Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mike letí do Kalifornie a v Hawkinsu se všechno zastaví kvůli mrtvole. Nancy hledá stopy a otřesený Eddie prozradí partě, co viděl. (Netflix)

Recenze (66)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť tu máme chytro využitú paralelnú montáž, ale aj kombináciu humoru a strašenia a vraždenia v štýle záveru prvej epizódy. Ono sa zdá, že každá epizóda bude teraz končiť rovnako, ale snáď také monotónne riešenie Dufferovci nezvolili. Eleven je na škole v pozícii Carrie, namiesto plesu tu ale máme kolieskové korčuľovanie. A ja som jej ranu korčuľou skutočne ocenil. Ako to tak vyzerá, najbližšie sa pozrieme na Kamčatku a na Aljašku. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Právě mi došlo, že Stranger Things nenávidělo Rusy, dříve než to bylo populární. Jinak se to zatím vyvíjí nad očekávání dobře. Je to vtipné, poutavé vyprávění v několika rovinách funguje bezchybně a dokonce je to místy i celkem strašidelné. PS: V této epizodě se odhalí jak se vlastně Red Guardian dostal do Ruského gulagu ve filmu Black Widow. 80% 😅 ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jsou horší věci než duchové" aneb ST vysokou laťku neshazují. Bráchové Dufferovi mají zjevně rádi Stephena Kinga a v jejich seriálu je to cítit od začátku, nicméně tuhle sérii jako by King olízl o něco důrazněji (vše OK, pořád se neseme v rovině vlivu a citace, nikoliv vykrádání - tentokrát je cítit zejména TO a Carrie). Vecna frajer, hororové dusno narůstá, killcounter se pomalu a bolestivě otáčí. Jsme v tom zase - všechny série ST se rozjížděly poněkud nenápadně a tentokrát se už vážně vyloženě těším, jaké dějové exploze nás čekají. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V čem mě Stranger Things nikdy nepřestanou udivovat je ten jedinečnej talent s jakým Duffer bros. dokážou perfektně vybalancovat famózní formální stylizaci, hororové prvky, autentickou 80's retro atmošku (You Spin Me Round!) a všechny melodramatický zápletky i podzápletky zabývající se vztahy mezi postavami. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Po dvou epizodách: Vypadá to víc jako film do kin než většina filmů, co Netflix vypouští ven. Má to furt tu boží 80s atmosféru. Každá série včetně téhle zvládá během pár expozičních scén posouvat charaktery dětí dál a dál s tím, jak dospívají, zatímco furt stíhá představovat nové a nové zajímavé postavy, tentokrát tu tedy máme vášnivého D&D dungeon mastera a kytaristu v jednom, který má náběh na nového oblíbence. Záporák se zatím profiluje jako jeden z nejlepších, přitom už ten loňský nastavil laťku dost vysoko. Kolem a kolem jsou ST zpátky v nejlepší formě, a kdo tvrdí, že ne, ten si akorát lže do kapsy, nebo už zapomněl, o čem tenhle seriál v jádru odjakživa byl a furt je. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Pro podnik, ve kterém se nachází kluziště pro kolečkové brusle Rink-O-Mania, sloužily prostory Roller Kingu v Albuquerque v americkém státě Nové Mexiko. Natáčelo se zde od 11. srpna od 13. září 2021. (Karlosik_4)
  • Na začátku epizody sleduje Max (Sadie Sink) televizní pořad, ve kterém vystupuje Courteney Cox. Vzhledem k tomu, že se tato série odehrává v roce 1986, je to pravděpodobně seriál Misfits of Science (od r. 1985), ve kterém měla postava Courteney Cox (Gloria) telekinetické schopnosti. (KGBelik)
  • Události na kluzišti se konají 22. března. Ve stejný den má narozeniny Will Byers (Noah Schnapp). (KGBelik)

Reklama

Reklama