Reklama

Reklama

Blok 99

  • USA Brawl in Cell Block 99 (více)
Trailer 1

Když bývalý boxer (Vince Vaughn) přijde o zaměstnání a stojí před rozpadem manželství, rozhodne se přijmout práci drogového kurýra v naději, že se štěstí obrátí na jeho stranu a on konečně zabezpečí svou ženu Lauren (Jennifer Carpenter). Právě ve chvíli, kdy se mu začíná dařit, končí za mřížemi, kde bude muset učinit řadu děsivých a zoufalých rozhodnutí, aby ochránil své nejbližší. Zatlačen do kouta má jedinou šanci: probít se vězením jako nelítostným bojištěm nejnebezpečnějšího bloku ze všech – Bloku 99. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (654)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pecka jako Prase!! S.Craig Zahler mě sice jeho prvotinou Bone Tomahawk příliš nezaujal, byť do žánru Horor obnovil mrtvý žánr Western a předvedl dvě solidní gore scény, nuda však byla u mě nevyhnutelná, ale jeho druhý počin je naštěstí jiné kafe!Hlavní hrdina Vince Vaugn ( správně herec známý jako komik z béčkových komedií) se transformoval v nekompromisní velké Hovado, které nemá šanci nikdo porazit jak fyzicky, tak psychicky a zažívá nejsilnější a nejlepší herecký výkon v Kariéře! První čtvrtina filmu je ještě vlažnější, ale při vstupu do vězení začíná hodně chlapácká a trvďácká jízda, kde z autentičnosti a reálnosti doslova mrazí. Věznice RedLeaf bylo pro mne dost možná nejdrsnější vězení, co jsem kdy ve filmu viděl a hlavní ředitel zahrál bezcitnou a nepříjemnou sviňi naprosto s grácií. Potěší velmi drsné souboje, které Zahler natáčí bez jediného střihu a není nouze o zlomené paže, nohy, páteře a rozšlapané lebky!! Gore je zde natočeno velmi odlišně než v jiných filmech, otázkou tedy zůstává, kdo se přibližuje více realitě? Velmi nekompromisní, zlý, bezútěšný, chladný, inteligentně napsaný a bravůrně zrežírováný vězeňský flick, který zde nebyl posledních 20 let a letos definitivně bude bojovat o přední příčky. 95% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Ako demonštráciu hodnôt patriotizmu a otcovstva to považovať takmer nedokážem, pretože je ťažko predstaviteľné, že takýto človek chodí na zemi. Skôr film vyvoláva danú otázku: Dokáže človek pre svoje postoje a emócie kráčať smerom k peklu? --- Vôbec nechápem, kde zo seba toto Vince Vaughn vymačkal, ale pre mňa jeden z výkonov roku. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

S. Craig Zahler dokazuje, že má solidně našlápnuto. Záchranná mise přes kanibalské indiány Kosti a skalp je trpělivá, úderná a velmi krvavá. Soustředěný je i jeho druhý režijní kousek. Znovu na vše jdeme velmi pozvolna, máme čas se s hlavním hrdinou dostatečně dobře seznámit, občas to sice zaskřípe (to, jak se dostal do vězení, mi nesedlo), ale vesměs je to nekompromisní story o několika chybných rozhodnutích a přímočaré ochraně manželky a společného štěstí v jejím břiše. Vince Vaughn v sobě drží zlobu i silné emoce, že nebude u toho (a brzy pochopí, že nezvládne ani zbytek). Přesto si zachovává čistou mysl a věří. Finální závěrečná krutost není pro každého. Z vězeňských dramat nedávno potěšil atmosférou a surovostí nasáklý Shot Caller (2017), nyní tady máme další realistickou noční můru. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá story, ale silný scénář, sice v první půlce obludně roztahaný, v druhé ale spolu se svým drsným hrdinou umanutě, svižně a brutálně šlapající vpřed špinavou vězeňskou dírou přes efektně a efektivně dolámané hnáty a rozkopané hlavy, skrz elektrošoky a se suchými hláškami na rtech. Vince Vaughn jako charizmatický pořez je na Oscara. A skvělá úvodní scéna, kde hrdina zmlátí místo nevěrné manželky její auto :) ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Vince Vaughn jako největší motherfucker letošního roku, vedle nějž je John Wick jen pejskařský přizdisráč. Kromě extrémní, velice sugestivní, nepříjemné a zvláštně nefilmové (neefektní) brutality a surovosti mě nejvíce překvapilo, že jsem Vaughnovi toho nehorázně chladnokrevně jednajícího drtiče lebek po celou dobu neměl problém věřit... Zahler zatím píše a točí hodně osobité drsné snímky. Dlouhé, pomalé, divácky lehce odměřené, v klíčových momentech důrazně vyhrocené, násilné a nekompromisní. Moc se těším na jeho další počin(y). 90 % ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Když Bradley Thomas (Vince Vaughn) ve vězení mluví s Placid Manem (Udo Kier), tak má nejprve zakrvácený obvaz na levé ruce, ve které drží sluchátko, v další scéně zakrvácený není a v následující je opět zakrvácený. (VášaVF)
  • Kvôli filmu absolvoval Vince Vaughn (Bradley Thomas) trojmesačný boxerský tréning a nabral takmer 7 kíl svalovej hmoty. (MikaelSVK)
  • Dvakrát vo filme väzni spomenú, že by radšej boli uväznení v Rakúsku. Pravdepodobne tým odkazujú na väzenie v Leobene, ktoré bolo už niekoľkokrát označené za "najpríjemnejšie" väzenie na svete, vďaka jeho modernému a luxusnému vybaveniu. (Astonko)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama