Reklama

Reklama

Blok 99

  • USA Brawl in Cell Block 99 (více)
Trailer 1

Když bývalý boxer (Vince Vaughn) přijde o zaměstnání a stojí před rozpadem manželství, rozhodne se přijmout práci drogového kurýra v naději, že se štěstí obrátí na jeho stranu a on konečně zabezpečí svou ženu Lauren (Jennifer Carpenter). Právě ve chvíli, kdy se mu začíná dařit, končí za mřížemi, kde bude muset učinit řadu děsivých a zoufalých rozhodnutí, aby ochránil své nejbližší. Zatlačen do kouta má jedinou šanci: probít se vězením jako nelítostným bojištěm nejnebezpečnějšího bloku ze všech – Bloku 99. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (653)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Když Bradley ve vazební místnosti na Laurenino "Miluji tě" odpoví výmluvným a lakonickým mrknutím oka, víte že jste v rukách schopného filmaře, který dokáže mnohokrát ohraná schémata osobitě. Jsem rád, že i ve svém druhém filmu S. Craig Zahler potvrzuje svoje kvality a ukazuje, že to není žádná rychlokvaška. Snad to vyjde i do třetice s Melem Gibsonem. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Ako demonštráciu hodnôt patriotizmu a otcovstva to považovať takmer nedokážem, pretože je ťažko predstaviteľné, že takýto človek chodí na zemi. Skôr film vyvoláva danú otázku: Dokáže človek pre svoje postoje a emócie kráčať smerom k peklu? --- Vôbec nechápem, kde zo seba toto Vince Vaughn vymačkal, ale pre mňa jeden z výkonov roku. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z vězeňského prostředí, viděl jsem jich celkem dost, takže můžu srovnávat. Blok 99 se ale bohužel nezařadí mezi ty lepší. Vince se do téhle role vůbec nehodil, než dojde na vězení, je skoro hodina pryč, takže první polovina celkem nudí, celkově mi to přišlo všechno až moc jednoduché, druhé vězení myslím, že dost nereálné. Zlomené končetiny celkem fájn, ale ty rozšlapané hlavy celkem komické. Na více jak 3* to asi nevidím. Raději Shot Caller, Cela 211 či nepřekonatelný R. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Příběh lampse a Bloku 99 aneb Jak uznání přechází v úžas. Co na tom, že se jedná o "pokleslý", až abstraktně násilný snímek, v němž jeden maník láme na kusy celou bandu nepřátel... Blok 99 je ojedinělou, nepředvídatelnou a brutálně gradující alternativou nadutých grindhouse žánrovek, v níž má hlavní hrdina mnohem blíže k obyčejnému člověku a styl napodobuje jeho vývoj nejprve strohostí a minimalismem, postupně užitím až surreálného prostředí a detailně snímaným násilím, které se stává jediným možným východiskem. A ústí do emocionálního závěru, který vás sejme. Výborný Vaughn a geniální Zahler, který se pro tenhle biják narodil. Mám takový pocit, že až budoucí divácké generace povedou debatu o kultovních filmech z počátku tohoto století, tahle bezprecedentní zabíjačka bude okupovat přední příčky. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Krimi thriller ako remeň. S. Craig Zahler to podobne ako v Krvavom tomahavku poriadne roztočil, len tu nejaké tie nedostatky v porovnaní s predchádzajúcim snímkom vypiloval alebo rovno odstránil - napr. tempo, aj keď pomalšie, bolo lepšie prispôsobené príbehu, ktorý sám o sebe na mňa pôsobil vyváženejšie a čo sa týka záživnosti tak stabilnejšie ako v Tomahavku. No a to by nebol Zahler, aby v závere nevymyslel nejaké to prekvapenie v podobe brutálneho masakru, ktoré sa v thrilleroch vidí iba zriedka. Navyše bolo veľmi zaujímavé v tejto pozícii vidieť práve Vince Vaughna, ktorého mám zaškatuľkovaného ako takého šulinka z haldy romantických rodinných komédií. No tu páni... tu naozaj ukázal čo v ňom je, a to bolo ďalšie príjemné prekvapenie. Nie je to síce čistá päťka, ale vďaka tomu záveru sa k vyššiemu hodnoteniu rád prikloním. Jednoznačne to bolo lepšie ako ďalší film s podobnou ústrednou pointou - Shot Caller (2017). ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Režisér S. Craig Zahler napísal scenár k snímku Brawl In Cell Block 99 ešte skôr, než k snímku Krvavý tomahavk (2015). Aj napriek tomu sa Tomahavk dostal do výroby ako prvý. (misterz)
  • Kvôli filmu absolvoval Vince Vaughn (Bradley Thomas) trojmesačný boxerský tréning a nabral takmer 7 kíl svalovej hmoty. (MikaelSVK)
  • Keď Bradley (Vince Vaughn) vyjde počas prestrelky z vody, jeho hlava a oblečenie sú suché. (Arsenal83)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama