Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (349)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Schwarzenegger jako ruskej tvrdej polda společně s James Belushim coby tvrdej drzej sprostej polda z větrnýho města Chichaga? Rozhodně,ano. Arnold dokáže bejt otravnej a nepříjemnej ale zároveň skvěle zapadající. Belushi má ve filmu ty nejlepší hlášky. Původní distributor Guild Home Video-teď Bonton. Radši se budu dívat na ohranou kazetu se starým s dabingem než na super DVD s nezáživným dabingem. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Arnie a 80 roky, to je skrátka "paráda". Radosť pozrieť na ten kamenný ksicht a drsnosť, ktorá z neho len tak sršala:) Red Heat je akčné béčko ako vyšité, tentokrát aj výnimočne politicky korektné (rusi nie sú len zlí a amíci len tí najlepší). Dej samozrejme pritiahnutý za vlasy, skvelá naháňačka na busoch, finále pri ktorom nasraný Arnie vystúpi z hmly atď..Treba niečo viac na pobavenie??? :))) ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

S ohľadom na rok výroby ide o schopnú krimikomédiu, ale predsa len trpí ohromným množstvom klišé (arnoldovských aj žánrových) a ťažkou priemernosťou 80-tych rokov po všetkých stránkach. No gagy sa mi väčšinou páčili. Najvtipnejšie na tom asi je, že keď sa Američania snažia parodovať Rusko, ani si pri tom nevšimnú, že parodujú sami seba - je možné, že tvorcovia mali istý zmysel pre sebairóniu, ale viem si predstaviť, ako vážne vzalo americké publikum tento pohľad na ruské policajné metódy :-) ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Ivan Danko (Arnold Schwarzenegger) je ruský tvrďák co se nebojí uvést polonahý a mlátit padouchy ve sněhu. Nebojí se vzít rozžhavený uhlík do ruky, a nebo lámat nohy na požádání. To je náš ruský tvrďák Ivan. Když mu pláchne ruský gangster do Ameriky, je vládou požádán, aby ho pronásledoval. V USA Ivanovi přidělí Chicagského poldu (James Belushi). Jak tyhle dva spolu vychází je parádní. Chemie mezi touhle dvojkou opravdu dobře funguje. Přehnaně prkený Arnie, co neukáže za celý film úsměv. Jinak ničím jiným Rudé horko nepřekvapí. Úsměvné hlášky, pěkná akce a tím to končí. Rutinní průměrný akčnák, co nemá moc es v rukávě. Jediná esa jsou hlavní herci a semtam úsměvná hláška. (64 %) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když pošlete drogy do mé země, jednoho rána se probudíte a zjistíte, že vám varlata plavou ve sklenici vody vedle postele." Tak to musím souhlasit s Ivanem v tom, že Sovětský model se mi zdá lepší. Ale kdyby se v USA postříleli ti politici, jak to prozíravě navrhoval Ivan, tak bychom se nikdy nedostali do situace, kdy pachatel má víc práv než poškozený a Breivik, vrah 77 lidí, by za to nedostal směšných 21 let v kriminále připomínajícím letní tábor. Ale nač se rozčilovat. Máme, co jsme chtěli a Ivan tomu nikdy nebude rozumět. A to jeho nepochopení západního stylu života je na tomto snímku to jediné opravdu zábavné. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (36)

  • Autobusy, se kterými Rostavili (Ed O'Ross) a Danko (Arnold Schwarzenegger) svádějí závěrečnou honičku, nesou označení MCI (Motor Coach Industries) MC-7. V době natáčení spadala MCI pod společnost The Greyhound Corporation. Jako většina typů měly i MC-7 přezdívku Challenger. (Robbi)
  • Pistole Podbyrin 9,2 mm, kterou používá Ivan Danko (Arnold Schwarzenegger), ve skutečnosti neexistuje. Jednalo se o výmysl Waltera Hilla. Zbraň je postavena na základu Desert Eaglu s přidanými střenkami z pistole P.38 a prodlouženou hlavní. (JohnSmith)
  • Režisér Walter Hill usoudil, že je Arnold příliš mohutný, proto zhubnul o 10 liber. Naopak, James Belushi 10 liber přibral. (Džejkop)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno