Reklama

Reklama

Blair Witch: 20 let poté

  • USA Blair Witch (více)
Trailer 3

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího filmového štábu v burkittsvillských lesích se její bratr vydává na místo činu. Spolu se skupinou přátel je odhodlaný zjistit, co se tenkrát skutečně stalo. Jenže jejich výprava od začátku nejde podle plánů. Atmosféra houstne, ve tmě někdo čeká a z lesa není podle všeho úniku... (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (265)

corpsy 

všechny recenze uživatele

V jednom z trailerou propagovaný ako ,,jeden z najstrašidelnejších filmov aké kedy vznikli,, /,,skutočne hrôzostrašný filmový zážitok,, /,,nový začiatok pre hororové filmy,, a ja naozaj netuším, v akom opojení boli tí recenzenti, čo to napísali. Nič nové, či hrôzostrašné tu naozaj nieje a niečo, čo sa aspoň z časti môže priblížiť spomenutým superlatívom, je záver. Takže z vysokých očakávaní sa väčšinou drsnejšie padá, takže nabudúce nelákať - aj tak to komerčne nevyšlo - a vsadiť na moment prekvapenia. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pôvodný Blair Witch Project v teste času príliš neobstál, jeho stupídne unáhlené pokračovanie už vôbec nie a tak poslednou nádejou na zachovanie nejakej hororovej vážnosti pre značku BLAIR WITCH bola táto Wingardova novinka. Ten z toho ale (zrejme pod komerčnou taktovkou štúdia) urobil iba bezpečný POLO-REMAKE, ktorý však už v dnešných časoch zašlej found footage slávy ani nestojí za pozornosť. Mňa môže škodoradostne tešiť aspoň to, že film všeobecne prepadol a že sa už žiadne ďalšie blairwitchovské sequely / prequely / rebooty hádam neobjavia. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Navzdory mé averzi k sequelům se mi to hodně líbilo, protože mi to přišlo vážně hodně strašidelné (já mám rád i jedničku, u které osobně umírám strachy, a zde tomu nebylo jinak). Na jedničku to navazuje hodně nenásilně (člověk ji navíc vlastně vůbec nemusí znát - pokud tedy někdo takový existuje - aby si užil pokračování), dokonce mi přišlo, že je to v podstatě to samé, jen přenesené z devadesátek do současnosti - postavy jsou tím pádem vybavené mobilními telefony, vysílačkami, GPS navigací a dronem, ale stejně jim to není nic platné a film postupně spěje ke svému předem očekávanému závěru - přesto mi ta předvídatelnost nijak nevadila (podobně jako třeba skutečnost, že byl do jedné z rolí nově obsazen herec tmavé pleti, jak si doba žádá - obsazení je tak jako tak nevalné; víc mi vadilo, že si film nenajde čas, aby více popsal svoje postavy - tvrdím, že v takovém případě si k nim pak člověk nemůže vytvořit vztah a je mu jedno, jestli přežijou, když o nich v podstatě nic neví - a když se navíc občas chovají jak idioti, kteří lezou tam, kam by normální člověk ani nepáchnul, byť zrovna zde mi ta míra debility nepřišla až tak do nebe volající, jako v jiných hororech podobného typu (dalším zastoupeným klišé jsou baterky, které ve filmu samozřejmě zhasínají zrovna v té nejblbější chvíli - nemůže jednou někdo konečně natočit horor, kde budou v nočních scénách baterky fungovat úplně normálně? (podobně otravným klišé jsou motory aut, které nechtějí nastartovat zrovna ve chvíli, kdy je potřeba se s autem urgentně někam přemístit). Od Adama Wingarda mě už kdysi nadchnul jeho starší snímek The Guest, a možná i proto jsem byl k nové Blair Witch hodně vstřícný a mávnul rukou nad jejími nedostatky - ten závěr ve strašidelném domě je naprosté psycho a už kvůli němu ten film stojí za pozornost, ať už si o jeho postavách a věrohodnosti jejich chování můžete myslet co chcete. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert smekám před Adamem Wingardem klobouk. Nejenže nechal nepovedenou amatérskou slátaninu z roku 1999 definitivně zmizet v hororovém propadlišti. On prostřednictvím svého sequelu, jehož příběh se odehrává 20 let po zmizení Heather Donahue, dokonce pronikl k čiré hororové esenci, čímž tak pokračuje v odkazu Eggersovy jedinečné Čarodějnice z minulého roku. Běžný popkornový divák, který si neumí představit horor bez hektolitrů krve, bude při sledování Blair Witch nejspíše zklamán. Ano, vyskytuje se zde i několik kvalitních gore scén, ale ty slouží pouze jako taková nadstavba k bezchybně gradované atmosféře snímku, která diváka v závěru doslova roztrhá na kusy. Jakmile se společně s hlavními postavami rozhodnete vstoupit do tajuplných marylandských lesů, pocitů všudypřítomné tísně, zmaru, šílenství či paranoie se již nezbavíte. A jestliže se domníváte, že pro vás již nemůže být hůře, jste na omylu. V závěrečné intenzivní 20-ti minutovce vás Blair Witch vystaví tváří v tvář koncentrovanému strachu. A kdo bude následně tvrdit, že toto mrazivé setkání přečkal, aniž by se mu zrychlil dech, rozbušilo srdce, zvýšil krevní tlak či naskočila husí kůže, ten jednoduše lže. Veškerá další slova jsou zbytečná. Blair Witch lze bez jakýchkoliv pochybností považovat za jeden z nejlepších hororů filmové historie a já ze své pozice zdejšího hororového odborníka apeluji na všechny distributory, aby se vzpamatovali z letargie a poslali tento hororový klenot do českých kin. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Mal som to šťastie zažiť na vlastnej koži dobu v ktorej sa do kín dostal jeden z najprelomovejších filmov svojho žánru. Chvíľa keď vedľa vás v kine sedí hrôzou absolútne paralyzovaná kočka, ktorá odvracia zrak od plátna smerom k mojej mužnej hrudi je skrátka na nezaplatenie. :-) Samozrejme šanca, že by pôvodný film mohol mať aspoň priemerné pokračovanie (najmä ak človek nechápe prečo by niekto okrem rýchleho zisku mal akúkoľvek motiváciu sa o niečo podobné vôbec pokúšať) bola nulová. Dôkazom je nepodarok menom BOOK OF SHADOWS. Tvorcovia "skutočného" sequelu na to ale išli doslova od marylandského lesa a musím uznať, je TO tam. Síce čarodejnica vyzerá skôr ako neandertálsky zombie, ale povedzme si úprimne, kto by chcel blúdiť v tom prekliatom dome? Ja teda nie. (15.3.2017) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (9)

  • Štúdio Lionsgate, ktoré vlastní práva na sériu Blair Witch, pozvalo režiséra Adama Wingarda a scenáristu Simona Barretta na špeciálne stretnutie, pri ktorom im ponúklo spracovanie nového sequelu. Tvorcovia ponuku bez váhania prijali. (Marceloo)
  • Film sa natáčal pod krycím menom The Woods. Reportér hororového portálu bloody-disgusting.com Brad Miska prezradil tajomstvo o tom, že The Woods bude patriť k sérii Blair Witch, dávno predtým, než bol tento fakt ohlásený oficiálne. Marketingové tajomstvo to však nepokazilo, pretože mu nikto z čítajúcich neveril. (BoredKid)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Reklama

Reklama