Reklama

Reklama

Blair Witch: 20 let poté

  • USA Blair Witch (více)
Trailer 4

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího filmového štábu v burkittsvillských lesích se její bratr vydává na místo činu. Spolu se skupinou přátel je odhodlaný zjistit, co se tenkrát skutečně stalo. Jenže jejich výprava od začátku nejde podle plánů. Atmosféra houstne, ve tmě někdo čeká a z lesa není podle všeho úniku... (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (266)

juta 

všechny recenze uživatele

Abych to porovnal s prvním dílem, tak tentorát byla občas atmosféra slabší. Ale jinak všechno je vymakanější a konečně i na pár okamžiků zahlédneme zlou čarodějnici, což byl největší průšvih v prvním dílu, kde se na ní těšíte a ono prd. Tady se sice jen mihla, ale aspoň to vyvolalo nějaké napětí. Jinak žádný zázrak to ani tentokrát není a hlavně se všechno nese v podobném duchu jako první film. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

První Blairskou čarodějnici mám hodně rád, jednak dokáže skvěle využít mýtus "nalezené nahrávky" a jednak je to natočené tak, že to do velké míry kopíruje dokumentární stylistiku a hlavně, když je klid, tak je jasné, kdo, co a proč natáčí a když se prchá před neznámo-zlem, tak to vypadá jako opravdový úprk, kdy člověk držící kameru s**e na cokoliv a zdrhá. Tady ne, tady v polovině případů není tak úplně jasné, proč by měl kurva kdokoliv chtít natáčet v tomhle úhlu a dívat se zrovna na tuto, což, stejně jako debilní střih, dokonale przní atmosféru a zdání (para)dokumentu. Navíc postavy jsou tu dost debilní a duo místních degenů působí spíš jako humorná parodie, než cokoliv jiného. Takže.. Tu není zhola nic dobrého ani zábavného, ve scénáři ani v řemesle, všechno špatně. Ale OK, je tu zábavný záběr na černocha, pozorujícího vlajku konfederace. [mírný spoiler] A to, že ten černoch zmizí jako první, tomu se už ani nedá smát, aneb žánrová trapnost reloaded. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Člověk by si řekl, že když uběhlo od první Blair Witch 17 let, tak film bude ve všech ohledech lepší a po pravdě příliš rozdílů najít nemohu. Ženské zde řvou snad ještě víc než kdysi, kamera je klasicky roztřepaná a nic nejde vidět, hodinu se víceméně jen konverzuje do prázdna a ve finále něco málo oproti prvnímu dílu ukážou, ale pořád to je nedostačující. Tyhle uřvané koniny, kde nejde nic vidět mě vůbec nerajcují. Nelíbilo se. 40% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

První Blair Witch byl docela zjevení a vlastně jeden z prvních, ne-li úplně první found footage horor. I tak to byl vlastně docela průměrnej a nezajímavej film a nejinak je tomu i tady. Jen je to o 17 let novější, ale je to nudné, nic tam pořádně není vidět, hodinu a půl tam kdosi s kamerou běhá v noci po lese a natáčí listoví stromů, do toho hystericky a řve a hučí do toho random různé wannabe děsivé zvuky. Finále je pak intenzivní, až jsem se zamýšlel nad zvednutím hodnocení, ale samotnej konec je slaboučký a o ničem. Prostě znova úplně to samé, jen snad ještě horší a bez jakýchkoli inovací. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Trochu sequel, trochu remake, ale hlavně zmodernizovaná verze pro dnešní publikum, kterému originál přišel málo akční. S hrdiny se neseznámíte ani z rychlíku - hlavní totiž je dostat tuhle bandu co nejrychleji do lesa a ještě rychleji se s nimi ztratit. Mobily samozřejmě přestanou fungovat a tak tu současnou techniku zastupuje převážně dron, díky němuž občas nahlédneme i nad stromy, abychom viděli... zase stromy. Jako poněkud nepochopitelnej se mi jeví nápad s tim, aby se zdejším postavám děly úplně ty samý sračky, co se děly už Joshuovi, Mikovi a Heather, a navíc je tam dostat pod takhle absurdní, skoro až dementní záminkou. Na druhou stranu, přesně od půlky filmu vás nová Blair Witch zahalí do naprosté tmy, kde vás nechá tápat, bloudit, děsit a umírat, aby vás v poslední a až nečekaně intenzivní patnáctiminutovce vtáhla do svý hnusný barabizny a tam se vám dokonce ukázala. A i když to neni zrovna příjemnej pohled (zdravim GE2), mám dojem, že tady tvůrci mohli nechat alespoň něco na divákově fantazii. I tak se však nejedná o žádnou sračku, jak si tu mnozí vylili srdíčko ještě v době nekoukatelnýho kinoripu. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (9)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Traduje sa, že nová Blair Witch bola v procese nakrúcania po dobu piatich rokov, než by o tom niekto vedel. Filmovanie malo prebiehať v úplnom utajení vo Vancouveri, na rozdiel od pôvodnej Záhady Blair Witch (1999), ktorá bola točená v Burkittsville. (BoredKid)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Reklama

Reklama