Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk neví, cigánská kapela hraje Wabiho Daňka, Eda je poprvé v životě ve vinárně, plešky si nechají narůst vlasy. Most čeká veliká událost, ve které bude v hlavní roli váza. (Česká televize)

Recenze (119)

AloeB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečná epizoda je přes všechny ty nedostatky ta nejlepší, nejzajímavější, nejepičtější, zkrátka je perfektním závěrem něčeho co konečně skončilo. Prominu to co se stalo Čočkinovi, protože mi to neladí s celkovým laděním seriálu, nebudu řešit že se Luďan chová v této epizodě jako naprostý kretén (což je sice kvůli vystavení dramatického oblouku, ale jde o špatnou práci s charakterem) a nebudu komentovat postavu Blanky, jejíž chování mi naprosto nesedí, protože v konečném důsledku to bylo jen pár poskvrn na nápaditém díle. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže, závěrečný díl Mostu! se prostě povedl. Kolečko s Prušinovským celý příběh krásně zakončili. Finální díl je nejvíce lidský z celého seriálu. Stejně jako skutečně od srdce prezentovaný proslov Martina Hofmanna na pohřbu. V tomhle díle se spojily všechny tábory. Konec Kolečko s Prušinovským dobře vymysleli a ještě si nechali zadní vrátka pro pokračování, ale jak se říká, nejlepší je v nejlepším přestat. Most! je jeden z nejlepších seriálů, co jsme kdy vyprodukovali. Nejen pro své hlášky, ale i svou poetiku, která se tu vycítit dá. Závěr je plný posledních zvratů, udobření a vrácení do starých kolejí ve městě Most. Finální sekvence s pohřbem a farářem je jedinečná. A všechny scény tu stojí za to. 85% ()

Reklama

strom-z 

všechny recenze uživatele

Uff, ten Most měl snad skončit čtvrtym dílem. V tu chvíli fungoval skvěle, jenže závěrečný tři díly dojem těžce pokazily. Najednou ubylo skvělejch fórů a nadhledu a přibylo chvílema až telenovelový šablonovitosti... závěrečný pocity fakt rozpačitý, autoři to podle mě ukočírovat nezvládli. Za těch pár prvních epizod velkej dík, ale druhou sérii prosim ne, jedině by fakt došla nějaká nová inspirace. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zakončení šlo teda úplně do prdele a troufnu si říct, že poslední dva díly zabily to, co seriál celou dobu předtím jakž takž budoval. O čem jako ten poslední díl byl? Atmosféra žádná, děj žádnej, dialogy blbý a blbější, nějaká hlubší návaznost na předchozí díly nebo vysvětlení předchozích akcí taky chybí. Na druhou stranu, jsem se tu po delší době i jednou nahlas pozasmál ("Tohle jsem měla ráda jako malej kluk. 😊"). Škoda, z Mostu! se v prvních epozidách klubal zajímavej dramatickej počin, kterýmu nechybělo napětí i špetka humoru. Že scenáristům docházej nápady, předposlední díl naznačil a finále to jen a jen potvrdilo. Už dlouho se mi nestalo, že by mi byl u seriálu osud všech postav tak nějak ukradenej. 😴 ()

Eire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uz som trocha vychladol od pondelka.... Ale stale vo mne este doznieva OBROVSKEEEE SKLAMANIE. ufff... uff... Uz po sedmicke som zostal trocha v rozpakoch. Ale osmicka ma uplne dorazila. tak ako som bol nadseny z prvych 6 casti (az miestami jemne euforicky) tak som teraz Zhnuseny i znudeny zaroven. Jednoducho KOMEDIALNA rovina fungovala na jednotku. Akcna sedmicka sotva na dostatocnu, ale takmer hodinovy depresivny pohreb nakoniec vo vysledku stal za tie sracky co nakoniec vyliali z urny. Kolecko (alebo Prusa?) jednoducho zaver nezvladli. Vravi sa ze najtazsie je ZACAT a SKONCIT, medzitym to nejako ide. Presne to je pribeh Mostu!... Skvely rozbeh, potom sprint, ale bezec koli krcom nedobehol do ciela v casom limite. Pre mna MOST skoncil ako Vyborny serial ale mal Bohuzial len *6 casti...* D Y C K Y pamatuj ze zaver ma byt nejlepsi ze serialu ne NEJHORSI... Zdar kOLECKO! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Epizoda byla vysílána o 45 minut později než ostatní epizody, kvůli nadměrnému počtu sprostých slov. (Kajman26)
  • Při Luďkově smuteční řeči před Severkou je v čase 44:30 záběr do publika, ve kterém je Luděk (Martin Hofmann). (afu)

Reklama

Reklama