Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (350)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Je to prumernej film ktery zveda Arnoldova ucast coby sovetskyho policajta akce neni nijak vyjimecna ale hlasky jsou hutne a kvalitni Arnie tvori s Belushim celkem sehranou dvojku a jejih slovni prestrelky nemaj chybu zaporak je solidne slizkej nepatri to sice uplne mezi top filmy s Arnoldem ale presto jsem byl spokojen takze za ctyri ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Zvlášť z dnešního pohledu mi to přijde šíleně amatérské. Jediná cool scéna, kdy Arnold týpkovi trhá drogovou nohu, je hned na začátku, a zbytek je z nějakého důvodu postavený na stereotypech, ale zároveň i dělání si srandy že stereotypů. Scénář, zápletka, vztahy mezi postavami a zákonem, vše má hloubku a propracování asi jako průměrná epizoda Tlapkové patroly, a na to, že je to v podstatě pohádka, se to stejně bere moc vážně. A k čemu je překračování železné opony, když místo toho, aby rusáky ukázali jako "normální" lidi, si vezmou Arnolda a nechají ho znova terminátorovat. Aby jeho postava fungovala, muselo by to být mnohem víc stylizované. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je to skôr komédia ako krimi, ale inak Arnie a Belushi sú vtipná a sympatická dvojka. Arnie nikdy nevedel hrať ale tento krát mám pocit, že to zahral až príliš terminatorovsky, ale čo už je to rus, takže je to celkom fajn. Ale na druhej strane, James Belushi to s jeho hláškami vyťahoval niekedy aj za Arnolda. Fajn akčňák rád sa k nemu vraciam. 75% - 4* ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když pošlete drogy do mé země, jednoho rána se probudíte a zjistíte, že vám varlata plavou ve sklenici vody vedle postele." Tak to musím souhlasit s Ivanem v tom, že Sovětský model se mi zdá lepší. Ale kdyby se v USA postříleli ti politici, jak to prozíravě navrhoval Ivan, tak bychom se nikdy nedostali do situace, kdy pachatel má víc práv než poškozený a Breivik, vrah 77 lidí, by za to nedostal směšných 21 let v kriminále připomínajícím letní tábor. Ale nač se rozčilovat. Máme, co jsme chtěli a Ivan tomu nikdy nebude rozumět. A to jeho nepochopení západního stylu života je na tomto snímku to jediné opravdu zábavné. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vtipná a dynamická sonda do policejních praktik Ruska. Tentokráte jsou právě v Americe ti neschopní a Rusové mají pomoct. Jak nezvyklé role. Tohle bych od Waltera Hilla nečekal. A slibný námět se nerozvijí vůbec špatně. Scénář je samozřejmě celkem jednoduchý a moc se toho ve filmu nestane, ovšem hlášky jsou brilantně vyšperkované a duo dvou tak odlišných policistů má prostě své kouzlo. Navíc Arnold je tady v ruské uniformě, s kupou hlášek a svojí nezaměnitelnou prkenností prostě a jednoduše geniální. Akce je překvapivě zručně natočená a nepostrádá patřičný říz a rychlost. Občas mi tu vadily klasické úlety 80.let (šílené účesy, drsné řeči, nechtěně trapné frajeřinky), ale to se přežít dá. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (36)

  • Hill zvolil natočiť akčné scény s autobusmi jednak preto, že mu to v porovnaní s ostatnými filmami pripadalo originálnejšie a jednak preto, že Arnold Schwarzenegger (Ivan Danko) nezapadal do žiadneho z áut prirodzene. (marlon)
  • Telefax, který na ústředí moskevské milice vyťukává zprávu o Rostaviliho zatčení, používá latinská písmena, ačkoliv dálnopisy v SSSR měly k dispozici azbuku. (Robbi)
  • Pistole Podbyrin 9,2 mm, kterou používá Ivan Danko (Arnold Schwarzenegger), ve skutečnosti neexistuje. Jednalo se o výmysl Waltera Hilla. Zbraň je postavena na základu Desert Eaglu s přidanými střenkami z pistole P.38 a prodlouženou hlavní. (JohnSmith)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama