Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (349)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrné krimi/drama, nebo akční thriller chcete-li, který mě bavil hlavně na začátku. Arnie coby tvrdý sovětský kapitán a jeho akce v sauně (lázních), to byl opravdu zajímavý start toho filmu. Dokonce i nástup Belushiho byl v rámci přijatelnosti, jenomže jak čas utíkal, začala tomu jaksi docházet šťáva. Jediným zpestřením tak pro mě byla scéna z nemocnice a přítomnost Giny Gershon, která k velké smůle zůstala tentokrát oblečená. Jinak jsem měl však mnohem větší očekávání, takže pro mne jisté zklamání a hlavně obyčejný průměr. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Arnold je opět výborný, zbytečně nepřehrává a se svým motherfucker výrazem s přehledem zastíní vše v rozpětí od Moskvy až po Chicago. Jeho kapitalistický parťák Belushi, přestože svým vystupováním získá nějaké sympatie, už je zde jaksi jen kvůli většímu zviditelnění Arnoldovy ikoničnosti. Příběhově se pak jedná o jedno z těch průměrných osmdesátkových béček, kromě hromady mrtvých a zmrzačených zajímavé především tím, že chladného a zásadového Sověta zde hraje ztělesnění novodobého amerického snu - ale zaplaťpánbůh za to.. 60% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skôr než akčná jazda v štýle Komanda sa jedná o akčnú kriminálku. Ale niektoré akčné scény - napríklad záverečná autobusová naháňačka sú fajn. James Belushi má dobré hlášky a pre Slovákov je na filme zaujímavé aj to, že sa v Červenej horúčave mihne aj známy ksicht - János Bán, ktorého poznáme ako Otíka z filmu Vesničko má, středisková. Časť filmu sa odohráva v Rusku, ale inak natáčanie prebehlo u Maďarov. Ľahko nadpriemerný akčný film, ktorý ponúkne celkom slušnú akciu. Žiadny veľký zázrak však od filmu nečakajte, jedná sa skôr o nenáročné sledovanie. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No rozhodne jeden ze slabsich Arnieho filmu, ale spatnej taky neni. Arnold je jako rusak naprosto perfektni a misty se tvurcum dokonce z toho kontrastu rusaka v americe podarilo vytezit nakej vtip, pripadne Arnold obcas pronese nakou solidni hlasku. Jinak samotnej pribeh neni nic moc originalniho, parkrat zadrhava a lehce nudi, ale diky Arniemu je aspon misty docela drsnej. Prekvapil me Belushi, cekal jsem, ze to bude jen takovej veselej poskok, ale on je taky docela dobrej drsnak. Coz je mozna krapet problem, tvurci se prilis spolehali, ze budou stacit rozdilne narodnosti, ale ono by to chtelo i vic rozdilny partaky. No zkratka me film obcas zaujmul a obcas nudil, takze prumer. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Zvlášť z dnešního pohledu mi to přijde šíleně amatérské. Jediná cool scéna, kdy Arnold týpkovi trhá drogovou nohu, je hned na začátku, a zbytek je z nějakého důvodu postavený na stereotypech, ale zároveň i dělání si srandy že stereotypů. Scénář, zápletka, vztahy mezi postavami a zákonem, vše má hloubku a propracování asi jako průměrná epizoda Tlapkové patroly, a na to, že je to v podstatě pohádka, se to stejně bere moc vážně. A k čemu je překračování železné opony, když místo toho, aby rusáky ukázali jako "normální" lidi, si vezmou Arnolda a nechají ho znova terminátorovat. Aby jeho postava fungovala, muselo by to být mnohem víc stylizované. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (36)

  • Arnold Schwarzenegger se musel kvůli této roli naučit něco rusky, u této role mu byl výhodou jeho přízvuk. [Zdroj: kniha Total Recall: Můj neuvěřitelný životní příběh – Arnold Schwarzenegger, Peter Petre] (asdfasdf)
  • Film bol avizovaný s podtitulom: "Moscow's toughest detective. Chicago's craziest cop. There's only one thing more dangerous than making them mad: making them partners!" (marlon)
  • Při při pohřbu Dankova kolegy Jurije Ogarkova (Oleg Vidov), kterého zastřelil Viktor Rostavili, je na náhrobku uvedeno 1949-1988. Když se ale Ivan Danko (Arnold Schwarzenegger) v Chicagu zapisuje do hotelové knihy, uvádí datum 8/4/87. (Robbi)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama