Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh z roku 1898 sleduje britského důstojníka Harryho Favershama (Heath Ledger), který se odmítne postavit do čela svého pluku, když zjistí, že jeho regiment odchází do Súdánu kvůli vojenskému konfliktu s "mohamedánskými fanatiky". Přátelé a snoubenka mu pošlou čtyři bílá pírka, která symbolizují zbabělost. Aby znovu získal ztracenou čest, vydá se v převlečení za Araba do Súdánu, aby se mohl dostat za nepřátelskou linii a sloužit britským silám jako špeh a průzkumník. Když je jeho bývalý pluk napaden, Faversham tajně zachrání životy těm, kteří ho předtím označili za zbabělce. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

curunir 

všechny recenze uživatele

O tomto filme bolo už popísané veľa, preto iba porovnám svoje názory s tým, čo povedali iní. Herecké výkony sú naozaj nezaujímavé, najlepším mi prišiel Djimon Hounsou, no i ten je vyložene priemerný. Kamera vyčarí niekoľko zaujímavých momentov, ale v globále sa z nej naozaj mohlo vyťažiť viac, najmä v nasnímaní púštnych scenérií, ktoré sú väčšinou akési nemastné-neslané a chýba im určitá veľkoleposť (ako bolo povedané na margo ,,Lawrenca z Arábie"). Častému porovnávaniu práve s ,,Lawrencom" inak nerozumiem. Oba filmy majú príbuzný iba námet púšte, aj tie sú na iných kontinentoch, preto považujem akékoľvek porovnávanie za prehnané a najviacej sa hodí akurát s Van Dammeovým ,,Legionárom". Jediný výraznejšie plus ,,Štyroch pierok" vidím v dynamickom strihu, hoci i ten sa do niektorých kľudnejších scén skôr nehodí. Tu toľko ospevovaná bitka v púšti je podľa mňa skôr lepšie nakrútená a po nej nastupujú už iba čoraz nudnejšie a patetickej scény s ktorými som mal počas sledovania vážne problémy dopozerať ich. Škoda, pretože prvých 20 minút sa to vyvíjalo veľmi sľubne v nadpriemernom hodnotení, väčšinový ostatok je však za slabšie 3*, alebo veľmi dobré 2*. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Spát na polštáři plném bílého peří, nebo spát navždy? Jedině člověk, který je pánem své vůle a otrokem svého svědomí, může o sobě říct, že má čest.. Kapur se opět nesnaží potlačovat stopy, co v něm a jeho předcích zanechal dávný britský kolonialismus a podobně jako v Elizabeth: The Golden Age vnáší do svého díla jakousi nepopsatelnou vznešenost a úctu v člověka jako takového. Je pravda, že se Ledger ztrácí ve stínech W.Bentleyho a klidné síly jménem Djimon Hounsou, nicméně jako dobrodružná odysea s podtextem definování cti jsou Four Feathers ve svém žánru jistě zaznamenání hodný počin. A koho by snad zajímal výsledek Mahdího povstání, tak vězte, že lidé lépe oblečení v horní polovině těla a vyzbrojení kulomety vyhráli nad lidmi vyzbrojenými nabroušeným mangem a marnou snahou o samostatný Súdán.. ()

Reklama

Raven0 

všechny recenze uživatele

Docela průměrné dobrodružno-válečno-dráma. Pěkná bitva, působivé pouštní prostředí, ale jinak nic extra. Trapné keci o boji za vlast, o boji za statečné britské kamarády, o boji za slečnu, která odsoudí svého milého, že nechce zařvat v nějaké daleké a nic neříkající zemi. Trošku mi tento film připomenul The New World, ale s tím rozdílem, že New World je daleko, daleko lepší :-) Sice nemám xx bodů jako kleopatra a takový machr, že bych toto natočil lépe také bohužel nejsem, ale pravdou halt je, že jsem se prostě nebavil. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nevím kdy a jak jsem se k tomu filmu dostal dřív a proč jsem vůbec udělil jen tři hvězdy. Protože tohle je jednoznačně dobrý film, kde nechybí ani válečná tématika, ani promyšlené a napínavé dobrodružství. Souboje vypadaly k světu a byly přehledné. Zbytek měl taky svůj styl a pěkně se na to koukalo. 75% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem hledal nějaký dobrodružný film, natočený za posledních 10 let, který by si na nic nehrál. A pak jsem jeden objevil - "Čtyři pírka". Narozdíl od těch všech "Mumií" a "Tajemných tváří" působí velice přirozeně a uvěřitelně jak po příběhové stránce, tak co se týče postav. Hlavní hrdina není žádný namachrovaný a neporazitelný borec, ale obyčejný kluk, který se hrdinou stal spíše omylem. Jinak o dobrodružství není ani na chvilku nouze, výprava je pěkná, nechybí pořádná bitva, přátelství až za hrob a láska, která i hory přenáší. Nevím, co se většině na tom nelíbí. 85%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Film se ve skutečnosti nenatáčel v Súdánu, ale v Maroku. (Candice)
  • Vtedajší britskí vojaci v Sudáne nenosili šarlátovo červené uniformy, ako to bolo vo filme, ale sivé tuniky. (MikaelSVK)
  • Dva zahnuté meče, které mohou diváci vidět v některých scénách, byly na aukci filmových předmětů prodány za 100 amerických dolarů. (Jimmy15)

Související novinky

Královna Alžběta jako trilogie?

Královna Alžběta jako trilogie?

25.07.2007

V roce 1998 si Shekhar Kapur se svojí Královnou Alžbětou odbyl svůj dosavadní vrchol. Americká filmová akademie se naučila skloňovat jeho jméno, ač v hlavních kategoriích zůstalo jenom u nominací, a… (více)

Reklama

Reklama