Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4 (2022) (série)


Kapitola první: Klub Hellfire (S04E01)

(epizoda)
  • USA Chapter One: The Hellfire Club

VOD (1)

Obsahy(1)

El na nové škole šikanují a ona se nemá jak bránit. Joyce otevírá tajemný balíček. V Hawkinsu zamíchá hubatá hráčka pořadím účastníků noční herní seance. (Netflix)

Recenze (90)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutně nejlepší jsou prequel a závěr epizody. Jinak jsem měl pocit déjà vu, jako bych se přenesl na úplný začátek. Já chápu, že šikana je nekončící problém, ale už zase? Je to ubíjející a laciné, jako by se postavy bez toho nedokázaly pořádně postavit na nohy. A když osmdesátá léta, tak válení se po stropě! Ovšem ona bytost mi více než Freddyho připomněla Hellraisera. Hudba fajn, nejvíce potěšila Kate Bushová s Running Up That Hill. Celkově spíše zklamání, ale po zkušenostech z minula tomu dám šanci. Sakra, El, koukej se sebrat! ()

Tereza_T 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po čtyřech dnech nepřetržitého sledování výukových materiálů ke zkoušce z analýzy dat a modelů v rychlosti 1,75 bych si nejspíš užila i snímek Mega žralok vs. obří chobotnice, a tak není divu, že jsem s otevřenou náručí přivítala dnešní premiéru téhle dlouho očekávané série. První díl, takže spíš připomínka postav a jejich aktuálního stavu, který bych nazvala jako deprese ze střední školy. Je mi líto děcka, to se s váma potáhne ještě pár pěkných let, nejhůř z toho vychází El, ale je nám všem jasný, že pomsta bude sladká. Herci dětský části za tu pauzu docela povytáhli a pomalu nevidím rozdíl mezi středoškolákama, vysokoškolákama a Winonou Ryder, která snad mládne. Nové postavy vypadají slibně a v minulé sérii jsem si oblíbila Ericu ("can't spell America without Erica" lives in my mind rent free) Suzie i Robin a vypadá to, že prostor budou mít i v téhle, na což se těším. Trošičku se bojím, aby duchařská tématika měla co nabídnout a děj odsejpal tak, jako jsme zvyklí z předchozích řad. I přestože analýzu dat a modelů bohužel zatím nijak extra neovládám, můžu říct, že pravděpodobnost toho, že bingnu všechny vydaný díly ještě dneska je rozhodně vyšší, než pravděpodobnost připsání těch proklatých osmi kreditů po úterní zkoušce. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z dalšího pokračování jsem měl samozřejmě obavy. Řekl bych oprávněně, neboť Netflix v poslední době zmrví na co jen sáhne. Naštěstí se zatím zdá, že seriál stále neopustilo někdejší kouzlo a drží si poměrně vysokou úroveň. I když byl úvod tak trochu zdlouhavý, nevím jak vy, ale já opětovné seznámení s hlavními představiteli rozhodně potřeboval. Proto je skvělé, že se dílo může i nadále pyšnit velice poutavým způsobem vyprávění, což se obzvláště v těchto nezáživnějších částech skutečně hodí. Takto zdařilý úvod série mne nakonec nasměroval k té čtvrté hvězdě, neboť ačkoli první epizoda nebyla nijak zvlášť nabitá, uteklo to jako voda a už se nemohu dočkat přídavku. Kvalitu následně potvrzují i překvapivě dobré hororové prvky. Tak snad ani ten zbytek nebude k zahození. 79% PS: Všechnu tu teatrálnost ohledně průběhu basketu a D&D si mohli odpustit a považuji průběh obou zápasů za nejslabší část epizody. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po tak dlouhé pauze, ale hlavně tak dlouhé době od událostí třetí řady je pochopitelné, že tvůrci chtěli diváka seznámit s tím, kam se postavy posunuly a jak žijí. Což byla dobrou hodinu ne zrovna nuda, ale ...všichni jsme byli natěšení na hororovou jízdu. Jenže Duffeři si jedou svoje. Postavy mají rádi, nejsou to pro ně jen figurky. Tento seriál není o monstrech, ale o lidech, kteří čelí mostrům. Takže doporučuji trpělivost. Na konci epizody dostanete, nač jsme tak dlouho čekali. Nové postavy jsou taky fajn...i když některých si člověk moc dlouho neužije. Winona Ryder je v padesáti letech pořád šťabajzna, ostatní "děcka" sice vyrostla, ale už jsou s námi takovou dobu, že není těžké vnímat je jako staré známé. Ty školní trable, kterými si procházejí se dají přežít, ale snad už toho bude míň, občas je to otravné. Jako rozjezdová epizoda fajn. ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a je to tady, první epizoda této velmi očekávané série, a jo kurva, je to moc dobrý a najetý jak blázen. Dospívání a emoce dětí tady úplně překypuje a je to dobře. Scény z DnD a basketballu, které se prolínaly se mi moc líbily. Všechny postavy dostaly svoje slušné intro do téhle série a je to teď dobře rozjetý. Jako úvodní díl to funguje tak jak má a já nemám co vytknout. Hlavní záporák série na konci.... typičo to bude drsný. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • „Heroes and Hellfire“ je název komiksu X-Men #134, na který se v seriálu několikrát odkazuje. The Hellfire Club je odkazem na skupinu mutantů v komiksu. (KGBelik)

Reklama

Reklama