Reklama

Reklama

Blair Witch: 20 let poté

  • USA Blair Witch (více)
Trailer 3

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího filmového štábu v burkittsvillských lesích se její bratr vydává na místo činu. Spolu se skupinou přátel je odhodlaný zjistit, co se tenkrát skutečně stalo. Jenže jejich výprava od začátku nejde podle plánů. Atmosféra houstne, ve tmě někdo čeká a z lesa není podle všeho úniku... (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (265)

Pítrs85 odpad!

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že to bude zbytečný, hloupý a trapný rímejk, znásilňující ve všech směrech lepší originál z roku '99. Po zhlédnutí musím napsat, že to je zbytečný, hloupý a trapný rímejk, znásilňující ve všech směrech lepší originál z roku '99. Njn, na legendy se nešahá. A ty, Myricku a Sanchezi, přestaňte produkovat takovéhle sračky a raději natočte sequel/prequel/anything o Rustinu Parrovi nebo aspoň o Coffin Rock. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Navzdory mé averzi k sequelům se mi to hodně líbilo, protože mi to přišlo vážně hodně strašidelné (já mám rád i jedničku, u které osobně umírám strachy, a zde tomu nebylo jinak). Na jedničku to navazuje hodně nenásilně (člověk ji navíc vlastně vůbec nemusí znát - pokud tedy někdo takový existuje - aby si užil pokračování), dokonce mi přišlo, že je to v podstatě to samé, jen přenesené z devadesátek do současnosti - postavy jsou tím pádem vybavené mobilními telefony, vysílačkami, GPS navigací a dronem, ale stejně jim to není nic platné a film postupně spěje ke svému předem očekávanému závěru - přesto mi ta předvídatelnost nijak nevadila (podobně jako třeba skutečnost, že byl do jedné z rolí nově obsazen herec tmavé pleti, jak si doba žádá - obsazení je tak jako tak nevalné; víc mi vadilo, že si film nenajde čas, aby více popsal svoje postavy - tvrdím, že v takovém případě si k nim pak člověk nemůže vytvořit vztah a je mu jedno, jestli přežijou, když o nich v podstatě nic neví - a když se navíc občas chovají jak idioti, kteří lezou tam, kam by normální člověk ani nepáchnul, byť zrovna zde mi ta míra debility nepřišla až tak do nebe volající, jako v jiných hororech podobného typu (dalším zastoupeným klišé jsou baterky, které ve filmu samozřejmě zhasínají zrovna v té nejblbější chvíli - nemůže jednou někdo konečně natočit horor, kde budou v nočních scénách baterky fungovat úplně normálně? (podobně otravným klišé jsou motory aut, které nechtějí nastartovat zrovna ve chvíli, kdy je potřeba se s autem urgentně někam přemístit). Od Adama Wingarda mě už kdysi nadchnul jeho starší snímek The Guest, a možná i proto jsem byl k nové Blair Witch hodně vstřícný a mávnul rukou nad jejími nedostatky - ten závěr ve strašidelném domě je naprosté psycho a už kvůli němu ten film stojí za pozornost, ať už si o jeho postavách a věrohodnosti jejich chování můžete myslet co chcete. ()

Reklama

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Je to skoro 20 let, co jsem ještě v tehdejším sečském Flamengu viděl Blair Witch, který mě strachy paralizoval. Dvojku jsem s radostí vynechal, takže k tomuhle jsem se chvíli přemlouval. A výsledek? Rozhodně povedený sequel. T2 opět potvrdil, že se hodí leda tak na statistiku. O ostatních zoufalcích raději ani nemluvit. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Po zdrcujících recenzích jsem čekal nějaký strašný průser a vůbec sem nechápal, co může být na filmu tak špatné a co víc, nechápu tu většinu diváků ani po projekci.Adam Wingard je kvalitní režisér, tudíž má film všechny aspekty poctivé řemeslné práce, at' už je to vizuální stránka, kamera nebo herci...všechno je na top úrovni dnešních kino produkcí, příběhu je trochu víc a perfektně navazuje na 17 let starý první film.Postavy nejsou hloupé, nepronášejí blbé dialogy, nechovají se nelogicky...jen pod tíhou pekelného strašení které je daleko intenzivější a děsivější než v jedničce dostávájí pěkný kotel a moje srdeční pupma s nima.Takhle nějak jsem si představoval slušné pokračování Blairwitchského kultu a i když mohl být konec víc odvážnější a ukázat zlo déle, celkově je Blair Witch dobře natočený film a co víc hodně děsivý horor a to odmítavé přijetí a zdejší výblitky malomocných dětiček pod jejich trapným odpadovým hodnocením mě můžou jen dokonale přesvědčit o idiotismu lidské rasy 21. století která zde na této databázi má mocné zastoupení v pár uštěkaných frockách.Zakončení hororového roku nemohlo být lepší a snad si Blair Witch ještě pár inteligentních fandů najde, na 65% hodnocení má s přehledem.Za mě 75%. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hrozně sem se těšil a asi proto sem se tolik zklamal čekal jsem uplně něco jiného, než co sem dostal moderní technologie v podáni kamer a dronu mi přišla hrozně nesympatická v hororu a hlavně tady, všechno bylo tak zrychlené ze dne na den proste, stará klasika jednička blair witch 1999, od herce po kamery po příběh dokonale a tady sem čekal uplné spojení a nádherné navázaní a nedočkal jsem se, začátek super nějaké mluveni trocha videa o tom co bylo a šlo se na věc , found fotage mužu nebezpečně moc ale tady bylo příšerné třepaní kamerou a proto za slabší 3 hvězdy mělo to něco do sebe ale ja postrádal to správné vyděšené přiběhové podivání. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (9)

  • Film sa natáčal pod krycím menom The Woods. Reportér hororového portálu bloody-disgusting.com Brad Miska prezradil tajomstvo o tom, že The Woods bude patriť k sérii Blair Witch, dávno predtým, než bol tento fakt ohlásený oficiálne. Marketingové tajomstvo to však nepokazilo, pretože mu nikto z čítajúcich neveril. (BoredKid)
  • Štúdio Lionsgate, ktoré vlastní práva na sériu Blair Witch, pozvalo režiséra Adama Wingarda a scenáristu Simona Barretta na špeciálne stretnutie, pri ktorom im ponúklo spracovanie nového sequelu. Tvorcovia ponuku bez váhania prijali. (Marceloo)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno