Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4 (2022) (série)


Kapitola sedmá: Masakr v laboratoři (S04E07)

(epizoda)
  • USA Chapter Seven: The Massacre at Hawkins Lab

VOD (1)

Obsahy(1)

Hopper se chystá na boj s monstrem. Dustin pitvá Vecnovy motivy a rozklíčuje zprávu z druhé strany. Jedenáctku posílí dávno zapadlá vzpomínka. (Netflix)

Recenze (97)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nářezové rozbalování slupek mytologie až na dřeň, díky němuž čtvrtá série nabírá kurz k titulu seriálové události roku. Zrod, motivace i zasazení záporáka jsou tady tak zručně namíchaným koktejlem věcí osvědčených i míň okoukaných, že by se z toho dala vylouhovat učebnice scenáristiky + opět se ukazuje, jak šťastnou ruku měli tvůrci s castingem. Herci zavedení i noví (Jamie Campbell Bower!), perfektní jsou všichni. Snad poprvé u nějaké seriálové epizody lituju, že nejde dát šest hvězdiček. Tohle je bezmála úkaz. Nejen v rámci Stranger Things. ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě naprostý orgasmus. To se nedá popsat jinak. Parádní závěrečné odhalení, které nejenom že krásně do všeho zapadá, ale slouží jako skvělé lákadlo na dvoudílné finále - ač jsem se tomu rozdělení divil, tak když už tu řadu rozdělit, tak mě nenapadá lepší pasáž, kde to utnout. Čtvrtá řada je nicméně zatím totální nářez. Poprosím jeden skok časem do prvního července, děkuji. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda odpovedajuca povodnej premise a sice prelinaniu svetov s celkom prihodnym "twistom" a vysvetlenim povodu postav a takmer celeho pribehu 11ky. Hoci trochu prvoplanove a vodiace za rucicku, dalo sa na niecom pobavit. Zial moc prekvapeni sa nekona. "Divadelne predstavanie" v ruskom gulagu s demogorgonom som ocakaval velkolepejsie. ()

TomasRichtr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zapamatujte si jméno Jamie Campbell Bower, tenhle borec to dotáhne daleko. Jinak bych tuhle parádní epizodu shrnul asi tak, že ani jsem nevěděl, jakou mám pravdu, když jsem u druhé epizody psal, že skutečné zlo se skrývá vždycky v lidech. Chtěl bych umět napsat něco tak neuvěřitelně propracovaného. // Mimochodem, připadají mi dost trapný údivy nad tím, že natáčení seriálu je drahé - 30 mil. $ na epizodu. Ty kráso, vždyť téměř každá epizoda 4. série má celovečerní (70+ min) stopáž! (kromě E03) Navíc je to narvané efektama, skvělým castem, výbornou výpravou a vizuálem. Devátá epizoda má dokonce mít 2,5 hodiny! A natočit to v průměru za 30 mega na epi, to je kurva výkon. Co by za to v Marvelu se svým průměrem 200 mega na film dali. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stranger Things byly vždy o postavách, o jejich radostech a strastech, dilematech, traumatech, a vnitřních démonech, díky čemuž s nimi dokázal divák vždy soucítit a ztotožnit se s nimi, zatímco ona mysteriózní omáčka okolo byla jen druhořadý katalyzátor děje – tentokrát je to však právě naopak a paradoxně to vůbec není ke škodě. Samozřejmě, jednotlivým protagonistům je jako vždy věnována náležitá péče, character development je i zde neodmyslitelným elementem, jenže nyní má stěžejní prim příběh, a divák si tak může užít jak dechberoucí výletovou exkurzi do Upside Down, tak důmyslnou šachovou hru, při níž tvůrci odhalí takřka všechny triky, fígle, a na stůl vyloží všechny karty, ne-li rovnou všechna esa z rukávu. Za tuhle podívanou o stopáži 100 minut by se nestyděl ani Štefan Král, natožpak Štefan Špilberg. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (1)

  • Eddie (Joseph Quinn) zmíní, že by na Steva (Joe Keery) byl hrdý i sám Ozzy, protože také kousl netopýra. Naráží tím na incident z roku 1982, kdy metalový zpěvák Ozzy Osbourne ukousl na pódiu hlavu živému netopýrovi s tím, že si myslel, že šlo o repliku. (Karlosik_4)

Reklama

Reklama