Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (349)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Zvlášť z dnešního pohledu mi to přijde šíleně amatérské. Jediná cool scéna, kdy Arnold týpkovi trhá drogovou nohu, je hned na začátku, a zbytek je z nějakého důvodu postavený na stereotypech, ale zároveň i dělání si srandy že stereotypů. Scénář, zápletka, vztahy mezi postavami a zákonem, vše má hloubku a propracování asi jako průměrná epizoda Tlapkové patroly, a na to, že je to v podstatě pohádka, se to stejně bere moc vážně. A k čemu je překračování železné opony, když místo toho, aby rusáky ukázali jako "normální" lidi, si vezmou Arnolda a nechají ho znova terminátorovat. Aby jeho postava fungovala, muselo by to být mnohem víc stylizované. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Neni to taková typická Arnoldovina plná akce, výbuchů, střílení a krve. Je to spíš taková buddy-movie ve stylu třeba Smrtonosný zbraně a celej film stojí hlavně na hromadě různejch hlášek, který jsou docela povedený. Jinak se ve filmu v menší roli objeví na chvilku i Otík Rákosník z Vesničko má středisková. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Arnoldu Schwarzeneggerovi role horlivého sovětského policisty dokonale sedne a jeho interakce s kapitalistickým světem parťáka Jima Belushiho zásobuje snímek poměrně slušnou dávkou sarkasmu a nekorektního humoru, jinak jde o poměrně solidní bejkovinu s obyčejnou zápletkou o honu na chraplavého překupníka drog, při němž tentokrát východ a západ spojí síly. Ve vedlejších rolích se navíc objeví Morpheus i Otík z Vesničko má středisková, tak co by český divák chtěl ještě víc? ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je to skôr komédia ako krimi, ale inak Arnie a Belushi sú vtipná a sympatická dvojka. Arnie nikdy nevedel hrať ale tento krát mám pocit, že to zahral až príliš terminatorovsky, ale čo už je to rus, takže je to celkom fajn. Ale na druhej strane, James Belushi to s jeho hláškami vyťahoval niekedy aj za Arnolda. Fajn akčňák rád sa k nemu vraciam. 75% - 4* ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Arnold jako ruský komisař Ivan Danko přijíždějící do Spojených států, aby pátral po uprchlé ruském zločinci Viktorovi Rostavilim (Ed O´Ross) dostává za parťáka "typického" amerického poldu detektiva Arta Ridzika (James Belushi). Spojení kamenného Schwarzeneggera a cholerického Belushiho funguje na jedničku s hvězdičkou, komediální prvky, které vnáší zejména Belushi jsou vynikajícím kořením tohoto akčního hitu sklonku 80. let a Schwarzeneggerovi to jako Sovětovi sekne ()

Galerie (97)

Zajímavosti (36)

  • Nad podpisem Ivana Danka (Arnold Schwarzenegger) v hotelové návštěvní knize je jméno a podpis Jima Morrisona, zpěváka ze skupiny The Doors. (Džejkop)
  • Walter Hill požadoval po Jamesi Hornerovi, aby hudba k filmu měla heroizující náladu: "Chtěl jsem, aby vytvořil pocit, že jste na olympiádě získali zlatou medaili. Že se stalo něco hrdinského!" (Robbi)
  • Herec Laurence Fishburne (Stobbs) je v titulcích filmu uveden ještě pod jménem Larry, pod nímž vystupoval v počátcích své kariéry. (rakovnik)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama