Reklama

Reklama

Lovci myšlenek

  • USA Mindhunters (více)
Trailer

Hrdinové tohoto filmu jsou členové FBI, kteří mají za úkol stát se odborníky na sériové vrahy, tzn. přijít na motiv, pochopit jejich myšlení a na tomto základě, vraha chytit a usvědčit. Tým sedmi mladých lidí je proto poslán na opuštěný ostrov, kde mají pod dozorem arogantního a sobeckého profesionála podstoupit závěrečný test. Jejich úkolem je vyřešit fiktivní případ sériového vraha. Horor nastává v okamžiku, kdy se na scéně objevuje vrah opravdový a postupně likviduje členy skupiny. Na každého z nich používá jiný druh děsivé pasti. Jak přibývá mrtvých a zároveň i stop, začíná být jasné, že vrahem je někdo z týmu a ne neznámá osoba. Podaří se dosud žijícím přátelům včas odhalit, kdo z nich má na svědomí mrtvé kamarády? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Chování všech postav mi lezlo silně na nervy. Nejvíce ze všech mě iritovala na kluka ostříhaná blondýna. Nejen kvůli tomu jsem měla občas pocit, že se dívám na parodii. Spousta scén je zbytečně dramatická, efekty také nejsou nijak zdařilé. Ani to obrovské množství očividné snahy nezachrání hloupý scénář a slabé herecké obsazení. Film rozhodně nenaplnil moje očekávání. 2* ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Nstotisíckrát ohraná vyvražďovačka,tentokrát v podání Rennyho Harlina.S postupem doby už ale tento mistr docela ztrácí na elánu a důvtipu,který dokázal do těchto tuctových námětů vštípit.Film rozhodně nezatracuju,občasný zvraty mě bavili moc,LL Coll J opět béčkařsky výborný...Ale prostě nic nového pod sluncem... ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Film se tváří velice promyšleně a zajímavě. Bohužel ani jedno to není. Scénář tupý, režie jakž takž, herci nezajímavý ( a hlavně se sem ani jeden z nich nehodí ) a o ostatních aspektech filmu radši ani nemluvim. Jenom díky Harlinovi, v jehož odpadových útrobách se ještě nějaká ta kvalitnější akce dá stále najít, bylo ve filmu alespoň trochu akce ( např. Matrix-variace ve vodě byla perfektní ).....PS: Těch vyvražďovaček se bát nemusíte. Jistě vás rozesmějí. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Variace na Deset malých černoušků, která by chtěla být chytrým thrillerem s chytrými postavami, ale je jen tupým levným béčkem s tupými postavami, ovšem s fajn premisou, atmosférickým rozjezdem, snaživou kamerou a pár nápady (přestřelka v bazéně). Podobná IDENTITA je po všech stránkách minimálně o level lepší. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Wow, tak tohle je teda něco ! Rád bych viděl tenhle film ve společnosti specialisty na profilování z oddělení behaviorálních věd nebo prostě jakéhokoliv forenzního psychologa...Ale nutno uznat, že přes naprostou demenci námětu se podařilo Renny Harlinovi občas (!!) dát na frak (vzájemné?) orální fixaci scénáristického dua. Abyste rozuměli - takhle z prstu vycucaný scénář, zápletku a dějové zvraty abyste pohledali...Extra cool námět se snoubí se snahou šokovat podáním jednotlivých vražd (alespoň jsou pěkně natočené), naprosto selhává ve vrahově motivaci a zapomíná na to hlavní - nutnost vyvolat alespoň minimální stopu uvěřitelnosti. Protože pokud ani tohle nefunguje, můžu rovnou točit parodii - což se, samozřejmě nechtěně, Rennymu přes veškerou snahu chvílemi podařilo. Ale tentokrát je to právě on, kdo "Lovce myšlenek" vytahuje o dvě patra výš - s kamerou si pořád rozumí a koneckonců s atmosférou tak nějak taky. Škoda, že mu pořádný scénář v Hollywoodu už asi nikdy nesvěří... ()

Galerie (73)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kdy Sára (Kathryn Morris) a všichni ostatní usínají po kávě, Sára (Kathryn Morris) padá na zem a drží v ruce zbraň. Hned v dalším záběru jí však v ruce nemá. V záběru z výšky ji poté opět drží v ruce. (Ole92)
  • Clifton Collins Jr. sa na svoju rolu pripravoval pravidelným cestovaním po historickom Hollywood Boulevard na invalidnom vozíku a spolupracoval s lekárom, aby zabezpečil presné zobrazenie osoby s postihnutím. (Arsenal83)
  • Hlavným dôvodom, prečo sa film mohol natočiť so skromným rozpočtom, bola veľkorysá daňová úľava od holandskej vlády. (Arsenal83)

Reklama

Reklama