Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Motorkářský gang "The Bombers", vedený ničemným Ravenem Shaddockem (Willem Dafoe), unese rockovou hvězdu Ellen Aim (Diana Lane). Její osud leží v rukou netradičních hrdinů: žoldnéře Toma Codyho (Michael Paré) a jeho pobočníka, ochmelky McCoye (Amy Madigan). Společně s Elleniným manažerem, Billy Fishem (Rick Morranis) se pustí do světa deštivých ulic, žhavých bouráků a ostrých zabijáků. OHNIVÉ ULICE - tento kultovní film vyniká nejen skvostným hereckým obsazením, ale také hity Stevie Nickyho, Toma Pettyho a Ry Coodera, které nazpívaly takové hvězdy jako The Blasters či The Fixx. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (100)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

No dle některých komentářů a vcelku vysokého hodnocení jsme čekal kvalitní film, ale tomu tak není. Herci nebyli moc sympatičtí (až na pohlednou Dianu Lane) a scénář taky nebyl nějaký zázrak (od rozhovorů počínaje, přez logičnost boje (motorkářský gang vlastně pořádně nebojoval, hlavní hrdina porazil kohokoli) po ,,náhodné,, setkání v baru či celkově trapné chování toho movitého přítele hlavní hrdinky)... Moc jsem se nebavil. = s bídou 2z5. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

A Rock & Roll Fable... titulek v úvodu, který přesně vystihuje tuto drsnější obdobu Pomády. Kde Streets of Fire ztrácejí na příběhu, neskutečně získávají na hudbě. Hlavně úvodní a konečnou písničku bych okamžitě zařadil do vrcholu, jak hudby stvořené pro film (podepsaní Holly Sherwood a Jim Steinman, spolupráce s Bonnie Tyler a Meatloafem, což je z hudebního stylu jasně znát), tak i do vrcholu vůbec 80's, které tady spíše tíhnou díky dobovému zařazení do 60's. Určitě doporučuju milovníkům oldies jen kvůli hudbě: http://www.youtube.com/watch?v=nEV1B7RcJC4 a http://www.youtube.com/watch?v=T3ZrNz83meA ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ohnivé ulice zčásti připomínají post apokalyptickou Pomádu a zčásti western odehrávající se ve velkoměstě. Příběhem a hudbou jde ovšem o typickou osmdesátkovou mlátičku. Výprava je zkrátka parádní a sama se postarala o celou atmosféru. Bylo to potřeba, protože nikdo ze zúčastněných (čestnou výjimkou je Willem Dafoe) nepředvedl žádný zázračný výkon a o scénář se opřít nemohli. Fanoušci Waltera Hilla nebo Johna Carpentera ale zklamáni nebudou. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi precizně stylizovaný snímek, který není ukotven dobou a místem - jeho pozadí je zcela dle pravidel Rock'n Rollu. Auta, neony, nadzemka, frajeři, motorkáři, křehké zpěvačky a jednoduchý děj. Paré opravdu moc hrát neumí, ale naštěstí dostal od Waltera do ruky flintu (nebo alespoň kladivo, aby to měl čím zachránit), Diane to hraje pře mládí a Dafoe si v kostymérně ukradl rybářský gatě a je z něj zase magor. Je to moc hezky nasnímané, soundtrack je super, akce jde, ale jak se snaší děj, nebo hrdinové něco řešit je to sešup do průměru...60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Šakalí léta z kuchyně Waltera Hilla… Ohně, kotlety, motorky, kšandy, místy raketový střih a hlavně setsakramentská nuda. Už jen chybělo, aby si Willem Dafoe s fasádou stálého hosta Modré ústřice rozepnul poklopec na svých kožených montérkách a zapěl hezounovi akčních filmů 80.let Michaelu jablečnému Pyré hitovku I.Hlase: „Na kolena, na kolena, na kolena, jé, jé, jé…" ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Během zpěvu Ellen (Diane Lane) byly použity zkombinované hlasy vokalistek Laurie Sargent a Holly Sherwood. (SOLOM.)
  • Jméno klubu "Torchy's" je také viděno ve filmech 48 hodin (1982) a Řidič (1978). (ČSFD)

Reklama

Reklama