Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (349)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Jó, osmdesátá léta byla dobou akčňáků. Tohle je vysloveně povedený kousek, který dobře kombinuje akci a honičky s vtipnými scénami, většinou založenými na kulturních rozdílech mezi sovětským a americkým poldou. Nedá se říct, že by tenhle film byl nějak zvlášť inovativní, ale ono je to možná spíš dobře. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jako většinu ostatních, i tuto Arnoldovu akci si spojuji se svým raným dětstvím (díval jsem se vůbec na něco jiného?). Pamatuji si, že to bylo docela drsné, tak nějak "rusky syrové", že se minimálně jedna scéna odehrávala v sauně a že jsem to sledoval s rodiči, kteří překvapivě nic nenamítali. Po letech již pochopitelně efekt nebyl tak silný, ale rád jsem zavzpomínal. 60% Zajímavé komentáře: Pohrobek, choze, Rex Mundi, Wormboy ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vtipná a dynamická sonda do policejních praktik Ruska. Tentokráte jsou právě v Americe ti neschopní a Rusové mají pomoct. Jak nezvyklé role. Tohle bych od Waltera Hilla nečekal. A slibný námět se nerozvijí vůbec špatně. Scénář je samozřejmě celkem jednoduchý a moc se toho ve filmu nestane, ovšem hlášky jsou brilantně vyšperkované a duo dvou tak odlišných policistů má prostě své kouzlo. Navíc Arnold je tady v ruské uniformě, s kupou hlášek a svojí nezaměnitelnou prkenností prostě a jednoduše geniální. Akce je překvapivě zručně natočená a nepostrádá patřičný říz a rychlost. Občas mi tu vadily klasické úlety 80.let (šílené účesy, drsné řeči, nechtěně trapné frajeřinky), ale to se přežít dá. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Arnie a 80 roky, to je skrátka "paráda". Radosť pozrieť na ten kamenný ksicht a drsnosť, ktorá z neho len tak sršala:) Red Heat je akčné béčko ako vyšité, tentokrát aj výnimočne politicky korektné (rusi nie sú len zlí a amíci len tí najlepší). Dej samozrejme pritiahnutý za vlasy, skvelá naháňačka na busoch, finále pri ktorom nasraný Arnie vystúpi z hmly atď..Treba niečo viac na pobavenie??? :))) ()

woody 

všechny recenze uživatele

Byl to jeden z mých prvních setkání se svalnatým Rakušákem a taky je to pro mě první film s honičkou(navíc dobrou a s autobusy).Plus ještě pár výborých přestřelek.A samozřejmě ty vtipy kdy se Rus podívá do kamery a zeptá se "Kdo je? Drsný Harry?" (to si vždycky představuji jak se u toho ti amerikáni v kiě dáví popcornem :-) ).A Otík jako sovětský oficír je nepřehlédnutelný :-)).Takže z 4* nostalgie. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (36)

  • První západní filmový štáb, který měl dovoleno točit na Rudém náměstí v Moskvě. Producenti na povolení k natáčení čekali šest měsíců a hlavní důvod, proč ho ruská vláda vydala bylo, že hlavní postava byl ruský hrdina. (zdenur)
  • Walter Hill prikázal Arnoldovi Schwarzeneggrovi všímať si Gretu Garbo vo filme Ninotchka (1939), aby videl, ako by mal Danko reagovať ako verný Soviet na západe. (gogo76)
  • Prvá polovica scény bitky v saune sa točila v budapeštianskych termálnych kúpeľoch Rudas a druhá v Rakúsku, pretože v Budapešti nemali sneh. (gogo76)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama