Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (349)

kinej 

všechny recenze uživatele

Red Heat neurazí, ale ani nepotěší. Avizovanou akci, aby člověk pohledal. Když už konečně přijde na nějaké to střílení nebo mlácení, vidíme jen to co už nesčetněkrát před tím i po tom a v tomto ohledu film nenabízí nic, co by nějakým způsobem vynikalo. Humor, jež měl být podstatnou složkou scénáře, taky není zrovna nosným prvkem. Ke slyšení jsou zde, kromě jedné, dvou vydařených hlášek, pouze šablonovité vtípky, zapdající do klišé o komouších a rusech. Ne, že by se tyto glosy neopíraly o pravdu, jenže repliky typu "Vodka," jsou tolikrát omleté, že mě k úsměvu nedonutí. Role Ivana Danka je Arniemu šitá na tělo. Postava je postavená na jeho kamenné tváři, aby toho nešlo moc pokazit. Jeho policista je pak herecky téměř takový sovětský terminátor v uniformě.To James Belushi pobral hereckého umu mnohem více. No a když k tomu přidám příběh, jež nepatří zrovna do kategorie "dechberoucí" vychází mi z toho podprůměr. Od šitu film zachraňuje to, že má přeci jen jakous takous úroveň a nespadá do skupiny debilit alá Rudá Sonja. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Co ten pytel sraček na chodníku?“ – „Bydlí tady.“ Dal jsem si v jeden den dva režijní kousky od Waltera Hilla – pětadvacet let starou klasiku Rudé horko a novinku Bullet to the Head. Právě ta určitě nepotěší tak, jako před lety tohle netradiční béčko. I když zub času je samozřejmě neúprosný. Disciplinovaný žulový sovětský policista a nezkrotný americký detektiv sice nejsou tak výbušnou dvojicí jako třeba Bruce Willis a Damon Wayans, nicméně jejich cesta za nebezpečným drogovým dealerem je plná humoru, na svoji dobu slušné akce a klasického klišé. Arnieho částečné oproštění od image neandrtálce je fajn, jeho reflex při zabití švába nebo komentář k pornu běžícím v pokoji zaplivaného hotelu jsou fajn, jeho vzpomínky na školu v Kyjevě jsou taky fajn. Rád jsem zavzpomínal!! ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Arnold je opět výborný, zbytečně nepřehrává a se svým motherfucker výrazem s přehledem zastíní vše v rozpětí od Moskvy až po Chicago. Jeho kapitalistický parťák Belushi, přestože svým vystupováním získá nějaké sympatie, už je zde jaksi jen kvůli většímu zviditelnění Arnoldovy ikoničnosti. Příběhově se pak jedná o jedno z těch průměrných osmdesátkových béček, kromě hromady mrtvých a zmrzačených zajímavé především tím, že chladného a zásadového Sověta zde hraje ztělesnění novodobého amerického snu - ale zaplaťpánbůh za to.. 60% ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Jó, osmdesátá léta byla dobou akčňáků. Tohle je vysloveně povedený kousek, který dobře kombinuje akci a honičky s vtipnými scénami, většinou založenými na kulturních rozdílech mezi sovětským a americkým poldou. Nedá se říct, že by tenhle film byl nějak zvlášť inovativní, ale ono je to možná spíš dobře. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Neni to taková typická Arnoldovina plná akce, výbuchů, střílení a krve. Je to spíš taková buddy-movie ve stylu třeba Smrtonosný zbraně a celej film stojí hlavně na hromadě různejch hlášek, který jsou docela povedený. Jinak se ve filmu v menší roli objeví na chvilku i Otík Rákosník z Vesničko má středisková. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (36)

  • První západní filmový štáb, který měl dovoleno točit na Rudém náměstí v Moskvě. Producenti na povolení k natáčení čekali šest měsíců a hlavní důvod, proč ho ruská vláda vydala bylo, že hlavní postava byl ruský hrdina. (zdenur)
  • Když Danko (Arnold Schwarzenegger) nabourá s autobusem do místní památky, rozbije si levý světlomet. Ten ale v následujících scénách zase svítí. (KOffi)
  • Walter Hill prikázal Arnoldovi Schwarzeneggrovi všímať si Gretu Garbo vo filme Ninotchka (1939), aby videl, ako by mal Danko reagovať ako verný Soviet na západe. (gogo76)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama