Reklama

Reklama

Hořkých sedmnáct

  • USA The Edge of Seventeen (více)
Trailer 1

Nadine (Hailee Steinfeldová) a Krista (Hayley Lu Richardsonová) jsou dvě nerozlučné nejlepší kamarádky, které se snaží protloukat střední školou společně... dokud Nadine nezjistí, že se jí Krista za zády tajně schází s jejím starším bratrem. Dívky si brzy uvědomí, jak tenká je hranice mezi nejlepšími kamarádkami a úhlavními nepřítelkyněmi. Herecké obsazení doplňují Kyra Sedgwicková, která hraje Nadineinu dobrosrdečnou, ale naprosto neschopnou matku, a Woody Harrelson, jenž exceluje v roli pana Brunera, Nadineina učitele Angličtiny a mentora, který se až podezřele dobře vyzná v dívčích neshodách. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (241)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V živote by som nebol povedal, že sa zrovna takémuto druhu filmu, podarí tak ľahko získať moju pozornosť. S hlavnou "hrdinkou" som bol hneď od úvodu jedna "duša", pričom jej "malicherné" problémy, adekvátne jej veku, mi na moje prekvapenie (nie ako v iných prípadoch teen filmov), vôbec neboli šuma fuk. Casting vyšiel na výbornú, humor zahral na správnu notu, pričom len dodám, že sa nejedná o čistokrvnú komédiu (ale aj drámu!). Ja som spokojný viac ako som čakal! Veľmi milý film, ktorý je viac než sondou do mysle dospievajúcej dievčiny, ktorá ani omylom nie je tým tuctovým, obyčajným "kúskom", ktoré denno denne človek stretáva na ulici. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vstávaj, si po operácii mozgu. Stala sa z teba príjemná, sympatická osoba. Žartujem, prepáč, drsný vtip.“ V mnohých filmoch vystupuje terminus technicus koza. Spravidla to nezvykne bývať nič príjemné, pretože, nuž, koza je koza. A ak je koza v titulnej úlohe a nie iba ako komická vedľajšia postava, môže to pre diváka mať až vražedné účinky. Lenže to, našťastie, nie je prípad tejto vydarenej, pôvabnej, vtipnej i smutnej snímky. Hailee Steinfeld to zahrala skvele. Rovnako skvele to však muselo byť aj napísané, aby to bolo na hrane, teda aby hrdinka bola realistická 17-ročná koza, ale zároveň aby nestratila naše sympatie. Podarilo sa. A dosť v tom pomohli vydarené podporné postavičky rodičov, kamošky či staršieho brata. Najviac tu ale odohral Woody Harrelson, ktorý to síce ku koncu s „rodinnosťou“ jemne preháňa, ale i tak, ruku na srdce, kto by nechcel mať takéhoto učiteľa? Niektoré veci mi vadili (napríklad som si myslel, že na konci spoznáme Erwinových rodičov a ono nič... asi skončili na podlahe strižne?), ale inak rozhodne prevládajú pozitíva o jednom keď sa to tak vezme, tak vlastne strašne komplikovanom veku ľudskej bytosti. Plusom je sympaticky triezvy a realistický prístup tvorcov, takže postavy sa menej chovajú ako filmové postavy a viac ako ľudia („OK“). ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hailee Steinfeld si svoji roli 17leté krávy střihla s takovou bravurou, že ji každý divák zaručeně začal velmi brzy nenávidět, což byl tvůrčí záměr. Dlouho jsem neviděl slečnu, jejíž sprchování by mi navozovalo pocit zvracení, a to byl záběr pouze od jejích ramen směrem vzhůru. Ani její hlas příliš krásy nepobral. Obsah je opravdu jen pro silné povahy. Moc nechápu, proč se tvůrci snaží divákům představit život běžné 17leté dívky za použití extrémního menšinového případu. Zřejmě proto, aby to celé mohlo být alespoň malinko zábavné. Woody Herrelson účastí v tomto snímku trošku zbytečně mrhá svým hereckým umem. Na druhou stranu jsem rád, že jim mrhal, neboť představoval na celém snímku to nejlepší a dokonce přidal do placu i trošku té zábavy. Snímek je nesmírně předvídatelný a často tíhne k úchylnostem. Přesto zaručeně patří ve svém žánru k tomu lepšímu. Příčinu jeho diváckého úspěchu bych spatřoval v poměrně kvalitních dialozích, které rozhodně netrhaly uši. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Mnou dlouho přehlížená povedená komedie, ve které Hailee Steinfeld exceluje jako na celý svět nasraná teenagerka, které se život zhroutí ve chvíli, kdy její nejlepší kamarádka začne chodit s jejím bratrem, a od té doby je to dobře působící kolotoč vtipných událostí, kdy mimo komediální scénky nechybí ani vážnější a emocionálně dojímavější části. Jako celek to působí dost vyrovnaně, Hailee spolu s výborným Woodym Harrelsonem, jakožto sarkastickým učitelem libujícím si v černém humoru, tady solí jednu hlášku za druhou a komediální stránka tedy funguje slušně, stejně tak jako protikladný drastický příběh Haileeiny rodiny. Žádné hlubší filmové poselství snímek nemá, ale na pobavení je to více než nadprůměrná věc, kterou pozvedávají především herecké výkony, humor a lidsky podaný příběh. ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že tenhle film mluví z duše mnoha puberťáků :-) Problém je, že ne z té mé a pro mě byl problém, se s takovou postavou sžít, protože to je přesně ten typ člověka, který mi odjakživa vadil. Přesto je to zpracováno celkem dobře a nenudí to. Jen máte chuť Nadine trefit pěstí do nosu, aby si pozornost nevyvolávala sraním všech okolo. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Kostymérka filmu Carla Hetland řekla, že měla být Nadine vykreslena jako outsider, proto se záměrně vyhla stylu geek nebo goth, protože by existovala možnost, že ve škole taková skupina lidí už je a tím pádem by Nadine někam patřila. Rozhodla se proto pro lyžařskou bundu. Na australském eBayi našla pánskou lyžařskou bundu, ze které kostymérský tým ušil repliku. Řekla: „Věděla jsem, že hledám pánskou bundu, kdyby to byla dámská bunda, bylo by to příliš roztomilé a příliš trendy.“ Jeden z osobních favoritů Carly Hetland ve filmu je šedé tričko, na kterém je nápis „University of Tuktoyaktuk“, odkazující na severní oblast v Kanadě. Toto tričko má pro Carlu sentimentální hodnotu. Řekla: „Nosila jsem s sebou toto tričko v kostymérském kufru od 90. let a čekala na správnou postavu, která ho oblékne. (vojacekr)

Reklama

Reklama