Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2025), 43 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(42)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 256)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Poctivá nápodoba, atmosféra, vzhled, ideje, dobré úmysly, genderové role, cruisery, všechno je správně, ale ne do dostatečné hloubky a detailu, aby se umělé, na zakázku vyrobené podle známé představy, vyrovnalo nezbytnosti a jedinečnosti originálu. Nápodoba nemá vlastní subatomární strukturu, úplnou genezi, vlastní moudrost, začíná od určité vrstvy kousek pod povrchem, nad prázdnem. Tohle je celé tak správně odvozené, že to sice hladí, ale přitom nebere dech. Zábavní produkt místo živého tvora. Přičinlivé pohlazení bez původního vzrušení, které jen lechtá a mechanicky obrušuje pokožku. Kvalitně vyrobené, ale pořád jen šidítko. *~ EDIT: Na nově vzniklé další série už jsem se nedívala. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Tarantino se neomezuje pouze na citování, ale z okrajových žánrů destiluje jejich esence a z nich vytváří divácky ultimativní pastiše, také bratři Dufferové totožně přistupují k osmdesátkovým hororům, teenagerským bijákům a dětským dobrodružkám, aby z nich uhnětli dokonalý fantastický příběh, který divákům dá současně pocítit úžas dětství, úzkosti dospívání i strachy rodičovství. ()

Reklama

2Pac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Editovane: To, ze to ma len feel 80tych rokov, z toho bombu nerobi...mal som co robit, aby som dopozeral prvu seriu...prislo mi to ako nasa Majka z Gurunu (Spadla z oblakov) s ovela vacsim rozpoctom, nic viac... Dal som sancu druhej serii a spravil som dobre. Druha seria je ovela zrelsia a zabavnejsia jazda, tretia seria je zase cisto “fantasy nerd jazda” ... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mrazivé retro podle Spielberg-Kingovského školy. Abrams má konkurenci... Skvěle vygradované hororové drama, které opravdu jako by napsal Stephen King (no kdo v tom nevidí střípky To nebo třeba Talismanu?) a přitom je ve svém pojetí originální. Seriálová forma dovolí dostatečně prokreslit charaktery a budovat napětí. Rub a věci s ním spojené je děsivé místo a spolu s Jedenáctkou předvádí parádní věci. Triky povedené, i když blikavé finále je pro epileptiky nesnesitelné a dokážou naježit všechny chlupy na těle. Herecky všichni super, jen Winona dost přehrává. Těším se co nabídne příští sezóna. Druhá řada přesně ve stylu dvojek nabízí všeho více, všechno větší a vše se děje rychleji. Párování postav se vydává nečekanými směry, ale samotné odhalování světa naruby probíhá stále velice pozvolna. Jane je odklizena zcela na vedlejší kolej, aby nějaké nebezpečí vůbec mohlo vzniknout což by nevadilo, ale celá linie s hledáním sestry jen zdržuje děj. Jinak to znovu parádně odsýpá v duchu Kingovské školy. Stále příjemná zábava. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, že první cca 3 díly nejsou nic extra, spíše jen budují takovou familiární atmosféru 80. a 90. let. Postupem času to určitě oceníte a nemusíte být zrovna cinefil, který masturbuje nad Blízkými setkáními třetího druhu. Partička odvážných kluků z amerického předměstí si získá vaše sympatie a hlavně po tom cca 3 díle se začínají projevovat i zajímavé sci-fi aspekty. Nechci přímo říct, že příběh má dětský nádech, protože pár míst oplývá solidně hororovou atmosférou, nicméně musíte počítat s tím, že hlavními hrdiny jsou tady děcka, takže některá místa, včetně vyvrcholení 1. série mohou působit naivně. Celkově ale příjemné a za herecké výkony určitě palec nahoru. 7/10 ()

Galerie (1 212)

Zajímavosti (284)

  • V scéne, kde nájdu vo svete "Upside down" chlapca Willa, má Will (Noah Schnapp) v ústach akéhosi živočícha, ktorého mu následne z úst vytiahnu. Živočích sa svojím umiestnením v ústach podobá na facehuggera z filmu Votrelec (1979). (Hexicek)

Související novinky

Co nového chystají bratři Dufferové?

Co nového chystají bratři Dufferové?

17.07.2024

Showrunneři extrémně populárního fantasy seriálu Stranger Things, bratři Matt a Ross Dufferové, v těchto dnech tvrdě pracují na značně očekávané páté a finální sérii, nicméně streamovací gigant… (více)

Našel Marvel režiséra pátých Avengers?

Našel Marvel režiséra pátých Avengers?

05.06.2024

Marvel potřebuje hit jako sůl. Poslední díla jako Ant-Man a Wasp: Quantumania nebo Marvels byla přijata s nemalými rozpaky a ani na streamu komiksové studio příliš neoslňuje tak, jak bylo dříve u… (více)

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Reklama

Reklama