Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediální seriál z města Most. Luděk Říha (M. Hofmann) žije v polorozpadlém domě po tátovi. Na jeho opravu nemá peníze a popravdě ani chuť. Dluží šéfovi místního podsvětí Romanovi (L. Noha), jeho bývalá žena Ilona (J. Čvančarová) si vzala Němce a syn Tonda (F. Červenka) se za něho stydí. Navíc ho vyhodili z práce. Jedinou jistotou je pro Luďka hospoda Severka a kamarádi v ní. Majitel hospody „jen pro bílé“ Eda (M. Isteník), exkomunikovaný farář (C. Drozda) toužící po tom, aby otočili přesunutý kostel, který by mohl být znovu vysvěcen, trvale nezaměstnaný Čočkin (V. Škultéty), věřící, že díky svým podnikatelským nápadům jednou opravdu zbohatne a Róm Franta (Z. Godla), jediný, který za útratu u Edy má čím zaplatit. (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

makakus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně na rozdíl třeba od Zelenkových trapných křečí a příšerných českých TV kriminálek něco překvapivě přirozeného. Vytřískat z českých herců i neherců takový projev, za to režisér zaslouží velkou poklonu. Zásluhu má i scénář zručně kombinující "dialogy o ničem" (viditelně inspirované šedesátkovými filmy typu Černého Petra) s dějovými pozoruhodnostmi jako je třeba noční závod nebo Pošta pro tebe (dobrý nápad udělat si v pořadu reklamu na jiný pořad). Tady je ovšem jediný skřípanec, kvůli kterému hvězda dolů - brácha Dáša z toho čouhá jako sláma z bot, herecky hrozné na hranici koukatelnosti (navíc předělanou ženu by opravdu neměla hrát pravá žena, uf) , po všech stránkách nevěrohodné, bez tohoto "bulvárního" a uměle našroubovaného motivu by vše fungovalo výrazně lépe a na jedničku. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Most! se nebojí jít na hranu a zesměšňovat Poštu pro tebe i politickou korektnost. Jen těžko určit, kde končí záměrně přestřelená hra se stereotypy a začíná nedostatek tvůrčí soudnosti a hrozně laciné a povýšenecké strefování se do snadných cílů. Po režijní a herecké stránce tomu ale nelze moc vytknout (pro srovnání z nových seriálů viz třeba Strážmistr Topinka, kde komediální timing nefunguje vůbec). Zatím opatrné tři hvězdičky, ale za vítězství považuji už skutečnost, že to na rozdíl od jiných počinů, k nimž Petr Kolečko v poslední době napsal scénář, probudilo mou zvědavost, nikoliv chuť udělat tvůrcům něco nepěkného. ()

Reklama

Ales.Blaha 

všechny recenze uživatele

Skvělé, velmi zábavné a úžasně zahrané. I když takhle každodenní (nejen) mostecká realita samozřejmě nevypadá, tak se to přibližuje k realitě mnohem více než spousta jiných seriálů či filmů. Už v úvodu se výstižně poukazuje na fakt, že mnozí lidé (v tomto případě vedoucí v zaměstnání) jsou od té reality ještě dál než je vůbec zdrávo. Perfektní! :-) ()

boni 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nekorektní? Jak v čem a v podstatě jen velmi zlehka. První díl opravdu jen na povrchu, například otázka rasismu, na kterou jsem byl hodně zvědavý vzhledem k současnému extrémně levicovému zaměření ČT, je tu nastíněna jen velmi okrajově, takže uvidíme, co přinesou další díly. Pochopitelně mi je jasné, že v dnešní době, kdy veřejnoprávní média slouží primárně k propagaci těch „správných“ myšlenek, už se bohužel nedočkáme něčeho podobného, jako byla Česká soda. __ Ale jinak to bylo opravdu vtipné, musí se uznat, že Kolečko u nás v současné době nemá v tomto ohledu konkurenci, a vyzdvihl bych i naprosto peckový soundtrack, který tomu přidá tu Čtvrtou hvězdu. Vlastně tady už jen čtvrtou. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem první díl, údajně nejlepší, nebylo to vůbec špatně, na poměry české tvorby mě zaujala určitá folklórní realističnost, neboli prostě snaha o vyobrazení lehce podprůměrného života lehce podprůměrných lidí (a tedy pozvednutí jejich obrazu na průměr - normu). Odhalení postavy Dáši bylo docela nápadité a jako jo, oceňuju. Nicméně stejně jsem se rozhodl v seriálu nepokračovat, proč? Most je takový jednooký králem mezi slepými, je to krok dobrým směrem, ale v zahraniční tvorbě je řada lepších seriálu, tudíž nevidím důvod, proč s Mostem ztrácet čas. Neseděla mi jakási tupá snaha o humor, v tom mají češi hodně co dohánět. Mě opravdu nepřijde vtipné nějaké to sprosté slovo a neposadím se na prdel z prachobyčejné hlášky na cikány. Já vyrůstal v Karviné, v Mostu není nic, co bych stokrát neslyšel v běžném životě. Anebo možná přesněji - kolikrát i v tom běžném životě (v Karviné) to působilo méně násilně a o něco vtipněji než určité scény v seriálovém Mostu. 6/10 ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V maskérně v televizi hraje „Neusínej“ od Petra Muka. Na autodromu hraje „Terra promessa„ od Erose Ramazzotti. Na konci epizody hraje „Wonderful Life“ od Black. (Duoscop)

Reklama

Reklama