Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk neví, cigánská kapela hraje Wabiho Daňka, Eda je poprvé v životě ve vinárně, plešky si nechají narůst vlasy. Most čeká veliká událost, ve které bude v hlavní roli váza. (Česká televize)

Recenze (119)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„No, vidíš, nová zkušenost, půjdeš do cizího bytu s klíčema!“ Postavy zakotvené v nižším sociálním prostředí a prolezlé nejrůznějšími traumaty vstupují do závěrečného dílu, vše se tak nějak rozumně uzavírá. Na programu je pohřeb, na kterém se ve výtečně funusové atmosféře sejdou všichni outsideři, které spojuje postava ztroskotance Luďana. Dorazí i jeho exmanželka, ke které jsem se ještě nevyjadřoval, a nejpřesnější je zřejmě označení: lidský odpad. Absurdní situace zůstávají, chemie mezi herci je neuvěřitelná, stejně jako přirozenost většiny z nich (zejména Zdeněk Godla je skutečně přesný). Dycky Most! Díky za něj. ()

FuLister 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásnej závěr, v pravdě již asi kultovního seriálu. Myslím, že by rozhodně další série být neměla, neboť tady se to jasně uzavřelo, a ani nepotřebuju vědět jak to bude dál. Jinak samozřejmě tu bylo zase plno hlášek a vtipných situací, ale zároveň to bylo takové více lidské, třeba když si Luďan lehnul k ségře a byl na ni hodný. Takže jednoznačně za 5 hvězd. ()

Reklama

Johny44 

všechny recenze uživatele

Super rozjetej seriál a konec? Jako by se tvůrci zalekli, jestli to celý přeci jen nepřestřelili a tak udělali úlitbu Radě České televize. Místo toho popřeli sami sebe. Prostě buď mám koule nebo nemám. V posledním dílu je už autoři ani nehledali. Vypadá to, že než dopsali závěr, celé noci sjížděli filmy z dílny Bollywoodu. A přes den měli puštěnou Ulici, Pojišťovnu štěstí nebo Život na zámku. Koukat se na Nemocnici na kraji města, řek by si člověk " Hezky to ten Dietl napsal" Já si po 7 dílech Dycky Mostu říkám ´" si dělaj prd*el? Teda, bohužel už nedělaj !! ()

strom-z 

všechny recenze uživatele

Uff, ten Most měl snad skončit čtvrtym dílem. V tu chvíli fungoval skvěle, jenže závěrečný tři díly dojem těžce pokazily. Najednou ubylo skvělejch fórů a nadhledu a přibylo chvílema až telenovelový šablonovitosti... závěrečný pocity fakt rozpačitý, autoři to podle mě ukočírovat nezvládli. Za těch pár prvních epizod velkej dík, ale druhou sérii prosim ne, jedině by fakt došla nějaká nová inspirace. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten konec byl velmi citlivý, přesně tak citlivý v nastavení těch posledních dílů. Sranda byla, ale převážil stesk, protože ten zásah smrti do této série dal všemu takový nový rozměr, jemuž jsem podlehl a málem utíral slzy. Ještě si tento díl dám znovu, abych věděl, zda to bude fungovat i podruhé. Nicméně trochu se musím pozastavit nad tím, co poslední týden seriálu dělala ČT. Ano, mimo to gigapromo, které zabralo více jak dvě hodiny v pondělním zpravodajství, tak narážím hlavně na ten posun času, jehož ospravedlnění jsem shledal pouze v jedné konkrétní situaci, jinak nebylo vůbec na místě, neboť MOST neuhnul ze svých zaběhnutých kolejí a nic šokujícího, z hlediska nejakých vulgarit, nepřinesl, alespoň tedy z mého pohledu. Každopádně nedávalo to smysl a možná budilo i trochu přehnaná očekávání. Ať je to, jak je to, tak na celkový dojem to nemělo žádný vliv. MOST poskytl na pár dalších let ojedinělou příležitost, jak dostat čtvrtinu lidí v Česku dohromady a sledovat poměrně neotřelý vhled na témata, která nemusí být vždy úplně příjemná. Bohužel se obávám, že účinek seriálu nebude mít razantní dopad na zlepšení myšlení a života, pouze dočasný. Rád se budu mýlit a přeju si, aby to tak nebylo. Už jenom kvůli tomu Čočkinovi. Věřím a doufám. 85% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Poslední epizodu seriálu mohli diváci sledovat přímo v mostecké restauraci Severka společně s jeho tvůrci a na programu byla taky autogramiáda s herci. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje v 18. minutě, je „Devil Inside“ od INXS. Ve 27. minutě hraje „Whorehouse Blues“ od Motörhead. Na konci epizody pak hraje „Don't Stop Believin'“ od Journey. (Duoscop)
  • Při Luďkově smuteční řeči před Severkou je v čase 44:30 záběr do publika, ve kterém je Luděk (Martin Hofmann). (afu)

Reklama

Reklama