Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jakou cenu musí zaplatit detektiv vyšetřující případ vraždy prominentního soudce, kterou spáchala jeho dcera? Třídílné psychologické drama, v němž divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce je v napětí, protože postupně odkrývá okolnosti a důvody vraždy, která ovlivní životy hned několika postav. Dvacetiletá Lily přibíhá v šoku uprostřed noci do bytu svého otce, policejního vyšetřovatele Richarda, aby mu celá od krve sdělila, že v sebeobraně zabila svého milence. Poté, co Richard zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Zamete stopy a tělo zakope. Když se Kowalského ostatky najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. V průběhu vyšetřování Richard zjišťuje, že postupně získávané důkazy jsou v rozporu s verzí jeho dcery... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (202)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Spravedlnost má tři výrazné plusy. Námět, Vetchého a malý počet dílů. Třetí kvalita je kupodivu ta nejdůležitější, protože jen díky ní se dají snést všechny chyby a slabiny seriálu. V první řadě scénář, který je plný nesmyslů a sice efektních, ale za vlasy přitažených scén. Postavy občas jednají nelogicky, občas sebevražedně. Pokud to mělo ukázat drtivý tlak pod kterým se nacházejí, tak režisér selhal. Takhle na pohled působí jako vyjukaní amatéři. Další výraznou slabinou je zvuk. A nemyslím tím jenom že všichni chachaři mluví jako rodáci ze Žižkova, i když ani to atmosféře rozhodně neprospívá. Mix zvuku je příšerný, herci huhlají a i okolní ruchy zní nepřirozeně. Alespoň hudba je slušná. Víc než na lepší průměr to není, ale jak říkám, jenom tři díly a ten Vetchý je fakt výborný. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Obsah to vystihuje tentokrát presne. Aká bude cena? Otec zachraňuje dcéru a zametá stopy jej zločinu. Príbeh vás zasiahne, to áno. Lenže mnohé kroky postáv sú nechronologické, pôsobia deravo a neuveriteľne. Opäť hrozný zvuk, že musíte reproduktory vytiahnuť na maximálnu únosnosť, aby ste rozumeli dialógom. Ondřej zahral výborne, ale narazil na deravý scenár a ten žiadne herecké výkony nenahradia. Ak vám je jedno, ako to dopadne, znamená, že tento miniseriál nenapísali pre vás. Teda pre mňa. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Další skvělé krimidrama od České televize, jež disponuje tou největší výhodou v tom, že jde na věci dost odlišně oproti všem svým sesterským detektivkám, které se u nás točí jako na běžeckém páse. Celou dobu jsem byl dějem až skoro unešený, avšak konec mi přišel poněkud nedotažený a zdál se mi useknutý tak, jako by produkci došel materiál. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

A máme tu další kriminálku severského stylu. Patřičně temnou, zadumanou, s hrdiny u nichž nevíte zda jim fandit či nikoliv. Bohužel, tím ,,severským'' stylem nemyslím ani tak obšlehnutou atmošku kriminálek severských zemí, ale skutečnost, že se to ZASE odehrává u nás někde na průmyslovém severu... Český film má jednu velkou nevýhodu. Když někdo přijde s něčím novým (respektive to spíše někdo jako první obšlehne ze západu) roztrhne se se pak s tím u nás pytel. Ten první počin je totiž většinou jako cosi nového úspěšný, tak co vymýšlet něco nového a riskovat neúspěch, když tady už někdo vyšlapal cestičku za nás že? A tak tu máme opět jako kulisy hnusné průmyslové čtvrti v temných filtrech. Jenže to co fungovalo v geniální Pustině, nebo Světu pod hlavou, kde to umocňovalo socialistický hnus posledních let Husákovy vlády, tady je to jaksi zbytečné. A bohužel nejde jen o exteriéry. Divák nedávno dokoukavší seriál Bohéma v kancelářích kriminálky jistě dobře rozeznal skleněné kóje německé vedení Barrandovských ateliérů či onu jídelnu se schůdky odkud pak rudá svoloč v únoru blekotala cosi o dělnickém vedení. Chyběl už jen ten Javorský s odstávajícíma ušima a nalepovacím knírkem. Obsazení herci hráli dobře, Vetchý je jistota, stejně tak Finger. Neříkám, že to bylo špatné, ale po éře lékařských seriálů je těch všech kriminálek už nějak moc. Ještě pár kriminálek ze severu a s gustem si dám Ženu za pultem jako protilék :-). Tři pilule na spaní a ta poslední je za hudbu. * * * ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po prvej časti som mal dojem, že sledujem jednu z najlepších českých kriminálok. Bohužiaľ, potom sa človek pristihne premýšľať, ako sa mohol tak solídny námet, začať uberať tak neuveriteľne naivným, scestným smerom, plným “nonsensov”. Bebjak to prekombinoval, ako Yeminen, Peltonen v prvom útoku “troch švédskych koruniek”. Tretia “rana” z milosti ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se na jaře 2016 v Ostravě. Konkrétně v Ostrava centrum - ulice Sokolovská, Most M.Sýkory. Dále v Ostravě Vítkovicích na nádraží, ulici Zalužanského - lakovna Vítkovice, ulici Jeremenkova - nádvoří zdravotní školy, ulici 1. máje - dělnická kolonie, ulici Lidická - kolonie. Byly použity i reálné názvy ulic Rudná, Železárenská. (ČSFD)
  • Kowalského auto, které Richard (Ondřej Vetchý) řídí na cestě z místa činu je Audi A6, později však zapálí o něco starší Volkswagen Bora. (Shareck)
  • Když Richard (Ondřej Vetchý) hledá důkazy proti své dceři na chatě, tak než nahlédne do krbu, rozhodí peřinu na posteli. Na konci záběru si prohlíží fotku u okna a když pak odchází, je postel opět vzorně ustlaná (MaraF)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama