Reklama

Reklama

Blair Witch: 20 let poté

  • USA Blair Witch (více)
Trailer 3

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího filmového štábu v burkittsvillských lesích se její bratr vydává na místo činu. Spolu se skupinou přátel je odhodlaný zjistit, co se tenkrát skutečně stalo. Jenže jejich výprava od začátku nejde podle plánů. Atmosféra houstne, ve tmě někdo čeká a z lesa není podle všeho úniku... (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (266)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Jelikož se mi nelíbil první ani druhý díl, tak jsem si zcela logicky nemohl nechat ujít díl třetí, do kterého jsem se pustil se zcela nulovým očekáváním. Tato nulová očekávání byla veskrze naplněna a snímek opravdu ničím nepřekvapil a nepotěšil. Na úvod čeká diváky tradičních 30 minut plných pokusů o "hahaha", načež následuje celých 60 minut nepříliš zdařilého "bububu". V první části divák zaregistruje jistou modernizaci dokumentační techniky. Mezi bandu totálních facebookových retardů přibyl dron, který je z pohledu děje zcela nepodstatný a absolutně nechápu, z jakého důvodu byl do filmu zakomponován. Asi dvakrát z něj během filmu vidíte totožné záběry lesa. Kromě drona si divák užije například pohledu na černouška, který se pokouší postavit si stan, což se mu pochopitelně nedaří, neboť černoušci jsou mistři ve stavění pouze jednoho typu stanu. Dále mě velmi zaujalo, že je snímek natolik nabití smysluplnou akcí, že se do něj vešlo i zdokumentované čůrání na strom. V momentu, kdy už nemůže být ani nejmenších pochyb o duševní nerovnováze všech lidí, kteří s tímto nesmyslem mají spojené jméno, konečně následuje noc, po které by se mělo přejít do fáze "bububu". Fáze "bububu" stojí za hovno. To, jak si ji užijete se odvíjí čistě od toho, jak dobrou máte představivost. Při používání roztřepaných kamer v naprosté tmě není kupodivu vidět nic jiného než naprostá tma. Tento nepříjemný fakt se tvůrci evidentně snažili kompenzovat zvukem, neboť jak si bystřejší lidé uvědomují, tak zvuk není závislý na intenzitě osvětlení a je slyšet vždy. Tím spíše, když jej pustíte divákům do oušek pořádně hlasitě. Úplnou novinkou jsou v této, doufejme, že maximálně trilogii, padající stromy. Respektive vraždění pomocí padajících stromů. Nic blbějšího se snad na scéně ani nemohlo objevit. Snímek se drží zaběhlých standardů a jako první se odeberou na věčnost opičáci. Opičačka si zraní nožku o kámen a na opičáka spadne právě dříve zmíněný strom. Celý můj divácký dojem zachránila závěrečná naháněčka v domě, která jediná měla opravdu šmrnc a byla opravdu jedinou kvalitní sekvencí filmu. Film totálně padá na katastrofálním obsazení, lobotomickém scénáři a kupodivu i na otřesné kameře, která měla být jeho předností. Lepší hvězda. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

U sledování "jedničky" jsem byl dvakrát mladší. To dneska přímou úměrou znamená dvakrát méně strachu, zdá se. Teda minimálně. Nic mi to nedalo, simulátor hrůzy se podruhé nekoná a bubák ukradenej z jedný známý gamesy prostě vůbec nepřekvapil. Uvědomujete si, jak je v hororech čím dál tím těžší přijít s novou originální děsivou abominací? ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Trochu sequel, trochu remake, ale hlavně zmodernizovaná verze pro dnešní publikum, kterému originál přišel málo akční. S hrdiny se neseznámíte ani z rychlíku - hlavní totiž je dostat tuhle bandu co nejrychleji do lesa a ještě rychleji se s nimi ztratit. Mobily samozřejmě přestanou fungovat a tak tu současnou techniku zastupuje převážně dron, díky němuž občas nahlédneme i nad stromy, abychom viděli... zase stromy. Jako poněkud nepochopitelnej se mi jeví nápad s tim, aby se zdejším postavám děly úplně ty samý sračky, co se děly už Joshuovi, Mikovi a Heather, a navíc je tam dostat pod takhle absurdní, skoro až dementní záminkou. Na druhou stranu, přesně od půlky filmu vás nová Blair Witch zahalí do naprosté tmy, kde vás nechá tápat, bloudit, děsit a umírat, aby vás v poslední a až nečekaně intenzivní patnáctiminutovce vtáhla do svý hnusný barabizny a tam se vám dokonce ukázala. A i když to neni zrovna příjemnej pohled (zdravim GE2), mám dojem, že tady tvůrci mohli nechat alespoň něco na divákově fantazii. I tak se však nejedná o žádnou sračku, jak si tu mnozí vylili srdíčko ještě v době nekoukatelnýho kinoripu. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert smekám před Adamem Wingardem klobouk. Nejenže nechal nepovedenou amatérskou slátaninu z roku 1999 definitivně zmizet v hororovém propadlišti. On prostřednictvím svého sequelu, jehož příběh se odehrává 20 let po zmizení Heather Donahue, dokonce pronikl k čiré hororové esenci, čímž tak pokračuje v odkazu Eggersovy jedinečné Čarodějnice z minulého roku. Běžný popkornový divák, který si neumí představit horor bez hektolitrů krve, bude při sledování Blair Witch nejspíše zklamán. Ano, vyskytuje se zde i několik kvalitních gore scén, ale ty slouží pouze jako taková nadstavba k bezchybně gradované atmosféře snímku, která diváka v závěru doslova roztrhá na kusy. Jakmile se společně s hlavními postavami rozhodnete vstoupit do tajuplných marylandských lesů, pocitů všudypřítomné tísně, zmaru, šílenství či paranoie se již nezbavíte. A jestliže se domníváte, že pro vás již nemůže být hůře, jste na omylu. V závěrečné intenzivní 20-ti minutovce vás Blair Witch vystaví tváří v tvář koncentrovanému strachu. A kdo bude následně tvrdit, že toto mrazivé setkání přečkal, aniž by se mu zrychlil dech, rozbušilo srdce, zvýšil krevní tlak či naskočila husí kůže, ten jednoduše lže. Veškerá další slova jsou zbytečná. Blair Witch lze bez jakýchkoliv pochybností považovat za jeden z nejlepších hororů filmové historie a já ze své pozice zdejšího hororového odborníka apeluji na všechny distributory, aby se vzpamatovali z letargie a poslali tento hororový klenot do českých kin. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď si spomeniem na svoju prvú skúsenosť z originálom, ešte teraz mi chodia zimomriavky po chrbte. Bol som na ňom v amfiteátri, ušlo sa mi posledné miesto v poslednom rade, ktorý bol vlastne už súčasťou lesa. Bola tma jak v rohu, hrmelo. Keď som prišiel domov, našiel som si vo dverách odkaz od rodičov, že sú na návšteve, mám si zobrať kľúče z "obvyklého miesta" a ísť do vnútra pivnicou. Môžte tri krát hádať či som nabral odvahu. Tri týždne som sa obzeral cez plece, rok ma nikto nedostal na opekačku. V živote na to nezabudnem. Nikdy predtým ani nikdy potom ma žiadny snímok tak negatívne nezasiahol. Asi ako "jeden z mála" som si preto prial, aby tento remake vypálil úplne inak. Možno keby neniesol so sebou tú ťarchu úspechu "predchodcu", možno by odozva nebola až tak negatívna. Mne nový "Blair Witch" z pohľadu snahy vyvolať u diváka pocit strachu, či samotnými originálnymi vsuvkami, za pomoci ktorých sa tvorcovia snažili odlíšiť od originálu, vyslovene tragický neprišiel. Posledná 20 minútovka bola z pohľadu atmosféry pomerne slušná, dal som "ľahko" nadpriemerné hodnotenie horším hororom (no dobre, možno nie), a možno zo mňa "píše" nostalgia, no ja tu tretiu z "lásky" k toľko nenávidenému "F.F. subžánru" skrátka dám - 55% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (9)

  • Film sa natáčal pod krycím menom The Woods. Reportér hororového portálu bloody-disgusting.com Brad Miska prezradil tajomstvo o tom, že The Woods bude patriť k sérii Blair Witch, dávno predtým, než bol tento fakt ohlásený oficiálne. Marketingové tajomstvo to však nepokazilo, pretože mu nikto z čítajúcich neveril. (BoredKid)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Reklama

Reklama