali, teprve nyní Netflix oficiálně oznámil, že prodlužuje fanoušky milovaný seriál Stranger Things o čtvrtou sérii. Zároveň s tím přišla zpráva, že tvůrci seriálu,… (více)

Reklama

Reklama