Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (349)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zkažený Kapitalista a Rudý Socialista - dva indiáni na válečné stezce proti neruské bledé tváři z Gruzie obchodující s bílým prachem. Než ho pošlou pod velením ostříleného náčelníka Waltra Krvavého Kopce do věčných lovišť, cíleně pobaví vzájemnou konverzací postavenou na rozdílnosti kmenů a nechtěně Rakušanem tvářícím se za všech okolností jako T-800 v uniformě kapitána sovětské policie. A teď mě prosím omluvte, jdu nakrmit papouška.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrné krimi/drama, nebo akční thriller chcete-li, který mě bavil hlavně na začátku. Arnie coby tvrdý sovětský kapitán a jeho akce v sauně (lázních), to byl opravdu zajímavý start toho filmu. Dokonce i nástup Belushiho byl v rámci přijatelnosti, jenomže jak čas utíkal, začala tomu jaksi docházet šťáva. Jediným zpestřením tak pro mě byla scéna z nemocnice a přítomnost Giny Gershon, která k velké smůle zůstala tentokrát oblečená. Jinak jsem měl však mnohem větší očekávání, takže pro mne jisté zklamání a hlavně obyčejný průměr. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Kdo je Drsný Harry?" Přímočarý klasický akčňák, nic víc, nic méně, v původním znění s titulky ovšem o dost sympatičtější a navíc bez té atmosféry laciného béčka, kterou mu přisuzuje náš dabing a se kterou jsem si ho (bohužel) pamatoval. Ve filmu je řada nezapomenutelných scén (už jen ten moskevský úvod!) a Arnold Schwarzenegger a James Belushi se výborně doplňují. Krvavé dynamické akci v podání Waltera Hilla pak nelze vytknout snad vůbec nic. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film, který dokázal jedno, že se USA a v té době se SSSR dokázali dohodnout a sjednat něco, co v té době mohlo být nemyslytelné...ještě. Rudé horko je totiž první film točený Američany, který měl tu možnost odehrávat se i na samotném Rudém náměstí v Moskvě a přitom to byla tak jednoduchá dohoda, respektive fakt, že studená nemusí být válka, ve které v té době obě velmoce byli, ale ani film, který je horký díky parádní akční, komediální jízdě, kde se objeví Arný jako Drsnej Harry z východu po boku s hercem, který se s rolemi nemazlí a hraje je tak jak ho to nejvíce baví, doslova praštěně. Rudé horko je povedený akční film, který rozhodně nenudí. Ústřední dvojka se o to dobře postará a tak je o zábavu minimálně postaráno. --- Doufám, že Vás v tý Vaší slavný poldovský škole v Kyjevě naučili všechno o autonehodách a ceně pojistky. - V socialistických zemích nejsou pojistky potřeba. Všechno tam platí stát. - Jo? Tak mi teda řekněte, když je to tam u Vás takovej ráj, jakto že máte stejný malér s heroinem a koikainem jako my? - Číňani to vyřešili. Brzy po revoluci seřadili všechny dealery a drogově závislé a střelili do týla - Ne to tu nejde. To zasraný politici nedovolí. - Ty zastřelte první. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Arnold este vo forme, v akej ho mam najradsej. Aj ked hlavny zlocinec bol pocas celeho filmu stale o krok vpred a vyzeralo to tak, ze si s nim Arnold nevie dat rady, James Belushi mi sprijemnoval film svojimi humornymi poznamkami a akcny zaver s autobusom mi to aspon pozitivne vynahradil... 27.12.2009 _____ Arnold Schwarzenegger - (Kapitán Ivan Danko) +++ James Belushi - (Detektív Art Ridzik) +++ Peter Boyle - (Lou Donnelly) +++ Ed O´Ross - (Viktor Rostavili) +++ Laurence Fishburne - (Plukovník Charlie Stobbs) +++ Gina Gershon - (Catherine Manzetti) +++ Richard Bright - (Detektív Gallagher) +++ J.W. Smith - (Salim) +++ Produkcia: Walter Hill, Mario Kassar, Andrew G. Vajna +++ Hudba: James Horner +++ ()

Galerie (97)

Zajímavosti (36)

  • Kvůli své roli se Arnold Schwarzenegger učil tři měsíce ruštinu. James Belushi strávil zase dva týdny na velitelství chicagské policie. (zdenur)
  • Walter Hill požadoval po Jamesi Hornerovi, aby hudba k filmu měla heroizující náladu: "Chtěl jsem, aby vytvořil pocit, že jste na olympiádě získali zlatou medaili. Že se stalo něco hrdinského!" (Robbi)
  • Film je věnován památce Bennie E. Dobbinse, koordinátora kaskadérů, který zemřel na infarkt během natáčení. (Džejkop)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama