Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blanka má potřebu říkat lidem pravdu. Hlavně těm v Chánově. Eda je k nepoznání. Roman se vrací a není sám. Chystá tvrdou pomstu Luďkovi a celé Severce. Nad Severkou se stahují mraky. (Česká televize)

Recenze (82)

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát opět po čase za plnej kotlík. Drobnosti typu Jurišových pastí a pastiček v podobě létajících bloků motorů mezi vraty prázdné dílny povyšují obyčejnou bžundu na neobyčejnou podívanou. Tu prdel z toho dělá ten záměrně a systematicky budovaný dojem serióznosti. Unikátní kombinace, národem po zásluze odměněná nadstandardní přízní. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty hlášky tam stále jsou, ale jak žijete s těma postavama už několik týdnů, tak je to spíš takový díl, ve kterém mi o ty postavy šlo, působil tak nějak naléhavě, obzvlášť se to týká postavy Luďana. Minochodem výborně zrežírovaný díl to je, opět má labužnicky využitou hudbu a celkově to bylo jako něco režírováné McDonaghem nebo Tarantinem. Navíc se objevuje bitka, kterou jsme naposled viděli v Nahotě na prodej, akorát zde to má svéráznou předehru. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevěrohodný on vskutku tento díl byl až moc a všichni ti uznavači „pravdy a lásky“ museli slintat blahem – vždyť z cigánů se tu dělají pomalu modly Mostu, ale zas na druhou stranu to byla prdel, tak vo co jde…Celý tento projekt beru s velkým nadhledem, ale většina dílů mě dokázala pobavit svým svérázným humorem i tvůrčím přístupem. Jasně celé je to jedna velká píčovina, ale jak už jsem řekl, pobaví (hlavně tedy většina postav) a Luďan tomu vévodí. Dáša moc prostoru nedostala, Eda v tangánčích, Čočkin coby Jidáš a hovna žeroucí Franta… ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ostrá oddechovka. Holt zřejmě už nesneseme vztahové seriály, které popírají realismus. Předmětem vtipů se stávají situace, které dobře známe: exekuce, lichvy, Romové, impotence, nezaměstnanost a hlavně obecně mezilidské vztahy, nebo témata, která se nás vesměs přímo netýkají, ale stále hlasitěji se ozývají: kupříkladu změna pohlaví. Tvůrci na to jdou nadále roztomile vulgárně, dění okolo ústředního křupana Luďana začíná houstnout a od šaškování přecházíme k vážnější poloze. Už jenom proto, že se vrací lichvář Roman a s ním potíže. Vynikající neokoukané herecké tváře dál zatraceně baví. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kolečko s Prušinovským zdařile posouvá zpočátku bezmála sitcom s ústředním buranem Luďanem k vážnější poloze a jsou v české televizní tvorbě nejspíš jediní, komu to tak zdařile a uvěřitelně vychází. Radost koukat, díl po dílu. Návrat lichváře Vepřeka se zástupem bosohlavců přidal do děje chilli a dodal severočeskému Mostu výrazně temnější severský šmrnc. S občasnými, dost ujetými vtípky. Jeden z nejlepších dílů, dávám plnej počet. I proto, že čétéčková převýchova se mě netýká. Nemám problém s tím, když mi někdo jako Kolečko s Prušivoským ukážou svět, v kterém si lidi pomáhaj z průšvihu a je celkem jedno, s jakou barvou kůže se narodili. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Písnička, která hraje na začátku epizody, je „Mosty“ od Lenky Filipové & Karla Zicha. Ve 12. minutě hraje „Born This Way“ od Maria Aragon. Na konci epizody hraje „Run To The Hills“ od Iron Maiden. (Duoscop)
  • Když Tonda (Filip František Červenka) oznamuje své matce (Jitka Čvančarová), že se vrátí do učňáku, její manžel Gerd (Fred Müller) to okomentuje slovy: „Tschechen brauchen doch keine Ausbildung, die sind eh faul.“ Volně přeloženo: „Češi stejně žádné vzdělání nepotřebují, vždyť jsou líní.“ (JariR)

Reklama

Reklama