Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Proslulý archeolog Robert Burns (STEVEN SEAGAL) najde ve starověkých ruinách východní Číny vzácné artefakty. Měly by být zrestaurovány, ale čínská mafie Tong má vlastní plány. Burns zjistí, že mafie využívá cenné památky jako schránky k pašování drog do zámoří. Od té chvíle si nemůže být jistý životem. Je falešně obviněn ze smrti svého asistenta a uvězněn. Po propuštění je zapojen do vládního plánu na likvidaci mafie a stává se návnadou v nastražené pasti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (183)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Začátek docela nadějnej a originální. Seagal jako archeolog který se náhodou přimotá k pašování drog, to tady ještě nebylo... Nicméně v půlce filmu se karta obrací a stává se z toho klasická Seagalovská storka o pomstě, takže pak už na nějakou originalitu zapomeňte. Nicméně tento film v produkci Milenium films má přeci jenom aspoň minimální profesionální kvalitu a i když je blbej až to bolí, tak tu máme aspoň solidní porci bitek ve kterých se i objevuje velké sádlo osobně a tady rozhodně ještě nevypadal špatně. Co mě nasralo je to množství debilních a naprosto samoúčelně používaných zpomalovaček. Jinak by akce byla i celkem přehledná, ale místy se ten film snaží bejt až moc cool. Každopádně původní odpad mi v tomto případě přijde poněkud přísný a za těch aspoň pár soubojů a přijatelnou Seagalovu image si to tu 1* zaslouží i když nelze popřít, že v té době měl Stevo ještě rozhodně na víc.20% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jeden by se až divil, jak také může vypadat archeolog a čeho všeho je schopný. Zkrátka a dobře, zabili mu ženu a to neměli dělat. Seagalovka se vším všudy bez bázně a hany. Tento příběh by mohl fungovat v komiksu. Ve filmu však ani omylem. Nezávislý akční film se všemi svými bizarními atributy v celé své kráse. Jakmile už na začátku vidíme Stevena Seagala v černém dlouhém koženém kabátě někde v poušti čistícího nalezené artefakty, při kterém je neustále ve střehu, jakoby se jednalo o agenta tajné služby, během čehož se mu zdá chování některých přítomných podezřelé, načež, dříve než stačí divák lusknout prstem, příčinu odhalí, je potřeba vypnout mozek v zájmu nemyšlení nad logikou a jen se bavit nad absolutním amatérismem filmového umění bez ohledu na žánr. Jedno opravdu malinkaté pozitivum tady však kupodivu přeci je. Steven nehraje bývalého agenta CIA či něco podobného. Vzhledem k tomu, čeho je právě jako obyčejný archeolog později schopný, jakoby to však ani neplatilo. Jeho drsná nátura a kamenná tvář se nikdy po celou stopáž snímku nezmění ve snaze docílit dojem, jak je nad věcí. I to však bortí viditelné jeho zastupování doublem v akčních bojových scénách. Něco takového kdyby bylo natočeno někdy na přelomu osmdesátých a devadesátých let, kdy akčních videosnímků s bojovým uměním bez ohledu na kvalitu vzniklo skutečně přehršel, dalo by se ještě nad tím alespoň trošku polemizovat. Tady nelze jinak, než doporučit se tomuto snímku ohromným obloukem vyhnout. Naopak pro fanoušky Stevena Seagala samozřejmě nutnost. ()

Reklama

Terter odpad!

všechny recenze uživatele

Obtloustlý (jak jinak) Steven Seagal v roli archeologa s trochu pohnutou minulostí (jak jinak) rozbíjí čínskou mafii. V tom mu pomáhá (jak jinak) krásná mladá žena. Kupodivu ale Steven není tím nejhorším na celém tomhle bijáku. Co totálně rozbíjíí tenhle film, je jeho scénář - tedy ne, že by seagalovky kdy oplývaly nějakou originalitou nebo hloubkou, ale tady je to opravdu ukázka scénaristické impotence. Pro příklad nemusím chodit daleko: když na začátku filmu Burns prchá se svou kolegyní v autě, jeden z pronásledovatelů pronese: "musíme je zastavit, než se dostanou na hranici." Během této několikaminutové "akční sekvence" ten samý padouch tuhle větu zopakuje ještě asi dvacetkrát, asi aby opravdu každý pochopil, že je musí zastavit, než se dostanou na hranice. Víc snad není třeba dodávat. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

"Silent! I will kill you!" (Achmed, the dead terrorist). To je tak, vše, co mě napadá po skončení další seagalovky, která mi čestně ubrala sil na podobné majstrštyky. Kurňa - proč si Seagal hraje na archeologa, ví vůbec, co to je? Ne ted vážně, Seagal má dvě výrazové polohy - jedna s nožem, druhá s nějakou gumovou pistolkou. Sly a Arnie byli aspoň zábavní (a to dost), Seagalovi schází ta správná hladina sebekritiky. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Ach jo...za posledni roky jedna z nejvíce hrozných chvil mého života. Takové mrhání času. A jen proto, že se mně nechtělo spát. Kdybych si raději dočetl tu knihu co mám na nočním stolku....říkal jsem si:"Kouknu na nějaké Segalovské finty v boji" a viděl jsem, jak proti sobě placají rukama jakoby zahàněli kupu much. NO A TEN VYGRADOVANÝ KONEC...zpuchloň hodil z okna samorajský meč a tímto přesekl nejslavnějšímu a nejhlavnejsimu mafiánovi hlavu. To byla teda pecka vážení. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Sofii v Bulharsku. (rafix)

Reklama

Reklama