Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z londýnského Toweru byly ukradeny korunovační klenoty a Anglie musí čelit vážné krizi. Všichni tajní agenti britské tajné služby byli zabiti. Zbyl pouze Johnny English, který vždy snil o práci agenta. Teď dostává svou šanci. Johnny se ujímá pátrání, která vede vskutku neotřelými a svéráznými způsoby. Podezřelým č. 1 se stává francouzský obchodní magnát Pascal Sauvage. Tento nejcennější symbol moci ostrovního království nemá ale obohatit jeho sbírku, ale přímo jeho hlavu. Pokud se Sauvage stane králem, chce zemi, které bude vládnout, změnit v největší vězení na světě. Podaří se Johnnymu Englishovi a záhadné agentce Lorně zabránit korunovaci? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (624)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Pro mě už klasika. V jednoduchosti gagů opírajících se o akční, špionážní a buddy-movie díla je krása. Ten Atkinson si ze sebe umí dělat srandu i tady, ne že ne. Pokud o něm něco víte, pro někoho plus nebo mínus, přikláním se k první možnosti. Nádherná a ne špatně hrající Natalie je fajn. Chápu, že ten Malkovich tady mohl někoho naštvat, ale pasáž s korunovací je gold! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, William Davies .. Johnny English měl našlápnuto hodně ambiciózně. Škoda, že to nevyšlo, ,,Bean" je jako Agent Jejího Veličenstva velmi poutavý, přesvědčivý a zábavný i se všemi svými výstřelky. A když má za zády do tandemu i australskou kočku Natalii Imbruglia, je se zaručeně na co koukat. 70%. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vtipná a zábavná komedie, která mě ale přece jen malinko zklamala, neboť jsem předpokládal, že samotná účast "Mr. Beana" dovede příběh až do absurdna. Ono se to samozřejmě stalo (ostatně bondovky jsou samy o sobě absurdní až až), ale nikoli právě ve vztahu k žánru, z nějž si tenhle film utahuje. Vtipů, gagů a zábavných situací je zde sice poměrně dost, ale často jsou to už známé fórky, nicméně pobaví opět. Bohužel ale musím konstatovat, že se filmu nevyhla ani hluchá místa. Jsou to hlavně ty pasáže, kdy English deklamuje jako skutečný Bond. Ty opravdu nepůsobí příliš humorně, ale možná to tak přišlo jen mně, protože okolo se všichni smáli jako blázni. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek měl při filmové premiéře tak mizerné recenze a přijetí filmových fanoušků bylo natolik rozpačité, že jsem se Johnymu velkým obloukem vyhnul a zkoukl jsem ho až po několika letech v televizi. Možná právě proto, že jsem nic nečekal, byl jsem příjemně překvapený. Výsledek, pravda, není oslnivý a určitě se v daném žánru najdou mnohem lepší filmy, nicméně na 60% celkového dojmu to postačí.Při filmovém Beanovi jsem chvílemi skutečně trpěl, Johnny je minimálně o třídu lepší. Snímek sice trpí nevyrovnaností, ale hluchá místa střídají opravdu vtipné momenty a hlavně-Atkinson umí nejen beanovské grimasy, jeho herecký rejstřík je mnohem větší. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

(slabé tri) britský humor mám veľmi rád, oveľa radšej, ako ten americký, no tuto to nezafungovalo, johnny english nie je ako postava až taký výrazný a špecifický - v šarme a výstrednosti ho hravo porazí austin powers, v "nemehlovstve" a trapasoch inšpektor clouseau, a tak má english jediné šťastie, že bol obsadený veľmi talentovaným, zručným a vtipným komikom - rowan atkinson mimikou a časovaním tých mála fórou zachraňuje inak prekvapivo nudný scenár, pri ktorom sa doslovne musíte prenudiť prvú hodinu, aby ste sa aspoň trochu pobavili na záverečnej sekvencii korunovácie - no aj to len vďaka atkinsonovi. inak naozaj sklamanie a nevyužitý potenciál, čo sa týka ešte obsadenia: dal by som viac imbruglie a menej malkovicha a bolo by to ideálne. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (34)

  • Hoci to nebol pôvodný zámer, Natalie Imbruglia (Lorna Campbell) presvedčila štáb, aby nakrútil scénu, v ktorej jej postava sama riadi motorku Triumph. (Arsenal83)
  • Plán Pascala Sauvagea (John Malkovich) zmeniť Anglicko na väzenie pre svetových zločincov je inšpirované filmom Útek z New Yorku (1981). V tomto filme bolo mesto New York zatvorené a premenené na väzenie pre všetkých amerických zločincov. (Arsenal83)

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama