Reklama

Reklama

Kingsglaive: Final Fantasy XV

  • Japonsko Kingsglaive: Final Fantasy XV (více)
Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Kouzelné království Lucis je domovem posvátného krystalu, na který si již dlouho brousí zuby výbojné impérium Niflheim. Král Regis z Lucisu (Sean Bean) na obranu krystalu vysílá elitní jednotku vojáků Kingsglaive v čele s Nyxem (Aaron Paul). Vojenská přesila impéria je ale obrovská a král Regis je postaven před kruté ultimátum – musí oženit svého syna, prince Noctise, s princeznou Lunafreyou z Tenebrae (Lena Headey), kterou Niflheim zadržuje, a navíc se musí ve pospěch impéria vzdát svých území. Přestože se král podvolí, brzy je zřejmé, že se impérium nezastaví, dokud neuskuteční své ďábelské plány až do konce. Jen vojáci Kingsglaive můžou svět zachránit před imperiální hrůzovládou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Recenze (121)

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

,,Moc nenajdou ti, co ji hledají. Dostanou ji ti, co si ji zaslouží." Jsou dva druhy animovaných filmů. Takový ty, na který si jdete s rodinkou a smějete se s nimi dětinskému/dvojsečnému humoru. Nebo si to pouštíte o Vánocích a jste happy. Není to nic špatnýho, ale tyhle animáky nenávidím. Pak je tu Japonsko a jejich full CGI dokonalost jménem Final Fantasy. A to je PAN animák. Počítám s tím, že pravděpodobně svět Final Fantasy neznáte. Ani já ne. Je hodně filmů a seriálů na tohle téma, ale nám může být známý propadák Final Fantasy: Esence života (absolutně nic společného se světem FF, ale zase skvěle technicky udělaný) a Final Fantasy: Advent children (to už je pecka). Teď se objevil Kingsglaive a představuje něco, co svět fantasy a sci-fi ještě neviděl. Final Fantasy je úspěšná obří sága her (čítající přes dvacet titulů) a letos vyšel nový díl, Final Fantasy XV. K téhle hře náleží tento film, pro lepší pochopení herního příběhu. To nás ale nezajímá, nás zajímá film. O světech FF nemusíte vědět skoro nic. Akorát to, že je to nejtvrdší jádro Steampunk stylu (všude samý království, meče, historická róba a do toho se míchá velkou měrou moderní technologie a magie) a dohromady to skvěle funguje. O příběhu se tu rozepisovat nebudu, je to klasický cliché o záchraně světa. Co je ale totálně dechberoucí, tak vizuální stránka filmu a epické provedení jakékoliv bitvy. Je mi jasný, že Japonci jsou hodně dopředu s technologií, ale že až tak? Čelist mi upadla hned na začátku u první bitvy. Japonci jsou megalomani, nebojí se do čehokoliv narvat titánsky obrovský démony, který převáží obrovský lítající stroje. A to všechno na obrazovce vypadá mnohem líp, než hranej film. Protože je to animák. Prostě animovanej film, zdar. Barevný hovadiny z Hollywoodu se můžou jít vycpat, Japonci jsou králové animací. 5* a.k.a 100% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Japonci opět vystrčili své růžky a vytasili se s novým CGI animovaným filmem, který je z hlediska vizuálu to nejlepší, co v dnešní době můžete očekávat. Západní konkurenci v tomto žánru zase strčili do kapsy. Nádherná a skoro už i reálná grafika je jedním z hlavních taháků filmu, ale tím nechci říct, že ostatní věci jsou tím pádem špatné. Ba naopak. Příběh samotného fantasy světa FF pořádně neznám, ale příběh tohoto filmu měl něco do sebe. I když jsem tam našel pár much, tak v celkovém součtu byl na japonské anime filmy nadprůměrný. Akce je zde dostatek, stejně tak i zajímavých příběhových zvratů. Uvidíme, s čím se ukážou Japonci příště a také mě zajímá, jestli to své CGI posunou ještě o kus dál. Pokud ano, tak za pár let si vystačíme bez herců z masa a kostí a přejdeme na pouhou práci na počítači. Kdo má rád akční fantasy filmy s překrásnou vizuální stránkou, tak tento film je určený přesně pro něj. Za mě dávám 90 % ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na japonské animaci je strašně moc vidět, jak se chce přiblížit realitě a jak se jí to postupně stále více a více daří, kdy v některých scénách je rozlišení na první pohled skoro nemožné. Jenže už od prvního dílu se s touhle sérií vleče skutečnost, že příběh je až někde v pozadí. Efektní, hezké na oko, ale tak nějak prázdné. ()

HArna 

všechny recenze uživatele

Square-Enix si před vydáním Final Fantasy XV stihl natočit prequel k této hře. S hrami od Squaresoft později Square-Enix mám bohatou zkušenost a hodnocení tohoto filmečku vlastně reflektuje mé hodnocení posledních let co se týče her. Je to nablýzkané, krásné. Je vidět rodíl velký mezi předchozími filmy final fantasy a Kingsglaive. Autoři se snáží hrát na slzu diváka a tak nějak všechny postavy ve filmu mám v prdeli. Poslední tak nějak dobrá velká Final Fantasy byla X a XV vypadá jako spíš průser než vrácení na pomyslný RPG trůn. Podle mě si měl Square odpustit tuhle blbost (která je krásná) a měl ladit bojový systém do XV. 50% ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto hororový expert žánr anime příliš nevyhledávám, avšak přítelkyně je do anime blázen, takže když se objevil Kingsglaive: Final Fantasy XV, tak jsem vyhověl jejím sladkým prosbám a obětoval svou tradiční hororovou noc ve prospěch společné anime noci. Přesto jsem se "hororu" svým způsobem dočkal, jelikož sledování Kingsglaive: Final Fantasy XV se proměnilo v opravdovou noční můru. Tak chaotickou splácaninu už jsem hodně dlouho neviděl. Snímek bych přirovnal k mixu Harryho Pottera, Hvězdné pěchoty a Warcraftu. Troufám si říci, že i fanoušek anime se musel v daném příběhu ztratit a to i přesto, že se vůbec nejedná o kdovíjak sofistikované dílo. Mimochodem přítelkyně mi asi v polovině filmu usnula na rameni, což o "kvalitách" daného snímku říká naprosto vše. Ocenil bych jedině vskutku výbornou animaci, která Kingsglaive: Final Fantasy XV uchránila od odpadu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Film je souběžný s příběhem hry "Final Fantasy XV". Mapuje začátek celého konfliktu mezi královstvím Lucis a imperiem Niflheimem. Hra a film se v příběhu navzájem doplňují. (UncleMorty)
  • I přesto, že je film zasazen ve zcela fiktivním světě, lze v něm najít velké množství log a značek, které existují ve skutečnosti. Na náměstích tedy často vidíme loga firem jako je: Beats, Japan Airlines, Audi, Solid Stone a samotného Square Enix. (UncleMorty)
  • Ve filmu se objevuje Audi TT, i přestože se jedná o zcela fiktivní svět. Hodně dalších konceptů vozidel, které se ve filmu objeví, jsou dle reálné předlohy. Je to poprvé, co ve světě Final Fantasy vidíme stroje ze skutečného světa. (UncleMorty)

Reklama

Reklama